Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 13 януари 2018 г.

Дебили от всички страни, съединявайте се: проклетата западна свобода иска да посегне на най-скъпото ни - на нашите мили... пишчици!



... Много западни мислители и философи на 20 и 21 век, независимо един от друг, стигат до заключението, че Западната цивилизация е достигнала максимума и пълнотата на своето развитие и оттук нататък тя не може да обнови сама себе си, вследствие на което настъпва неизбежната морална и духовна деградация. Но затова е изписано много. За съжаление, нашето съвремие потвърждава по все по-зловещ начин тези философски и геополитически наблюдения, констатации и прогнози...

... Великата схизма на 21 век касае цивилизационния разлом между Запада и целия останал свят.

Западът, начело със САЩ, поиска да окупира и да властва над цялата планета. Но това не му беше достатъчно. Западът реши не само да създаде Homo Deus, но и да продуцира нов вид човечество – без полова, без расова, без етническа, без национална и без цивилизационна принадлежност.

Оказва се обаче, че целият останал свят не е съгласен с това. Новите силови геополитически центрове, които се осмелиха да се противопоставят категорично на западната хегемония, мобилизирайки целия си цивилизационен потенциал, вече стягат редиците си на Изток. И те не се изчерпват с териториите, доминирани от православния свят в лицето на Русия. Не, не е само Русия. Китай, Иран, дори Турция и целият Близък и Далечен изток няма да допуснат деконструкция на своята цивилизационна идентичност, а точно обратното – те вече мобилизират докрай своя потенциал и създават новите граници на многополюсния свят. За съжаление, именно съпротивата срещу Запада, както и неговата агресивна намеса, целяща да преформатира чуждите цивилизации по свой образец, втвърдиха религиозния отпор, възродиха фундаментализма и разпалиха фанатизма в ислямския свят.

Къде сме ние във всичко това?

Цивилизационната раздвоеност на България между Изтока и Запада отново навлезе в гореща точка. Овластените политически елити в нашата страна така и не се научиха да балансират по ръба на геополитическия разлом, върху който се намираме както чисто географски, така и културно-исторически. Носещи в колективната си памет архетипите на класическата антична епоха и най-вече на източното православие, след края на Студената война ние бяхме разпределени към зоната на влияние на евроатланическия Запад. В същото време балканският ни манталитет, носещ следите на петте века съществуване в границите на Османската империя, е оставил дълбоки следи в нашата народопсихология. Хаосът в осъзнаването на собствената ни идентичност е огромен, дълбинен и драматичен. Ние, българите, сме хора в беда и с днешна дата не съществува легитимен политически елит, който има желанието и потенциала да балансира мъдро и достойно върху тънкото геополитическо въже, опънато между няколко посоки и люшкащо се в бурните ветрове на световните катаклизми.

Западният мултикултурен и джендър проект е абсолютно непригоден и неприложим в българската реалност. Тъй като България в чисто цивилизационен аспект не е органична част от Запада и носи в себе си източноправославния код на своята културно-историческа и духовна идентичност, и също така пази все още корените на своята патриархалност, тя не може да бъде прилепена към напредналия процес на изчерпване и деградация на западната цивилизация. В темелите на нашия общ български дом все още са живи душите на предците ни, които ни нашепват верния път.

А верният път – това е пътуването към нас самите, към опита ни за помирение между нас самите – пред общата заплаха от цивилизационно, национално и човешко обезличаване. Нужно е да се даде мощен отпор на нашите овластени елити, влезли в „социална роля“ по западен образец, и те ясно да разберат, че ние и децата ни искаме да останем преди всичко мъже и жени, после българи, и чак тогава – европейци и евроатлантици.

Кратък мой коментар: Колко трогателни са тия заключителни прочувствени думи! Ще се разрева от умиление! Да си останем мъже и жени, после българи, също така и... комунисти, естествено! :-) Долу свободата, тази проклета и толкова коварна западна измишльотина!


Мале, мале: "... културната и цивилизационната деградация на Запада си пробива път с няколко десетилетия закъснение (поради историческите обстоятелства, свързани със Студената война и Желязната завеса). " :-)

Предрешен "религиозен" комунизъм... и такава извратеност доживях да видя! :-) Комунисто-кагебистите защищават... Бога, моля ви се!

Загрижили са се другарите за... мъжествеността на мъжете и за горките дечица, моля ви се, другарите комунисти-кагебисти без да искат се представят за много... "добрички", а добротата, другари, е "либерална изгъзица" и е признак за "безполовост", другари, пазете се, мъжествеността ви е застрашена! Врагът не спи, той ви е заразил с тъй проклетата толерантност и свобода (свободомислие), моля ви се! :-)

И с какви кошмарни картинки е снабдена тази добре платена от КГБ пропагандна идиотщина: на мойта мама й е пораснала... мъжка пишка, а на тате му е откапнал... пениса и той вече си има... вагина, леле, всички треперим от вселенски страх и ужас! Где е самураят Ангел Джамбазки, който с огнен меч, подобно на същински ангел, да спаси застрашеното ни мъжко достойнство!!!?!? Искаме си... пишчиците! Сега най-актуалният лозунг на комуно-кагебистите е: "Дебили от всички страни, съединявайте се!". Родни кретени и идиоти, всички идвайте под наште кърваво-червени знамена: проклетата западна свобода иска да посегне на най-драгото ни - на нашите мили пишчици! :-)

Пазете се от тази лъжлива кагебистка пропагандна отрова! Не бъдете дебили! Никой не е посегнал да ви взема... пишките насила! :-)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

4 коментара:

Анонимен каза...

Биологичният пол на човека като мъж или жена няма значение за неговата идентичност, а представя „диктатурата на природата” над свободната самоидентификация на човека, диктатура, от която човек трябва да се освободи. Идентичността на човека се определя по-скоро от неговата произволна сексуална ориентация и затова е гъвкава, променлива и многообразна и свободна. Илюзията, „фантазмата” на двуполовостта се създава чрез табуто върху кръвосмешението в семейството и чрез езикови определения като мъж и жена, баща и майка, които трябва да бъдат неутрализирани в полза на свободното самоизмисляне на свободния индивид. Хетеросексуалните „сигнатури” на обществото трябва да се изличат във всички области. Мъж и жена, брак и семейство, баща и майка, сексуалност и плодовитост нямат право на съществуване, защото по-скоро те обосновават хегемонията на мъжа над жената и на хетеросексуалността върху всички други форми на сексуалност. Това трябва да се унищожи из корен, без никакви тука сантиментализми, свойствени на комуноидите!
Олег Василев

Анонимен каза...

Елементарна, елементарна и глуповата е тази теза, г-н Василев!

Анонимен каза...

Др. Василев публикува глупости! Той също работи за победата на кагебистката теория...

Анонимен каза...

Крайно време беше, да се направи нещо за хората "мезду двата пола", третият пол е добра идея. Oт какво точно се страхува българинът? Всичко е доброволно, никой никого не кара, да се пише "трети пол". Нo за да има повече толерантност в бългаското общество, пожелавам на вcички върли противници, много деца, внуци и пра-внуци от трети пол. Само тогава, ще се научат на толерантност.