Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 9 декември 2017 г.

Интервюто ми с Милен Цветков



Записът е от телевизора (некачествен).

Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

15 коментара:

Анонимен каза...

Поздравления за интервюто! Излъчването му на датата 08.12 и позиционирането на темата между либерално-демократичните сюжети за криптовалутите и еднополовите бракове добавя по-задълбочен смислов акцент на Вашето изложение и възможност за мощно фокусиране на вниманието на широката зрителска аудитория.
Елеонора Славова

Анонимен каза...

ГРАНЧАРОВ В ТОВА "ИНТЕРВЮ" СЕ ИЗЛОЖИ ЗДРАВАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НА НИТО ЕДИН ВЪПРОС НА ВОДЕЩИЯ НЕ ОТГОВАРЯ А СИ ПОВТАРЯ ЗАУЧЕНИЯ УРОК!!!!!!!!!!!!! "ИНТЕРВЮТО" МУ БЪКА ОТ ЛЪЖИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ Е ИСТИНА ТОВА, ЧЕ ТОЙ Е "НОВАТОР" В ПРЕПОДАВАНЕТО И "РАЗЛИЧЕН УЧИТЕЛ", МОЛЯ ВИ СЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИЕ, ОТ СПЛОТЕНИЯ ОКОЛО ЛЮБИМАТА СИ ДИРЕКТОРКА КОЛЕКТИВ, СМЕ РАЗЛИЧНИТЕ, А ТОЙ Е НАЙ-ГОЛЯМ ДОГМАТИК, КОМУНИСТ, ЗАВЪРШИЛ Е ЧЕРВЕН УНИВЕРСИТЕТ В СССР И ТО В САМИЯ ЛЕНИНГРАД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ГРАНЧАРОВ Е КОМУНИСТ И В ЧЕРВАТА СИ!!!!!!!!!!!!!!!!! А НИЕ СМЕ ДЕМОКРАТИ И ЗАТОВА ГО УВОЛНИХМЕ ЗАЩОТО НЕ МОЖЕМ ДА ДОПУСНЕМ КОМУНИСТ КАТО ГРАНЧАРОВ ДА БЪДЕ УЧИТЕЛ И ДА ПРОМИВА МОЗЪЦИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ!!!!!!!!!!!!!! НЕ МУ ОБРЪЩАЙТЕ НИКАКВО ВНИМАНИЕ НА ГРАНЧАРОВ, НЕГОВИТЕ ПРИКАЗКИ СА БРЪТВЕЖ НА ПСИХИЧНО БОЛЕН ЧОВЕК!!!!!!!!!!!!!!! ЗА "ДЕМОКРАЦИЯ" СЕ БИЛ БОРЕЛ, ЩЕ УМРА ОТ СМЯХ!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))))))) КОМУНИСТ КАТО НЕГО ДА СЕ БОРИ ЗА "ДЕМОКРАЦИЯ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРАВ И НАШИЯТ УЧЕНИК РАМОН КАТО ГО НАРИЧА ПОСТОЯННО ТЪПУНГЕР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОВА Е ТОЧНОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ТОЯ НЕКАДЪРНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТЪПУНГЕР КАТО НЕГО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НИКАКЪВ УЧИТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!! БЛАГОДАРИМ ТИ, ГОСПОЖО ДИРЕКТОР, ЧЕ НИ СПАСИ ОТ ТОЗИ НИКАКВЕЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!! БЪДЕТЕ СПОКОЙНА ЧЕ АКО СЪДЪТ ГО ВЪРНЕ НА РАБОТА НИЕ ЩЕ ОРГАНИЗИРАМЕ КРЪГЛА ВЕРИГА И ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ГО ПУСНЕМ В СГРАДАТА НА УЧИЛИЩЕТО НИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А ПЪК УЧЕНИЦИТЕ ЩЕ МУ НАПРАВЯТ МЕЧКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПОЗОР ЩЕ БЪДЕ АКО ГО ДОПУСНЕМ ОТНОВО В СГРАДАТА НА УЧИЛИЩЕТО НИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ, ДАМИ И ГОСПОДА, ПРИЯТЕЛИ И ПРИЯТЕЛКИ НА ГОСПОЖА ДИРЕКТОРКАТА, НА СВЕЩЕНА ВОЙНА С ТОЗИ ЗЪЛ НАРОДЕН ВРАГ ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Тази бясната дето крещи луда ли е? на кой свят живее пък тая? това същество учителка ли е? каква е тази психиатрия? Грънчаров брате сред какви вещици си работил и как си оцелял изобщо?

Анонимен каза...

Минка Георгиос Адмирации ....

https://www.facebook.com/100010596698770/videos/vb.100010596698770/330554687307752/?type=2&theater

Анонимен каза...

А пък който го е пропуснал може да го види в понеделник от 5ч 30 мин.

Антоанета Коцина

Анонимен каза...

Поздравления за интервюто!

Анонимен каза...

По повод постоянните пристъпи на лудост на госпожата с вечните удивителни:

Това примитивно злобно същество е било учителка и то от най-близкото обкръжение на директорката на ПГЕЕ. От това по-голямо дискредитиране на директорката не може да има.

Анонимен каза...

Не ви познавам лично, но от това интервю оставяте впечатление на доста подъл човек.

Ангел Грънчаров каза...

Към последния (последната) анонимен (анонимна):

Другарю (другарке), бихте ли се аргументирала защо мислите така, щото се боя, че изявлението Ви освен че е голословно, също така е изцяло немотивирано (неаргументирано), а като капак на всичко е също така израз на Вашата лична умствена и духовна (морална) непълноценност и извратеност?

Разбрахте ли ми въпроса? Ще се радвам ако е така, очаквам с интерес отговора Ви...

Анонимен каза...

Гледах ви, представихте се блестящо!

Mariana Boiadjieva

Анонимен каза...

Гледах интервюто Ви с Милен Цветков и исках да поднеса адмирации, радвам се че има хора като вас в България! Дебатите са нужни, критично е ние като общество да будим диалог и да даваме възможност децата да мислят и да бъдат креативни. Прекрасно е, че не се предавате въпреки опитите да Ви спрат и искате да правите нещо хубаво.

Monica Monica

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря Ви много! Радвам се, че така сте възприела моето изказване.

Анонимен каза...

Здравейте!

Проблемите на образованието са много!

Първо трябва да има мандатност на директорите, те да бъдат избирани
от всички учители с гласуване.

Учителските назначения трябва да се извършват от РУО от инспектората да се гледат дипломите.

Герберщината да спре, стига с тези политически назначения!

Да се спрат всички неграмотни, и нискоквалифицирани директори, да не се дава достъп на хора, които нямат зад гърба си голям педагогически стаж и задължително диплома за "Образователен мениджъмънт".

Доста строг контрол да възложи Министерството на образованието върху РИО, а те на всички държавни училища.

Качеството на образование е много ниско, не може завършил човек средно образование да е неграмотен, да допуска правописни грешки.

Образованието в България е обезценено и на най-ниското ниво сме по образование, възпитание и култура.

Това е моето мнение като преподавател по икономика и гръцки език.

Цветан Ташев

Анонимен каза...

Въпрос към Милен Цветков на страницата на ЧАСЪТ НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ във фейсбук:

Г-н Цветков, защо по интересни и много болни теми за обществото не отделяте повече време. Като например втората Ви тема.
Различен метод на преподаване на учебния материал в училищата.
Благодаря Ви за интересната тема, но много кратка във времето.

Milena Simova

Unknown каза...

Милен Цветков отдавна не го бях гледала. Той нещо деградира..
Държа се надменно и невъзпитано. Дали защото не уважава учителите ( прав си е, ако е затова), дали защото не му пука за българското образование, но не беше съпричастен и не зае никаква позиция. Забелязахте ли как претупа разговора и колко му беше досадно? А със следващия си гост беше много оживен, да не кажа съпричастен. Жалко, много жалко за активните български "журналисти" и темите, които ги занимават. Имат много голяма, третостепенна вина- за дезинформацията, приемане цензурата, поръчковите предавания. Второстепенната вина е на управляващите, но основната си е на заспалото природонаселение, което ще си има големи проблеми.