Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 17 януари 2018 г.

България има нужда от успешни, мислещи и инициативни хора като вас: затуй редовно се хранете с пръжки и с манджи, правени със свинска мас!



Тодор Живков по негови лични свидетелства е ял често качамак, полят с мазнина от пръжки от сланина - и е станал велик човек. :-)

Неговият бодигард Боко Борисов като дете е ручал филии, намазани със свинска мас - и той също стана велик човек и управник, оправи набързо България, сега почна да оправя Македония и Западните Балкани, а скоро най-вероятно ще почна да оправя Европа и целио свет! :-)

Изводът какъв е? Ами че яденето на сланина и на свинска мас поражда несъмнена гениалност и предизвиква по някакви тайнствени причини невероятен успех и просперитет! Яжте сланина и мас и ще постигнете също като тях велики успехи не само в личния си живот, но и в обществения!

Аз самият, воден от това прозрение, тази вечер си направих вкусен качамак, полят с мазнинка от добре изпържени свински пръжки, поръсен със сиренце - великолепна и сита манджа е това! Очаквам и на мен да почне да ми върви най-после в живота - защото напоследък се появи страшната опасност да се превърна в аутсайдер и маргинал.

А причината за този май житейски спад е тази, че докторът преди няколко години ми забрани да ям сланинка и аз от глупост почнах да спазвам стриктно съвета му. Сега обаче съм безработен (опраскаха ме бюрократите за да ми отмъстят, че се боря за промяна и демократизация в образователната система, аз съм учител с по-модерни разбирания, затова ме и уволниха!) и по необходимост (безпаричие) ми се наложи да прибягна към спасителната сланинка.

Вчера си купих едно парче, ядох от нея и в резултат се роди прозрението ми, което току-що споделих (напълно безплатно) с вас. Ето че откритието ми е потвърдено: яденето на сланинка и на манджи, направени със свинска мазнинка, поражда гениалност и предизвиква гениални мисли в главите! И неизбежно обуславя неизбежен личностен просперитет в близко бъдеще!

Понеже не съм скъперник, споделих откритието си с вас. Ако искате, възползвайте се и вие от него. България има нужда от успешни, мислещи и инициативни хора като вас: затуй редовно се хранете с пръжки и с манджи, правени със свинска мас! :-)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

6 коментара:

Анонимен каза...

Свинската мас е полезна. Далеч за предпочитане пред маргарина. Умерено, разбира се. ВСИЧКО трябва да е умерено.

Анонимен каза...

Самият Джордж Оруел признава в гениалната си книжка Животинската ферма свинете за едни от най-умните животинки!От което би могло да се заключи, че и всяка тяхна клетка, включително във вида на свински пръжжжжки със сиренце в качамак полят и с маста им :-), е много разумна храна! :-) Разбира се, в умерените количества и с мярка, както много уместно, разумно и превъзходно балансирано отбелязва в коментара си неизвестният анонимник, чието, поне за мен кристално ясното име, е било и Румен Бърцов...и Рамон Меркадер...а защо не...А. от Австралия! Пък и горката Лили Попова...Дан говорим за клетата Анастасосова... :-) Дет толкова много са и изкуфели и изсвирясали, че чак не четат и не коментират тук, защото са се заканили да не го правят, че им било ли, или не им било отръки да оспорят, ил да коментират ангелските мисли! :-) И тях имитира де-къде успешно, де къде не чак толкоз...
тоз дяволски ...Смешник, самонаречен Миманса...:-)

2018.01.18г. Владимир Петков-Трашов

Unknown каза...

кък шъ съм нейзвестен анононимник Румен Бърцов ,не а мъ бръкате с други >Ороел муъ била бедна фантазията > Пак съм си Румен Бърцов твис тайм 00 : 47 мин. 12 май 2022 год. (после христа).

Unknown каза...

Ist my Румен Бърцов Пробвак те от тука да го побликовам wy "facebook.com" ,мъ нещо ми съ запна работата.

Unknown каза...

Пак съм си Румен Бърцов твис тайм 7:00 22.11.2022г.

Unknown каза...

Въ кингата "хора ,като хора" инженер химик Айзък Азимов написъл къ некви зели съ за божества си направили от "човеко" прасе да си го поядват (примерно като свинскамаз, пръжолки и др. хапки) Пак съмъ АЗА Румен Бърцов "твис тайм".