Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 5 декември 2017 г.

Открито запитване до ръководителите на тъй блажено спящите институции на образователното ни ведомство


Току-що изпратих следния документ до ръководителите на тъй блажено спящите институции на образователното ни ведомство:

До г-жа Иванка Киркова, Началник на РУО-Пловдив
До г-жа Стоянка Анастасова, Директор на ПГЕЕ в Пловдив
До г-н Борислав Стаматов – В.И.Д. Обществен посредник на Община Пловдив
До г-н Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката
До г-жа Мая Манолова, омбудсман на Република България
ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

ЗАПИТВАНЕ ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО

от Ангел Иванов Грънчаров,учител, гражданин, инициатор на "кръгла маса" по проблемите на непосредствената и практическа реална демократизация на училищната общност на пловдивската ПГЕЕ

Уважаема госпожо Киркова,
Уважаема госпожо Анастасова,
Уважаеми господин Министър,
Уважаема госпожо омбудсман,

Чувствам се длъжен да Ви известя, че на 1 декември т.г., в петък, в зала на пловдивската ПГЕЕ се проведе първа среща на група инициативни, небезразлични към проблемите на това училище граждани с част от ръководството на училището. Проведохме интересен, показателен първи дебат, на който имахме възможността да дадем пояснения относно нашата идея-инициатива за провеждането на т.н. "кръгла маса" по проблемите на непосредствената и практическа реална демократизация-декомунизация на училищната общност на пловдивската ПГЕЕ. Представителките на ръководството на училището (заместник директорките Е.Динчийска, временно изпълняваща длъжността директор и Ат.Милева, заместник-директорка) обещаха да обсъдят с другите членове на ръководството (и евентуално с различните звена на самата училищна общност) нашите предложения и да ни дадат конкретен отговор кога по тяхно предложение ще се състои следващата ни дискусия. Моят отвук в блога ми по повод на петъчната среща-дискусия изразих в публикациите със следните заглавия:



(Втората публикация е мое обръщение към цялата училищна общност на пловдивската ПГЕЕ ("ТЕТ-ЛЕНИН") под формата на видео, в което правя допълнителни разяснения относно същината на инициативата ни.)

А ето една публикация от днес в блога ми, която има чисто историческо значение (Дали?):


В този контекст се чувствам длъжен да заявя, че ние, инициативните и ангажираните с проблемите на въпросната училищна общност граждани с интерес очакваме реакцията (отговора) на ответната страна. Молим да упражните влиянието си с оглед този тъй дългочакан отговор-реакция да не бъде някъде в... "светлото бъдеще", а по възможност по-скоро.

Време за губене (или пък за... спане) изобщо нямаме! Ситуацията в българското образование е толкова катастрофална, че е престъпление да се правим, че не забелязваме това - и особено пък да се надяваме, че нещата могат да си продължат по същия начин и занапред без абсолютно никаква промяна! Апропо, г-н Министре, засиленото и тъй грижовно внимание на правителството към образованието и учителите по-специално (двукратното увеличение на заплатите им) дали пък не е нещо като подкуп - в знак на благодарност за тяхното пословично послушание?!

С най-добри чувства: (подпис)

Пловдив, 5 декември 2017 г.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

9 коментара:

Анонимен каза...

НАГЛОСТТА НА ТОЯ ГРАНЧАРОВ НЯМА ПРЕДЕЛ!!!!!!!!!!!!!!! ВИЖДАТЕ ЛИ КОЛКО ПРАВА БЯХ КАТО ВИ ПРЕДУПРЕДИХ ДА НЕ СЕ СРЕЩАТЕ С НЕГО ЗАЩОТО КАТО МУ ПОДАДЕТЕ ПРЪСТ ТОЙ ЩЕ ВИ НАЛАПА ЦЯЛАТА РЪКА?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!! ВИЖДАТЕ ЛИ КОЛКО ФАТАЛНА БЕШЕ ГРЕШКАТА НА МИЛЕВА И ДИНЧИЙСКА КАТО СЕ СРЕЩНАХА С ТОЗИ НИКАКВЕЦ??????????!!!!!!!!!!!!!!!!! С ТОЗИ ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК СЕ СРЕЩНАХА И ГО ЛЕГИТИМИРАХА КАТО СТРАНА В ПРЕГОВОРИТЕ - ПИТАМ КОЙ ГО Е ИЗБИРАЛ ТОЗИ НИКАКВЕЦ ДА ПРЕДСТАВЛЯВА ПЛОВДИВСКИТЕ ГРАЖДАНИ?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАСРАМЕТЕ СЕ, УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ И ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ ХВАЩАТЕ НА ИГРИЧКИТЕ НА ТОЯ ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!! НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ ТОЙ Е ПРОСТО ПСИХИЧНО БОЛЕН ЧОВЕК С РАЗЗСТРОЕНА ДО КРАЙНА СТЕПЕН ПСИХИКА?????????????????????? А ТОВА НЕЩО УВАЖАЕМАТА ГОСПОЖА ДИРЕКТОРКА ГО ДОКАЗА С ЦЕНАТА НА ЦЯЛ СЪДЕБЕН ПРОЦЕС!!!!!!!!!!!!!!!!! КОЙТО СЕЕ ВЕТРОВЕ ЩЕ ЖЪНЕ БУРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРЕСТАНЕТЕ ДА ОТГОВАРЯТЕ НА ГРАНЧАРОВ И ТАКА ЩЕ ГО ПРИНУДИТЕ ДА ОБЕЗУМЕЕ И ДА НАПРАВИ НЯКАКВА ГЛУПОСТ!!!!!!!!!!!!!! ЧУДЕСНА ИДЕЯ Е ДА СЕ САМОЗАПАЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАКТО НЯКОЙ ПОДХВЪРЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ Е СПОСОБЕН НА ВСЯКАКВА ЛУДОСТ!!!!!!!!!!!!!! ТРОЛ КАТО НЕГО СЕ ХРАНИ С ВНИМАНИЕ, НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ ПОНЕ ТОВА?????????????!!!!!!!!!! МОЛЯ ВРАЗУМЕТЕ СЕ!!!!!!!!!!!!!!! ЗАЩОТО ПОСЛЕ МНОГО ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ ПОЧНА ДА СЕ ГАВРИ С ВАС, КОЛЕГИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АЗ СЪМ ПЕНСИОНИРАНА НО ЩЕ ПОЧНА ДА ИДВАМ ВСЕКИ ДЕН В УЧИЛИЩЕТО ДА ВИ ДАВАМ АКЪЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ГОСПОЖО АНАСТАСОВА МИЛИЧКА ПИТАЙ МЕН АЗ ЩЕ ТИ КАЖА КАК ДА ПОБЕДИШ ТОЗИ СВОЙ ЗЪЛ ВРАГ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАЕДНО НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ДА ТЕ СВАЛИ ОТ ПОСТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ХАЙДЕ ДЕ НА ТАКЪВ НИКАВЕЦ ЩЕ СЕ ДАВАМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :((((((((((((((((((((((((((((((((

Ангел Грънчаров каза...

Майко мила, едва публикувах документа и вече имаше коментар от дежурната по блог, от другарката УДИВИТЕЛНАТА!!!!!!!!!!!! Тази анонимница изобщо спи ли, горката? :-) Но е хубаво, че тя поне участва в диалога тук, нищо че е толкова нервна! Тя е възрастна дама, работила дълги години като учителка, поради което е разбираемо, че си изпуска редовно нервите, това е риск на професията! :-) Понеже съм много диалогичен искам все пак да вляза в диалог с нея като я запитам примерно поне това:

Другарко УДИВИТЕЛНА, аз не представлявам пловдивскиТЕ граждани, щото наистина никой не ме е избирал, пък и едва ли някой може да бъде избран за представител на ВСИЧКИ граждани на Пловдив. Аз представлявам единствено себе си като гражданин на Пловдив. Разбирате ли сега, нямам претенции да представлявам никой друг, а ЕДИНСТВЕНО СЕБЕ СИ. Приятелите ми, които до този момент ме подкрепят и идват с мен на преговорите също правят това в качеството си на ГРАЖДАНИ, представляващи само себе си. В това си качество ние образуваме нашата ГРУПА ОТ ИНИЦИАТИВНИ И НЕБЕЗРАЗЛИЧНИ КЪМ СИТУАЦИЯТА в пловдивската ПГЕЕ и българското образование изобщо ГРАЖДАНИ, разбирате ли ме сега? В нашата група граждани занапред ще влизат още личности, в това число обществени личности като бившите велики депутати Христо Марков и Николай Близнаков (те са ми обещали да се включат в преговорите), също така са ми обещали да се включат в качеството си на граждани г-н Йордан Иванов, млад човек, който се вълнува силно от проблемите на образованието (иначе в частност той е лидер на пловдивската организация на партия ДСБ, но тук ще бъде единствено в качеството си на гражданин), госпожа Иванка Топалова-Асса, госпожа Мария Василева, евентуално госпожа Мина Ветренска, пенсионирани учителки и още доста други граждани също ми обещаха да участват в дебатите, г-дата Л.Попов и Я.Маламов вече участваха и пр. Това е. Няма нищо лошо всеки небезразличен, повтарям, към проблемите на ПГЕЕ и на образованието пловдивски гражданин или РОДИТЕЛ да се включи от страната на гражданите в тия дебати, в нашата "кръгла маса". Вий самата също заповядайте, но съм убеден, че няма да бъдете от страната на гражданите, а ще седнете от другата страна, до любимата си директорка, в което няма нищо лошо.

Не се ядосвайте толкова, моля ви, опасно е за здравето! Като психолог ви го казвам. А това че ме хулите толкова не ме вълнува изобщо, аз просто зная, че гневът поражда подобни изблици, като се успокоите малко ще проговори вече не гневът, а Вие самата. Желая Ви по-скоро да дойде този миг! Дай Боже! Няма да живеем вечно, другарко, тъй че неща да живеем колкото се може по-спокойно, което ще ни удължи живота. Гледайте ме мен колко съм спокоен и вземете пример от мен. :-)

Анонимен каза...

Уважаеми Г-н Грънчаров,

Писмото Ви е входирано с номер: РД-16-4-1292/05.12.2017 година.

Хубав ден!
РУО-Пловдив

Анонимен каза...

Здравейте г-н Грънчаров!

Кореспонденцията Ви е заведена с № 94-6734/05.12.2017 г.

Приемна на МОН

Анонимен каза...

Браво господине с вас сме връщайте се по скоро!

Ученици от 11 клас

Анонимен каза...

Поздравления Ангеле. Последователите ти се увеличават. Това говори, че борбата ти за нормалност в българското образование не е напразна. Вярвам, че има много други които те поздравяват, но от разстояние чрез емоциите и разума си.
Томи Томев.

Анонимен каза...

Само така! Отворени писма до всички и до дупка!

Анонимен каза...

За каква "дупка" говорите, другарко? :)))))

Анонимен каза...

Кой от ПГЕЕ драска тук ? Оставете го да си пише каквото иска .