Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 15 декември 2017 г.

Драги граждани - доброволци-демократизатори-и-декомунизатори - нашата "гражданска инспекция" на пловдивската ПГЕЕ започва днес, заповядайте!


Днес в 14.00 часа, на тротоара до централния вход (откъм ул. Пещерско шосе") към двора на пловдивската ПГЕЕ (училището, което е все още известно сред гражданите като "ТЕТ-ЛЕНИН") ще се събере инициативната група от граждани, които искат да подпомогнат отпушването на процеса на една непосредствена и практическа реална демократизация на отношенията в тази училищна общност. Всеки от вас, драги пловдивски граждани, който иска да участва в започващите дебати по тази тема и с това да допринесе за въпросния демократизиращ процес, нека да заповяда да се присъедини към нашата група, стига, разбира се, да има възможност за това (време, желание, съзнание и прочие).

Но всички сте поканени! Ако се съберем повече хора, примерно... 50-100 човека - !!! Дай Боже! - тогава, предполагам, ще ни се наложи да проведем кратко събрание, на което най-демократично да определим 5-6 (най-много) свои "народни представители", а пък останалите ще се наложи или да изчакат края на дебата - или само да бъдат негови наблюдатели (стига директорката на домакина, именно на ПГЕЕ-"ТЕТ-ЛЕНИН" да прояви великодушието и да благоволи да ги допусне на срещата в качеството на наблюдатели!).

Майтапя се де, не очаквам да има такава голяма навалица от желаещи да участват в тази оригинална и новаторска гражданска проява, но пък знае ли човек, нищо чудно времето за промяната (най-важната: тази в душите ни!) вече да е дошло?!

Ще се видим в 14.00 часа! Чакам ви там! Да се надявам този път да не ме оставите съвсем сам!

Никого няма да моля, да увещавам, да каня специално, ето, просто ви информирам за "мероприятието" (младите не знаят тази чудата дума, останала от тъй непрежалимите времена на социализмо-комунизма, но тя значи нещо като "дело", "действие", "проява", "събитие", знам ли как да я преведа, тази дума от толкова фалшивия казионен език на онова време всъщност е непреводима на нормален човешки език!).

И тъй, драги доброволци-граждани-съвсем-реални-демократизатори-и-декомунизатори, нашата гражданска инспекция на пловдивската ПГЕЕ-"ТЕТ-ЛЕНИН" ще започне днес, очаквам ви на указаното място с нескриван интерес - и с огромно желание да видя, че изобщо ви има! :-)

ЗАБЕЛЕЖКА: Моята теза е, че когато дадени държавни органи и власти не си вършат работата, тогава ний, гражданите, ний, данъкоплатците и избирателите ("гласоподавателите"), сме в законното си право да им кажем, че не сме доволни, а на тази база, ако те упорстват и не желаят да си изпълнят отговорностите, тогава се налага ний, гражданите, да поемем нещата в своите ръце. Така аз разбирам ефективната, действащата, добре работещата демокрация. Ний твърдим, че България "на книга" или чисто формално била "демократична страна", ако това е така, то ний, гражданите, трябва да си изпълняваме задълженията за това щото демокрацията ни изобщо да работи, без участието на нас, гражданите - та ний сме тъкмо демосът! - демокрацията просто няма как да проработи!

Сега сфащате ли естеството, същината на моята идея и мисъл - на толкова простичката истина, която ви казвам? Сфащате ли изобщо моя замисъл - като ви предлагам тази инициатива, тази акция?! Разбира се, готов съм да дам всякакви разяснения, готов съм да отговоря на всякакви възражения. Елата с мен, ще поговорим за всичко и то в съвсем приятна, уютна, дружелюбна обстановка. Но даже и това каква ще бъде обстановката на започващите днес дебати в ПГЕЕ-"ТЕТ-ЛЕНИН" зависи пак от нас, гражданите. От нас, гражданите, зависи (ако помислим повечко, ще се наложи да го признаем!) всичко и то навсякъде, във всяка една сфера на живота ни! Без участието на нас, гражданите, няма как да има ред в нито една сфера на живота ни.

Толкова. Да не философствам повече, че не му е тук мястото. Желая ви хубав ден! Но денят ни ще бъде такъв, какъвто си го направим сами, нали така?

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

Хубава инициатива, но както обикновено безочливата директорка няма да й обърне никакво внимание. Ще се съберете известно количество хора и ще разговаряте помежду си по дадена тема. И това е всичко! За съжаление. Империализма на уважаемата и така обичана от колектива си (гъзолизниците на тета) директорка няма да прояви каквато и да била съвест. Така че УВИ няма да има ефект!

Такова е моето виждане. За да се случи нещо най-после е необходимо сериозна и мащабна организация на протест. И наистина да се съберат мащабна тълпа разгневени граждани.

Ангел Грънчаров каза...

Дано не сте прав, но нищо чудно и да излезете прав! Аз очаквам днес да дойдат повече хора, но това е много съмнителна хипотеза :-( Ще опитваме, пък да видим...

Аз обаче разчитам на доброволността. Не на организирането и принудата, а на добрата индивидуална воля разчитам. Затова ще чакам да дойдат на протеста днес хора, които САМИ са решили да дойдат. Интересно ми е да разбера има ли такова хора. Вълнува ме има ли ГРАЖДАНИ, победили СТРАХА - и апатията...

Мария Василева каза...

До първия коментар
Преди мащабната организация на протест някой трябва да дава пример и кураж. Вие чакайте да се самозапалят и самоубият от отчаяние още хора,през това време мислете, разсъждавайте има ли смисъл и как да стане, но внимавайте, все пак...."една патка от много мислене умряла".

Анонимен каза...

Не сме народ, не сме граждани, ние сме стадо от страхливи зайци....