Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 9 януари 2018 г.

В Дискусионния клуб преди 4 години...



Публикувано на този ден преди 4 години, на 9 януари 2014 г.:

Темата за следващата сбирка на ДИСКУСИОННИЯ КЛУБ, която ще се проведе на 16 януари 2014 г.

Доведе до тотален провал на самата образователна сфера, до какво друго да доведе?! И също така доведе до тотален срив на качеството на образованието, което получават младите – и до това доведе. Да не говорим пък за тоталната катастрофа, до която стигнахме в сферата на нравственото и личностното израстване и заякчаване на духа на младите – там упадъкът е направо ужасен и страшен!

Всичко това нима е малко? Нима то не е достатъчно за да се откажем най-решително от този наистина тотално провалил се и анахроничен, т.е. изцяло несъвременен модел на тоталитарно, антидемократично, несвободно държавно образование? Какво още трябва да се случи, та да осъзнаем простата истина, че нямаме друг изход освен да се откажем от него?

Тази е моята основна теза, която ще аргументирам в изложението си на самата сбирка на Клуба.

Заповядайте и вие, включете се в дискусията, не бъдете апатични и безразлични! Тия въпроси съвсем не сам маловажни – и не заслужават подценяване! Нека да не се държим малодушно пред лицето на предизвикателствата, пред които времето ни изправя!

Нека всички ние - ученици, родители, учители, граждани направим онова, за което сме призвани – за да не се опозорим!

КРАТЪК КОМЕНТАР ОТ СЕГАШНИЯ ДЕН: Пет месеца след тази дискусия самозабравилите се властващи другарки от образователната сфера ме опраскаха, уволниха ме! Нещичко да ви казва този факт?

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

Този факт ни казва, че си толкова тъп, че мозъкът ти не е объл, ами чак е вдлъбнат, даже вече започвам да се съмнявам дали има дори една-единствена гънка по средата, че да прилича повече на мозък, отколкото на аспиринче!

Сега ми е ясно, защо пищиш като настъпана пришка и правиш циркове, и панаири - за да те върнат на работата, която вече си загубил.

Ама докато я имаше тая работа, за чий ти беше за грачиш???

Никой нормален и адекватен човек не би постъпил по този начин, но теб вече отдавна си те знаем, че си безкрайно далече от нормалното, ти си на противоположния полюс.

Анонимен каза...

Май няма какво да ми отговориш, нали, вдлъбнат мозък??? Мълчанието е знак за съгласие.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, не съм ти видял тъй прочувствения коментар. И затова не съм те удостоил с вниманието си.

Първо, другарко, излагате се: изказвате се като простачка, от тия, дето са бесни от злоба и от завист. Първо, за да искате да участвате в разговор с някой човек, следва да се държите възпитано. Особено ако искате да привлечете вниманието на възпитан човек като мен. Само простак ще ви обърне внимание като се държите така просташки. Е, аз ви обръщам внимание само защото съм психолог и философ, интересна сте ми като феномен. Ха сега кажете защото сте толкова злобна - и защо така силно ме мразите, драга другарко?

Добре знаем коя сте. Изрази като "... пищиш като настъпена пришка и правиш циркове, и панаири..." ви идентифицират прекрасно коя сте.

Разбесняла сте се като неудържима. Това не е случайно. Като се криете зад анонимността нима не знаем коя сте?

Явно вие не сте си на мястото, нали така излиза? Интересно е обаче, че още не сте го осъзнала? Или тъкмо защото сте го осъзнала се държите така бясно? Сама си отговорете.

И къде, моля ви се, другарко, в моите текстове срещате "пищене"?! :-) Аз съм толкова спокоен, просто разсъждавам, анализирам, предлагам, споря и то в най-културна форма. А вие се държите като... Добре де, знаем, че сте учителка, а имате такъв просташки език, вие и с учениците си така ли разговаряте? Очевидно е, че няма какво да кажете на тези ученици - защо не се махнете сама от училището?

Между другото, изказването по-горе освен че ви идентифицира, без да се усетите, ви издава хептен: в гнева си, изказвате най-съкровените си и затова така дискредитиращи ви мисли, които би следвало най-старателно да криете. Ето, сама признавате, че нямаше да ме опраскате ако бях "нормален", т.е. ако си бях кютял като другите - тази ли ви е мисълта? :-) Е, приемете го, че аз съм различен и "ненормален", не мълча, а смело и открито казвам каквото мисля. Беснейте си колкото искате, такъв съм бил, такъв съм, такъв ще си остана завинаги.

Това е положението. Сега вие ще се умълчите, нали така? :-) Но е за приветстване, че проговорихте най-сетне, избълвахте си насъбраната емоция, сега разбрахте ли колко съм прав, че трябва да се водят дебати, че дебатите са спасението, виждате ли, че в един момент ще признаете, че аз съм правият?! "Вие се гневите, о, Юпитер, следователно аз съм правия!" - нали знаете тази римска мъдрост?

Ангел Грънчаров каза...

За да не изтриете сама изблика си го публикувам отделно. И там открито изказвам тезата си, че вие, директорката на ПГЕЕ, стоите зад този изблик. Бихте ли взела отношение по повод на това мое допускане? Ако случайно не съм прав как ще докажете, че не сте вие? Сама си устроихте този капан, сърдете се на себе си! :-) Хубав ден ви желая! Бъдете здрава! Колкото повече участвате в дебати, толкова по-спокойна ще ставате, толкова по-възпитано ще се изказвате, ще преживеете невиждан разцвет на личността си! Да, демокрацията и свободата са същинска благодат, госпожо директор на ТЕТ-Ленин, нима и това все още не сте го разбрала?!

Апропо, отдавна вече водим дебата на страниците на моя блог, по причина на това, че вие вече 6 години се инатите и не позволявате дебатът да се провежда на най-естественото му място, именно в самата училищна общност. По причина на това, че вие пречехте на дебата вътре в общността, аз се видях принуден да го изнеса на страниците на моя блог. Което ви изведе от равновесие, вие дълго време бесняхте (гласността като същност на демокрацията хептен не ви е угодна!), след това, за да ми отмъстите, на два пъти ме опрасквахте, сиреч, иначе казано, сторихте на два пъти една и съща непростима глупост (аз това нещо, по своя си обичай, го определям ето как: на два пъти настъпихте все една и съща мотика!). Сега от горното ви изказване излиза, че сама признавате, че сте ме опраскала само защото не съм мълчал, нали точно това признахте по-горе де факто?

Е, поставям ви лесен казус, сама можете да го решите: какво излиза постигнатото дотук, какъв е логичният извод от всичко дотук? Моите ученици, дори и най-слабите, мигновено ще направят лози тъй близък до ума извод. Да видим дали вие ще се справите. Твърде ми е интересно да разбера. Значи помислете малко, решете сама кой е разумният извод от всичко дотук казано и направено. Приятно и успешно мислене ви желая! Виждате ли колко добър учител съм аз, госпожо директор, не е ли крайно време да признаете дори и тази най-страшна за вас истина?! :-)