Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 15 ноември 2017 г.

"Зъл демон" ли е Иван Костов - или е доказано най-способният български политик и премиер-реформатор на България?

Знайно е кой доказано може да направи нещо добро за България, намирайки се на длъжността премиер: Иван Костов!

ХаресванеПоказване на още реакции
Коментар
Коментари
Ангел Грънчаров За разлика от сегашното недоразумение.... и резилище: Боко!

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор
11 ноември в 20:28
Управление
Ангел Грънчаров Няма какво да си кривим душата, отричайки това!

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор11 ноември в 20:29
Управление
Natalia Achkakanova Човече, добре ли си?

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор
11 ноември в 20:44
Управление
Tatyana Koleva Да, той можа и можеше. Всъщност дебилите си поискаха робството.

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор
11 ноември в 20:52
Управление
Kamen Velinov Уфффффф винаги съм се чудели на човешката психика Как може да се промие до такава степен че да не може да види очевидни неща като това че ако костов беше това за което ни втълпиха че е едвали България щеше да е в тази агония днес

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор
11 ноември в 21:32
Управление
Ангел Грънчаров Това пък какво беше? Костов е виновен за това, което прави Боко сега ли? 

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор
11 ноември в 23:40Редактирано
Управление
Tatyana Koleva 17 години след Костов все той е виновен. А тези след него защо не оправиха нещата?

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор12 ноември в 11:26
Управление
Radomir Parpulov Направи три фатални продажби на печеливши предприятия - Нефтохим Бургас на руснаците, Булбанк и БГА "Балкан" на "Зееви Груп" за едва 200 000 щатски долара, в това число всички активии.

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор
12 ноември в 08:00
Управление
Ангел Грънчаров Чували сме тия неща от устата на самия прокурор Филчев.  Ако имаше нещо нередно в тия приватизации, Филчев можеше отдавна да е натикал Костов в затвора, но той се задоволяваше само да дава интервюта в медийните мерзавци, които получаваха хубави парички от ченгесарската мафия за да плюят Костов. Между другото който разбира от икономика знае, че ако нещо се продава с дълговете му, може да бъде продадено изгодно и само за 1 долар - зависи какви са дълговете на съответното предприятие. А комунистите яката крадоха от тия предприятия, пък ний, данъкоплатците, плащахме - и наливахме джобовете им. Само дето не поумняхме и виждате как още се връзваме на лъжите на ченгетата!

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор
12 ноември в 10:04Редактирано
Управление
Tatyana Koleva И трите бяха губещи с огромни задължения.

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор12 ноември в 11:27
Управление
Radomir Parpulov Вие, г-жа Колева, като го твърдите, можете ли да посочите какво е губил "Нефтохим" и защо е трябвало да се продава? Какви са били задълженията на Булбанк и към кого? Прочетете какво казва Муравей Радев (фин. министър на Костов) как се е взело решението за продажбите им. Ако не отговорите конкретно и с данни от официални документи, ще смятам просто, че си приказвате само за да кажете нещо, пък и то да е далече от истината.

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор13 ноември в 18:31Редактирано
Управление
Radomir Parpulov Ангел Грънчаров Във всяка нормална държава Костов щеше да отговаря в съда за тези "продажби". Ти представяш ли си да продадеш БГА "Балкан" за някакви си 200 хиляди долара !!??? С цялата му мрежа по света, офиси, самолетен парк?! Не беше огромна компания, но беше една добра авиокомпания! Това всеки ще ти го каже, а ти ми говориш за Филчев, Татарчев, Велчев , като че ли са повдигали някога обвинения към хората, които разсипаха България. Не те карам да не обичаш Костов. Обичай си го колкото намериш за добре, но съм против да ни го навираш в лицето, като че ли е някакъв месия! Прочети какво направи служебното правителство на Софиянски и хората в него, като Гаврийски и Ангарски и тогава ми говори как Костов извадил България от финансов колапс. И кой измисли РеМеД-етата, с които комунистите получиха на тепсия икономическата власт! Като чета кухите ви и лишени от всякакво съдържания хвалебствия, се чудя от къде ви идват на ума! Направо като Христо Радивски с неговото "Към Партията"

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор13 ноември в 18:42
Управление
Ангел Грънчаров Radomir Parpulov Не става дума за никаква обич, само истината е важна, единствено тя има значение. Аз не мога да разбера как е възможно да се връзвате на лъжите на медийните мерзавци, които срещу заплащане от страна на ченгесарската мафия плюха Костов така, както никой никога не е бил плют. Запитай се само за това: защо ченгетата и мерзавците мразят толкова тъкмо Костов, ами ясно защо, защото им попречи на кражбите! Защото Костов натика ченгесарската мафия в миша дупка, ето затова! Бяхме свидетели, всичко стана пред очите ни, пак сте се оставили ченгетата да ви излъжат! Как е възможно да вярвате на лъжите на доказани мерзавци като Кеворкян, Слави Трифонов, Карбовски, Тошо Тошев (агент Бор), Филчев и останалите слуги на ченгесарската мафия?! Боже мили?! Каква наивност, как са ви зомбирали?! Вярно, по времето на Костов имаше и злоупотреби, някои крадоха, но е истина другото: Костов направи приватизацията, продаде държавните предприятия, от които комунистите, мутрите и ченгетата крадяха здравата, пресече мераците им вечно да смучат от държавното, ето затова и те му обявиха война и го разкостиха. Да, но България, тъкмо заради тежките реформи, направени от премиера-реформатор Костов, стана достойна да влезе в Европейския съюз и НАТО, даже подставеното лице на мафията не можа да изпълни заръката на Кремъл и България влезе и в ЕС, и в НАТО. Това са азбучни истини, които е срамота да се отричат. (Хора като Гаврийски и Ангарски бяха назначени от Костов и следваха неговата политика.) Писал съм за всички тия неща в своите книги, едната се казва БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА, другата се казва СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ. Никакъв месия не е Костов, но е способен държавник от висока класа, друг като него, за жалост, нямаме. Тази истина я признават вече и по-честните хора даже и сред комунистите, примерно Т.Дончева. Ще се признае един ден от всички, Костов има заслужено място в историята. Ако Костов беше управлявал още един мандат, България сега щеше да бъде на достойно място сред държавите от Източна Европа, ала понеже управляваха силите, които обслужваха ченгесарската мафия (Симеон, ДПС, комунистите, Боко Борисов), по тази причина продължаваме да сме най-бедна страна в ЕС. Очевидно лъжльовците от ДС постигнаха целта си - благодарение на наивността на "излъганите"...

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор13 ноември в 20:26Редактирано
Управление
Radomir Parpulov Само БГА "Балкан" беше "вкаран" умишлено в дългове. Какви и към кого имаше задължения "Нефтохим" и Булбанк? Ако разбирате нещо, то какво е значението на Нефтохим" за националната ни сигурност. Никоя държава не дава единствената си петролна рафинерия в чужди ръце!

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор13 ноември в 18:17
Управление
Tatyana Koleva Кой го вкара, Костов ли или тези преди него?

ХаресванеПоказване на още реакции
ОтговорВчера в 01:32
Управление
Ангел Грънчаров Чуждите фирми и компании, г-н Парпулов, които оперират на българска територия, се подчиняват на българските закони. По тази причина няма никакво значение кой е собственикът на една или друга компания. Костов, прощавай, е добър икономист и по-добре от нас двамата с теб разбира тия неща. По тази причина аз имам пълно доверие в неговото решение. Той по най-умен начин застави руските собственици, купувайки Нефтофим, да работят за българския интерес. (Тази сделка стана преди да се възцари таваришч Путин, нали не забравяш и това?!)

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор23 часа
Управление
Radomir Parpulov Ти разбираш ли какво пишеш? "Той по най-умен начин застави руските собственици, купувайки Нефтофим, да работят за българския интерес" ??!! Знаеш ли какви данъци е платил до момента "Лукоил" на българската хазна?! Знаеш ли, че купуваме от него по-скъпбензин, отколкото в Македония! И какви ми ги приказваш за Слави Трифонов, Кеворкян и компания? Аз мога да чета документи, да помня факти и да расъждавам въз основа на тях. Не ми трябват съветници от комунистически тип, които могат като папагали да повтарят с години едно и също - какво щял да направи Костов, ако .... Костов разочарова българите като не лиши "номенклатурата" и "ДС" от икономическа власт. За това сега той никога няма да получи доверие на избирателите. Къде е в. "Демокрация" и СДС с неговото място на ПЪРВА политическа сила? Нали Костов така я получи? Той ни вкарал в ЕС! На кой ги разправяш? В ЕС влязнахме, когато Кобурга беше министър-председател! Ама Костов бил работил. Ами ако не работи за това, щеше да бъде заедно с Жан изхвърлен от властта. Ти можеш ли да мислиш сам? Дали България и Румъния ще влязнат в НАТО и ЕС се решава не в София и Букурещ, а на съвсем други места. Писах ти - обичай си Костов и му се възхищавай колкото си искаш. Но да ни го навираш в очите и да се опитваш да възкресиш един вмирисан политически труп е възмутително и няма да го премълча! В противен случай ще приема, че ти плащат за това и просто си огледален образ на Карбовски и компания. Имаш право на избор.

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор
21 часа
Управление
Ангел Грънчаров Г-в Парпулов, ядосал си се, забелязвам, което, ако си спомним древната римска максима "Ти се гневиш, о, Юпитер, следователно признаваш, че съм прав!?", е свидетелство, че сам признаваш слабостта на "аргументите" си. (Гневът не може да помогне, истината е нещо, което не се нуждае от емоции!) Очевидното не може да се отрича, тия, които си позволяват да отричат фактите, на тях никакви усуквания (фокуси, тарикатлъци) не могат да им помогнат. Аз в случая правя нещичко за да ти помогна да се освободиш от заблудата си, ти държиш да си останеш омаян от тамяна на ченгесарските лъжи, е, твоя воля изборът си е изцяло твой. Най-добросърдечно се опитах да ти помогна да видиш нещата от друг ъгъл, ти ми се разлюти и взе да проклинаш едва ли не. Разумен човек си, удивлява ме тази твоя реакция. Добре знаеш, че съм философ и всичко, което правя, го правя по чисто ценностни причини. За мен като философ единствено истината има значение. Никакви емоции нямам лично към Костов. Нещо повече, когато той беше премиер и лидер на СДС клиентелистите в Пловдив ме опраскаха и ме изключиха от партията СДС - защото си позволих да ги критикувам, казах им истината, че са се самозабравили и ще закопаят СДС; излязох прав. Писах тогава жалба до Костов, той не ми отговори. Не направи нищо. Има много грешки Костов. Но ето, сам виждаш, личният момент го пренебрегвам изцяло и признавам огромните заслуги на Костов като държавникът, който отвори пътя на България към Европа, който изтръгна България от руската имперска сфера - ето това е нещото, което ченгетата, подчинени на Москва, никога няма да му го простят! А ти им пригласяш, плюейки усърдно Костов. Усещаш ли се сега какво правиш, в каква редичка си се наредил?! Наредил си се до най-злите врагове на българската свобода и на българския просперитет... жалко.

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор
21 часа
Управление
Radomir Parpulov Нищо не отговарящ по същество. Поставих няколко въпроса - за "Лукоил", за "лустрацията", за РеМеДе-тата, за БГА"Балкан". Нищо. Все едно, че не ги чуваш. Какво щяло да пише един ден.,,Може и това, може и съвсем друго. Каквото направи, направи го и то така, че запази руския контрол над българската икономика. Не забравяй, че излезнахме от руското влияние, не поради Костов, а поради споразумението Горбачов - Рейгън, Тачър. Ако твърдиш обратното, си на нивото на предучилищната възраст. Да не би да влезнахме в НАТО, защото някой ни е питал. Както бяхме във Варшавския пакт, така сме сега в НАТО. Това са неща, за които малките не ги питат. Сталин как получи България? Сигурно благодарение на българските шумкари? А дали съм се ядосал или не, както виждаш няма обидни епитети, няма общи приказки, няма квалификации. Има факти, които лесно се проверяват. Имаш свобода на чувствата и мнението си, но нямаш такава свобода да тровиш младите хора с фалшиви кумири. Във втория случай ще имаш опоненти и аз съм един от тях. Ако си говорихме по телефона, нищо нямаше да ти кажа, но тук е форум и не забравяй това.

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор
19 часа
Управление
Ангел Грънчаров Г-н Radomir Parpulov, поставяш доста теми, по които с интерес бих дискутирал. Само че нещата се разводниха. Стигнахме до конспиративните теории за това, че някакви "зли сили" са ни натикали в ЕС и в НАТО, а това не е плод на усилията на едно смело, пък макар и не безгрешно българско правителство на демократичните сили, заради успехите и постиженията на което неговият ръководител (и в международен план) с пълно право е наречен "премиер-реформатор на България", още повече че Костов и като министър на финансите преди това на два пъти изважда страната от батака, в който я натикаха тъй крадливите и лъжливи комунисти. Това са факти, които са неоспорими, Костов също така откъсна България от руската имперска сфера, този факт ако не го признаеш, значи съзнанието ти живее в някакви фантастични конспиративни светове, в които всичко е изкривено до неузнаваемост. Моля те, опитай се да разсъждаваш зряло, съобразявай се с фактите и не се оставяй да робуваш на внушения, които са ги внедрили в ума ти злонамерени ченгесарски медийни пропагандатори на тъй върлия "антикостовизъм" (от рода на бай ти Вучков и прочие платени глашатаи на ченгесарската "правда"!), който вилнее в медиите ни вече не по-малко от 20 години. Запитай се също защо Костов беше провъзгласен от намиращата се под контрола на ченгесариата (обслужващ самоотвержено руските интереси) за нещо като "зъл демон", съсипал тъй бляскавия ни мутро-мафиото-ченгесаро-комунистически рай. Моля те, мисли трезво, без да робуваш на някакви недотам смислени настроения срещу Костов, разпалвани от точно тези доказано злотворни за България сили. Ти иначе можеш да си мислиш каквото искаш, аз споря с теб, щото такива като теб хора се оставиха да бъдат излъгани така грозно, че първо гласуваха за Царо, после за Сидеров, после за Боко, тепърва ще гласуват за новия оправяч Слави, такива хора си менят настроенията и позициите както си менят гащите, а може би и по-често си менят настроенията отколкото гащите. Ето заради едно такова податливо на ченгесарските медийни лъжи мнозинство България сега е на този хал, на който е, сериозни и доказани политици като Костов са извън политиката, а пък в нея се ширят подкупни и лъжливи шматки, чалга-менте оправячи, умствени и нравствени куриози като Боко, Сидеров, патреотето, Ангел Джамбазки... да изброявам ли още?! Ако не сфащаш космическата разлика във всяко едно отношение между Костов и Боко тогава и Бог не може да ти помогне, драги приятелю! А това, което подхвърляш, именно, че нямало било да ме оставиш да мътя мозъците на младите го приемам като израз на това, че ми си се разлютил прекомерно заради това, че си позволявам да мисля различно от "общоприетото" и от "единствено правилното"; е, тия неща са останка от комунизма, всички ние сме увредени от него, но нищо не ни пречи и да си помагаме при надмогването на дефектите си, нали така?!  Ето, аз това и правя, като философ тази ми е длъжността, съвестно си изпълнявам работата. За мен като философ единствено истината има значение, с това се обяснява и тъй ирационалното ми според теб "увлечение" по Костов.

ХаресванеПоказване на още реакции
ОтговорТоку-щоРедактирано
Управление
Томи Томев В историята след години за Костов ще пише: Български премиер/1997-2001/, смел реформатор и държавник, извадил България от комунистическия батак, оттласнал държавата от руския коловоз и поставил началото на европейският и път на развитие.

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор20 часа
Управление
Jivka Karanesheva Томи Томов. Защо се заблуждавате? Ужас. Този е труп. За жалост, повлече и нас в небитието. Долу.

ХаресванеПоказване на още реакции
Отговор
18 часа
Управление
Ангел Грънчаров Другарко, много сте се заблудила и жестоко са Ви излъгали... как може да сте толкова наивна, да не употребя друга, по-обидна, но значително по-справедлива дума?! 


Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

10 коментара:

Анонимен каза...

Другарко? Ха ха!
Май е вярна приказката:
Всеки си заслужава съдбата.
Пък аз ви подкрепях. Недругарю.

Jivka Karanesheva

Ангел Грънчаров каза...

Jivka Karanesheva Как, позволете да запитам, ме подкрепяхте? Като гледахте сеир ли? :-)

Анонимен каза...

По отношение на Костов си напълно прав! Мнозинството българи не го оцениха! Руската пропаганда, чрез петоколонниците безродници, майцепродавци внушават, че всичките ни злини дойдоха от ЕС.
Този г- н Парпулов, който те поддържа в твоята нелека кауза се оказа лесно манипулируем човек. И той като останалите всезнайковци повтаря мантрата на комунистите за най-значимите приватизирани предприятия. Дали е мн.малък и не помни купоните или амнезията му пречи. И никой да не мисли, че това е коментар на автора на блога. Май ще се окаже прав един т.н. професор, че 80% от българите сме дебили.
Пенсионер

Ursus Major каза...

Любимите теми на бай Ангел Тъпунгера:
1. Декомунизация и демократизация на образователната система;
2. Дискусия за реална демокрация в ТЕТ-Ленин;
3. Смяна на името на ТЕТ-Ленин на ПГЕЕ-Стив Джобс;
4. Грънчаровото "опраскване";
5. Некоя подписка, некоя група по интереси за тъпунгери (с нулева посещаемост);
6. ... Костов, естествено.
Бай Ангеле, ако няма кой в Пловдив да ти даде бележка, че си тъпунгер, ела, аз ще ти дам.

Ursus Major каза...

Ей, пропуснах Русия, Русия бе, във всичките и форми - СССР, имперски интереси, заробване, подлост и вероломство на миризливия казашки ботуш, комунизъм, то едно ли е в главата на бай Ангел Тъпунгера, че да го опишеш?

Анонимен каза...

Другарката Ментекадър-Анассссстассссоссссова пък си пада по комунизма във всичките му разновидности. :)))))))

Анонимен каза...

Лайно да е, комунистическо да е - и пак ще го лапне и ще го изпапка с удоволствие :))))

Анонимен каза...

Ето едно от многото предложения, които се срещат в нета във форумите на тази тема, това е от миналата година, но си е актуално:
"Аз предлагам:
- "Отворено писмо" до г-н Костов като покана за завръщане в "практическата" политика, след участието му в "Център за Анализи и Управление на Рискове" ЦАУР отново оглавяване на ДСБ или гаранции от спечелилата следващите избори демократична коалиция за поста "премиер"
- събиране на стотици хиляди подписи от симпатизанти на национално ниво в подкрепа на "Отворено писмо"
- паралелно със събирането на подписите и генериране на национално ниво на информационна база за проблемите по региони и генериране идеи на тази база, които да влязат в следващите открити писма.
- организиране на дебати с представители от различните региони и бъдещото политическо ръководство.
Георги Желязков, студент "политология" УНСС"

Ursus Major каза...

Тъпунгер, ти всяка сутрин можеш да викаш на отворен прозорец "Костов, Костов!"

Анонимен каза...

Другарко Анассссссстассссссоссссссова-Ментекадър, контролирайте се поне малко! :)))) Хапчетата трябва да си ги пиете редовно.....