Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 17 декември 2017 г.

Говори премиерът-реформатор на България Иван Костов



Приятно слушане, приятни размисли!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

Ангеле, пази се от оня момент, в който не само от работа, а и от приятелство с теб ще се откажат хората... Ха, дано заобичаш себе си поне малко, щото колкото Костов няма друг като теб...

Ружа Братанова

Ангел Грънчаров каза...

Ружке, ти дърдориш тия глупости по адрес на Костов само за да те харесват дадени хора ли? :-) Как можа така баламски да се издадеш, че изпълняваш поръчки...

Анонимен каза...

А бе, я ходи да си търсиш работа, и не ми говори тъпотии, че като те чета от Франция ми става жал за децата, дето са ти ги поверявали родители. Добре са сторили, че са те уволнили. И сам си отговори защо никой не те подкрепи! Нито във ФБ, нито в Пловдив. Да не ти казвам Аз защо.

Ружа Братанова

Ангел Грънчаров каза...

Кажи защо никой не ме подкрепи нито в Пловдив, нито във ФБ, че ми стана интересно. Защото подкрепям Костов ли? :-) А са ме правилно уволнили щото... подкрепям Костов ли? :-)

Анонимен каза...

Г-жа Братанова е от средите на така наречените "полезни идиоти".
Томи Томев.

Анонимен каза...

Позволяваме си да предположим, че г-н Костов е приел като многозначително, че политическата му изява е предизвикала промисленото одобрение и на граждани подобни на г-н Грънчаров, което наистина е постижение за всеки истински политик!

Анонимен каза...

Иван Костов,министър - председател 1997-2001 г.
Дарик радио -интервюто
"
Ще отправя едно предизвикателство към Плевнелиев и Филчев ,по-късно и към Борисов на дебат ,за това колко е трябвало да е приватизирано и за колко?
Да си докажат твърденията за 30 милиарда 25-26 ,да дойдат тук примерно
във вашето студио и да се аргументират
по какъвто начин искат.
Аз съм абсолютно много сигурен ,че ще елиминирам всякакви техни аргументи
защото това ,което твърдят никъде несъществува в официалните документи.
В противен случай им остават два хода...
Единият,да признаят ПУБЛИЧНО,че са били подведени ,че са заблудени ,че такова нещо няма,че са измислили тия числа и да признаят ,че са подвели българското обществено мнение и че нямат никакви аргументи да се защитят пред обществото.
Другият ,просто да знае обществото ,че те са отказали дебата ,те нямат никакви аргументи да защитят тези аргументи ,с което са излъгали българското общество."

Петя Николаева