Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 15 декември 2017 г.

Няколко вдъхновяващи мисли от Уинстън Чърчил



Лично аз винаги съм готов да уча, макар че невинаги съм готов да бъда поучаван.

Уинстън Чърчил

И още една-две мисли, пак от него:

Първото задължение на университета е да учи на мъдрост, а не на професия; на характер, а не на техники.

****

Това ще остане в историята. Сигурен съм - защото аз самият ще го впиша там.

****

Смелостта с право се счита за първото от човешките качества; защото това е качеството, което гарантира всички останали.

****

Всички велики неща са прости, а някои от тях могат да бъдат изразени с една-единствена дума: свобода, справедливост, чест, дълг, милосърдие, надежда.

Виж и това: 20 незабравими цитата от Уинстън Чърчил

Кратък мой коментар по първата мисъл: И аз така, но бих го казал малко по-иначе: много обичам да уча, но изобщо не обичам да ме учат.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Тъп и прост Грънч каза...

Голям кумир си си избрал Грънч, няма що, един от най-големите българофоби.

През пролетта на 1915 г. при Дарданелската операция, когато е трябвало да се извади Османската империя от Първата световна война, Чърчил и Лойд Джордж (британски министър, после премиер) канят България да вземе печелившата страна - на Русия и на Великобритания. Ние обаче в лицето на цар Фердинанд и премиера Радославов отказваме. Тогава на Чърчил като министър на военноморските сили му искат оставката и така политическата му кариера се проваля, като го пращат на Западния фронт.

Чърчил е многоотмъстително животно. През Втората Световна война монархо-фашисткото правителство вкарва България в Тристранния пакт. Когато се очертава победата на Антихитлеристката коалиция, Чърчил казва:
- България трябва да се изравни със земята, а територията й да се подели между съседните държави. Запазваме си територията и суверинитета само благодарение на Сталин.

Чърчил обаче не се успокоява и продължава да плюе, на 9 октомври 1944 той заявява:
- Плюя на България!

А тил Грънч, цитиран тая пияна английска свиня като висш авторитет. И после се жалваш, че ти викаме простак и тъпунгер. Ами, такъв стил истина е!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, изказвате се напълно неподготвена. И сте също така болна от комунизъм, което е нелечимо. Нещата са съвършено различни в сравнение с това как Вие, комуноидите, си ги представяте! Щом окупацията на България от Сталин и комунизирането й я възприемате като "спасение", значи сте чисто и просто един човешки урод...