Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 16 ноември 2017 г.

Да ви пикам на комунистическата ученост, учени другари от съветската БАН!



Krassen Stanchev: БАН: АЕЦ "Белене" бил жизнеспособен проект, защото да се прави нещо било по-добре от това да се прави нищо. (Пак.)

Ангел Грънчаров: Дори и пълна глупост да е строителството на АЕЦ "Белене", пак било по-добре да строим, според учените другари от съветската БАН, щото нищо да не правим било много лошо; да чупим хатъра на съветските другари също било лошо, много лошо било да се държим разумно, а най-лошо било да си отстояваме интереса в ущърб на руския интерес - да ви пикам на комунистическата ученост, учени другари от съветската БАН!

Даже АЕЦ "Белене" да гръмне и да унищожи цяла България, пак е по-добре да бъде строена - щото руските другари ще бъдат доволни!

Като гръмне АЕЦ "Белене" и ликвидира България, тогава руснаците лесно ще заемат освободената от инатливите българи територия, за която винаги са мечтали...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

14 коментара:

Анонимен каза...

Ами хей рая, като не искате Русия да ви вземе, Турция ще е... Нали не сте чули някога, че Франция или Италия ви иска, ОК?... Всичко е наред, глейте турските сериали докато мозако ви изфърчи през комино, тогава ще е по-лесно хем за вас, хем за султана да ви вземе опърпаната територия, която осирате от 1989, ок...

Анонимен каза...

Швейцария на Балканите!

Ангел Грънчаров каза...

Ами хей рая, като не искате Русия да ви вземе, Турция ще е...

Вижте само колко му е акъло на русофила: да не е Турция, Русия да ни вземе, Русия да ни е господар! Руският камшик по-хубаво бие от турския, така ли?

Ний пък, патриотите и европейски мислещите демократи, не щем никой да ни е господар и да ни поробва. Ний се борим България да е суверенна и достойна страна. Както това искаше Стамболов. Както за това работеше Костов. Това искаме. Не щем да си имаме господар. Искаме да сме равноправни сред другите свободни народи. Искаме българите да станат свободен и просперирал народ, който е разбрал най-сетне, че може да се живее без господари. И нашата ще бъде, не вашата.

Пък вий, русофилите, като така силно искате да си имате руски господар, като си искате робството, пък макар и руско, какво ви пречи да идете да се поселите в Русия?! Там идете. Там ще си имате и господар, и робство, и в Русия господарската нагайка ще плющи връз празните ви откъм мозък чутури.

Хей, русофилецо, що не идеш в Русия, ами си се инсталирал чак в... Австралия?! :-) Нас тук ни съветваш да си искаме руския си господар, а пък ти си се уредил да си на свобода чак в Австралия! Много лесно е така: ний искаш да сме прецакани, а самият ти добре си се уредил. Бегом марш в Русия, щом тъй русофилски рассуждаеш? Там ти е мястото, не сфащаш ли противоречието - след като уж любиш тъй силно Русия, но въпреки това не щеш да живееш в Русия, а си избягал от Русия и от руските мекерета (комунистите, ченгетата) чак в... Австралия!

Егати дебилите сте вий, русофилите! Хич не се справяте с проклетото мислене, нали така излиза, таваришч?

Анонимен каза...

Май тук си чешете езиците пак.
Аз лично съм се занимавал за известно време с този проект и то в някаква степен заедно и с Бобо Манчев, с когото бяхме дори приятели докато някой не взе та му внуши (предполагам), че може и да съм аз онзи, който му е донесъл до главата неприятностите с властта.
Нищо вярно тук по-горе не прочетох! Колкото до АЕЦ БЕЛЕНЕ то тя не би могла да бъде построена сега по една проста причина - нямаме вече нужният брой и висококвалифицирани заварчици! Не се и обучават вече такива у нас! (Впрочем цитирам тук Б. Манчев). Нали всичко трябваше да бъде разрушено - е това е вече повече от факт! Колкото до това дали, как, какво, защо и т.н. ще ви кажа две неща - проектът бе провален лично от Сергей Станишев, защото от него именно зависеше щото през 2005-2006 проектът да бъде отново задвижен, след като Симеон Сакскобурггота го стартира отново! Имаше даже инвеститори по онова време (за 100%) когато той (Станишев) се правеше на министър-председател и все пак други интереси явно надделяха. Същите, поради които Кунева ликвидира част от АЕЦ КОЗЛОДУЙ! Вие сте умни хора и би трябвало сами да се сещате чии интереси защитават не само те двамата, но и цялата тая пасмина дето до сега ни управлява. И парадоксалното бе, че този проект е от несъмнено интерес и за Русия като доставчик и на технологичното оборудване и на ядреното гориво по-късно, но и за САЩ, тъй като PARSONS ENERGY - американска фирма е именно официалният консултант на правителството на България по този проект, но той е най-вече в интерес на нас самите, за да не поскъпва електроенергията у нас! И това щеше да бъде гарантирано именно от Атомэнергоэкспорт и от инвеститорите! Всичко друго са словестни упражнения!
А сега какво - ами вместо да продаваме както до сега на Турция част от внасяната там електроенергия, ще купуваме от тях! Изнасяхме даже и в Италия електоренергия, в Сърбия и още къде ли не, но сега не само че не можем да изнасяме, ами и ще трябва да внасяме. Особено след като бъдат затворени ТЕЦ-овете, което чисто и просто предстои. Да не говорим за унищожителната сделка с Мариците. Това е мое лично мнение и да ме извинят засегнатите, но аз и пред тях самите съм изказвал гласно всичкото това.

Dimitar Kuzmanov

Ангел Грънчаров каза...

Токът ще поевтинее ако построим руската атомна централа, така ли? Колко интересно! :-) А цените на бензина и най-вече на природният газ у нас намаляха ли след като също са руски? :-) Що руснаците ни продават газа на най-високите цени?!

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Вие драги господине да сте чували нещо за ОПЕК!? Наясно ли сте, че цените не се определят в Москва!? И това е така след като гътнаха СИВ! Защото до тогава в рамките на социалистическият лагер ние имахме съвсем отделна от Запада разплащателна система! Съвсем не твърдя, че тя е била съвършена, но поне спрямо нас беше справедлива. Ние имахме наш енергиен пръстен! Затворен между страните членки! Естествено и това не беше съвършено и аз също така помня дискотеките в средата на 80-те когато влачех от чужбина газови светилници! Но това са неща, които се обсъждат с добронамерено мислещи хора, а вие не показвате такъв подход. Нищо не е идеално на този свят! Дори и усмивката на Мона Лиза! За нея, за нейната ехидност мислете по-добре, а не за цените на тока! Защото за да разсъждава човек върху това защо това така, а пък онова еди как си преди и сега, той трябва поне малко от малко да се мъчи да бъде обективен. Моля за извинение за този тон, но ставам раздразнителен, и при най-малкият признак на липса на чувство за национална принадлежност и свързаното с това човешко достойнство. Този род мисли съм ги изразявал вече поне 35 години! Които ме познават от онова време знаят отлично това, макар и да не останахме вече толкова много. Не е бил въобще съвършен социализма и това се знаеше не само от такива като мен. Не е в никакъв случай съвършен и капитализма като управленски обществен строй. Но след като съзнателно и то умишлено гътнахме социализма и така да се каже обругахме даже (съвсем несправедливо и ненужно!) като идеология комунизма - КАКВО СТАНА!? Поевтиня ли тока или му увеличиха цената!? И само на тока ли!? Защо за последните 20 години покупателната стойност само на долара спадна с 95% и ако през 90-та си можел да купиш нещо с един долар, сега вече за същата тази покупка са ти нужни два! Това е американската официална статистика, а не на Путин от Москва! Понял!? Do you understand what I'm talking about!???????????

Dimitar Kuzmanov

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Dimitar Kuzmanov, панимаем, панимаем о чьом Ви нам говорите, давайте па руски разгавариват, не си кълчете язика да говорите с тъй омразния Ви "империалистическо-капиталистически" английски език! :-) А иначе гледам, гледам, че страдате от жестока носталгия към СИВ, към комунизма, към Ленин, към "ефтините" стоки в непрежалимата ера на тодорживкова България и прочие, простете да запитам, Вие лично тогава партиен секретар ли бяхте? :-) Щото само те изглежда жалят така горчиво за комунизма си. Цената на газа, продаван от Русия на България, не се определя нито от ОПЕК, нито от САЩ, нали така, тя е плод на двустранно споразумение. Вий да сте чул нещо за това как таваришч Румен Овчаров разтрогна изгодно за България газово споразумение с Русия и подписа договор с най-скъпата за цяла Европа цена? Недейте да жалите за покупателната способност на долара, а се погрижете за покупателната способност на рублата, ведь на вас, приятелите на Русия, таваришч Путин плаща в рубли, нали така?! :-)

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Уважаеми господине, бъркате ме мен с някого, а пък по този начин показвате, че нещо има сбъркано там около Вас самият. Моля Ви отново да ме извините, но държа да си отбележите, че в такива спорове и дискусии не влизам. Просто нямам време за губене.

Dimitar Kuzmanov

Ангел Грънчаров каза...

Панимаем, таваришч Dimitar Kuzmanov бегство есть единственное спасение кагда нет аргументов! :-) Пазете си времето, то е безценно, всяка минута може рубличка да ви падне в кесията, работете, пропагандирайте путинската правда, виждам, с това сте зает предимно!

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Dimitar Kuzmanov Апропо, за агитация в полза на БЕЛЕНЕ добре ли плащат руските таваришчи? Кажете, гледам, че активно агитирате в тяхна полза. Не вервам да го правите от глупост или заблуда, сигур добри парички падат като се стараете така усърдно в полза на руския интерес! Та с интерес чакаме да кажете каква Ви е надницата като агитатор на руския интерес - в ущърб на българския? Колко плащат руснаците на днешните предатели на българския интерес, ето това ни интересува нас, демократите и патриотите, дето за нищо не света на бихме продали родината си - както правите това вий, и то не от вчера, а поне от век...

Ursus Major каза...

ооо, нашия тъпунгер разбирал и от енергетика и атомни централи.
Бай Ангеле, има ли някоя област на живота, в която да не си вездесъщ?

Анонимен каза...

Другарко Анасссссстассссссосссссова-Ментекадър, къде са ти хапчетата! :)))))

Анонимен каза...

Руските таваришчи плащат на опонентите на г-н Грънчаров - това е очевидно по коментарите, които дращят! Миризлив руски ботуш или чалма - това е съдбовният въпрос сега!!!

Анонимен каза...

"Миризлив руски ботуш или чалма - това е съдбовният въпрос сега!!!"
Отечеството е в опасност!!!