Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 28 януари 2018 г.

Подготовката за тъй дълго чаканото епохално откриване на демократичните дебати в пловдивската ПГЕЕ върви на "пълна пара"!


На страницата ПГЕЕ-Пловдив: "Кръгла маса" по демократизацията г-н Христо Марков (той е бивш пловдивски депутат от Великото Народно събрание и мисля от още едно обикновено Народно събрание) изказа едно становище, около което в групата се започна разговор, ето какво до този момент си казахме:

На 26 януари в 18:46 Христо Марков‎ до ПГЕЕ-Пловдив: "Кръгла маса" по демократизацията каза: Абе, не можем ли десетина души да помислим какво може да направим - да попитаме официално тази директорка защо не може да работи Грънчаров там, да се включим в протеста ли, какво ли? Това наистина е скандално!

ПГЕЕ-Пловдив: "Кръгла маса" по демократизацията: (Това, разбира се, е моя милост, това нещо се подразбира, там се изказвам като създател и администратор на групата. Бел. моя, А.Г.) Така е, добре е да обсъдим какво може да се направи щото действието да има някакъв положителен ефект. Понеже учителите от ПГЕЕ ги е страх да не си загубят работата те си мълчат, директорката си прави каквото иска, синдикатите си траят, учениците също разбират, че е опасна работа някой да каже или да направи нещо, което няма да се хареса на директорката, т.е. ОТВЪТРЕ нищо не може да се направи, остава НАТИСКЪТ ОТВЪН, от страна на гражданите (родителите също предпочитат да мълчат, по нашенския обичай: пред властващите българинът е сервилен, особено когато пряко зависи от тях).

Най-добре е да се съберем неколцина граждани и отново да отидем да разговаряме с директорката, уверявам тия, които се съгласят да дойдат, ще бъде много интересно - и няма да съжаляват за времето, което са отделили за тази акция. На проблемът е, че не можем да се организираме. 10 човека са много, 3-4-ма да отидем, е напълно достатъчно. Казвайте кой кога може да дойде за да решим кога да идем. Директорката си измисли "приемни часове" (въпреки че е длъжна да приема по всяко време граждани, които искат да говорят с нея), а именно в понеделник от 10-12 и петък от 14-16 часа. Да не й разваляме хатъра можем да идем в приемното й време.

Maria Vassileva каза: Ами хайде де, колко време трябва, за да се наканим? Аз мисля, че колкото повече, толкова по- добре! Защо двама- трима, Ангеле? Поне 10, с искане директно за връщането ти на работа, за демократизирането ще работиш, когато си вътре. Предлагам да влезем на среща с колектива, когато имат някаква сбирка или съвет и да помолим директорката и най- близките й да излязат навън, щото тяхното становище го знаем.

Maria Vassileva каза: Дай, ако обичаш, координатите на хора, които са наясно със случващото се, на някой друг - за да се занимава с мястото и часа, ти, естествено, по разбираеми причини, не трябва да се занимаваш с това, не си в удобна позиция, все едно искаш съдействие... Друг трябва да го свърши, според мен има достатъчно хора в града. Ако някой иска да координира, да се свързваме на лични съобщения или на телефон, разсъждаваме по този въпрос първо.

ПГЕЕ-Пловдив: "Кръгла маса" по демократизацията каза: Ето че като почнат да се се обменят мисли с повече хора, почват да се пораждат и хубави идеи! :-) Да, глупаво и дори грозно е именно аз да се занимавам с всичко, с това число и с уреждането на мястото и часа на акцията (да я наречем така). Но аз, знаете, заложих на доброволността, надявах се да се явят доброволци не само за участие в акцията, но сред тях да се открои някой по-активен, който по своя инициатива да се нагърби с решаването на най-насъщните въпроси по организацията. Да, ама, дето се казва, "ударих на камък". До този момент по този начин, съвсем доброволно и "самоинициативно" откликват, както се вижда, само г-жа Василева и г-н Христо Марков. (Плюс тях имам 5-6 обещали да се включат, но тях трябва специално да ги каним, което влиза в противоречие с принципа на доброволността!)

Надявах се сред завършилите ТЕТ-а ученици да се намерят неколцина, които сами да изявят желание да участват и да спомогнат за решаването на проблема, за момента обаче няма такива. По моя преценка ще се наложи евентуална група от граждани (колкото повече, толкова по-добре, разбира се) да отидем на две места, в ТЕТ-а и в РУО-Пловдив, в инспектората, и на двете места трябва да се понатисне. С оглед именно да започне не само предлагания демократичен (свободен) дебат по демократизацията на ПГЕЕ, но и, евентуално, за решаване на казуса с моето опраскване по пътя на преговорите между гражданите и училищната общност. Директорката смята, че еднолично може да решава всичко по тия въпроси около уволнението на ония, които лично на нея не й харесват (или й пречат да си властва като феодалка), но ето, оказва се, че се е дълбоко заблудила, това е въпрос от компетентността на цялата общност, включително и с участието на гражданите-данъкоплатци, които фактически сме работодателите и на директорката, и на учителите.

ПГЕЕ-Пловдив: "Кръгла маса" по демократизацията: А иначе май ще се наложи някой да се заеме с организацията. На мен лично, разбира се, ми е неудобно да действам сам точно за тия неща. Може би и затова повечето хора се отдръпват, усещайки неприятния нравствен момент. Благодаря на Мария, така ни помогна да осъзнаем по-ясно този момент. Сега значи търсим един човек, който да се захване да организира евентуалните желаещи да се включат в тази наша гражданска делегация. Ако се появи такъв желаещ, аз ще му дам координатите (включително и телефоните) на потенциалните доброволци за участие в акцията.

ПГЕЕ-Пловдив: "Кръгла маса" по демократизацията: А в момента, честно казано, не се сещам за човек, който би могъл да организира срещата; повечето хора се много ангажирани, работят, крайно ми е неудобно да кандърдисвам когото и да било да върши тази работа... деликатно и трудно положение, не зная какво да правя?! (Изглежда така са се туткали навремето и нашите "народни синове и дъщери" когато е трябвало да подготвят и нашите тъй епични народни борби и въстания... тази асоциация ми хрумна в момента, даже някои сценки от "Записките..." на бай Захарий ми се появиха в съзнанието.) Та и ний сега ударихме на камък по същия начин; за радост на другата страна, предполагам, която точно затова мълчи така доволно - както мълчат тъй блажените и невъзмутими от нищо олимпийски божества! :-)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

10 коментара:

Анонимен каза...

ХА!!!!!!!!!! ХА!!!!!!!!!!!!!!!!! ХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ХА!!!!!!!!!! ХА!!!!!!!!!!!!!!!!! ХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ХА!!!!!!!!!! ХА!!!!!!!!!!!!!!!!! ХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ХА!!!!!!!!!! ХА!!!!!!!!!!!!!!!!! ХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ХА!!!!!!!!!! ХА!!!!!!!!!!!!!!!!! ХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ УМРА ОТ РАДОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ГРАНЧАРОВ НЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИ НИКОЙ ЗА ДА ГО ПОДКРЕПИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КОЛКО ЩАСТЛИВА СЪМ ПО ТОЗИ ПОВОД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БЛАГОДАРЯ ВИ НА ВСИЧКИ ВАС, СКЪПИ ПЛОВДИВЧАНИ, ЧЕ ПОКАЗВАТЕ ТАКАВА МОРАЛНА СИЛА ЗА ДА УСТОИТЕ НА СЪБЛАЗНИТЕ НА ТОЗИ ПОДЪЛ ЧОВЕК ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПОКЛОН ПРЕД ВСИЧКИ ВАС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАТО ИЗОЛИРАМЕ ПОДЛЕЦА ГРАНЧАРОВ НИЕ ЩЕ ГО ПРИНУДИМ ДА КАПИТУЛИРА НАЙ-СЕТНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И ТОГАВА ЩЕ СЕ ОСВОБОДИМ ЗАВИНАГИ ОТ НЕГОВАТА ТИРАНИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ГРАНЧАРОВ Е ИСТИНСКИЯТ ВРАГ НА СВОБОДАТА И НА ДЕМОКРАЦИЯТА А НЕ НИЕ, НЕГОВИТЕ ВРАГОВЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

В тоя лют сблъсък единствената достойна позиция е на сеирджия. :-)

Ангел Грънчаров каза...

И кое му е достойното в сеирджийстването? Бихте ли се пояснила?

Анонимен каза...

И БЛАГОДАРЯ ВИ НА ВСИЧКИ ВАС, СКЪПИ ПЛОВДИВЧАНИ, ЧЕ ПОКАЗВАТЕ ТАКАВА МОРАЛНА СИЛА ЗА ДА УСТОИТЕ НА СЪБЛАЗНИТЕ НА ТОЗИ ПОДЪЛ ЧОВЕК ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И кои са съблазните, които предлага Грънчаров, Госпожо Удивителна? За съблазън ли може да се считат разправиите с вашата Директорка, която своеволничи и лишава хората, които не й харесват от работа по специалността им завинаги? Да се разправя човек с нея, с цел да й помогне да се осъзнае е неприятна, направо гадна работа, затова и желаещите не са много, още повече, че нейната партия е създала достатъчно проблеми на всички свестни хора,и то такива проблеми, животозастрашаващи направо!
ПОДЛЕЦА ГРАНЧАРОВ НИЕ ЩЕ ГО ПРИНУДИМ ДА КАПИТУЛИРА НАЙ-СЕТНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Интересно какво за вас значи капитулация, искате да мие нужници или да умре? Толкова сте страдали от него ли, искал е дебати да има и е бил на различно мнение от сплотения колектив? Абе то големи страдания били! Или ви е изложил пред обществеността? Ако ви излага, какво толкова се тормозите, нали сте се демократизирали и всичко ви е наред? Нещо не можем да ви разберем вас, кажете нещо да се защитите!

Мария Василева каза...

То и сеирджиите що не ги блокираш, Ангеле? Да ходят на цирк....
Мария Василева

Ангел Грънчаров каза...

Ами надявам се че в един момент ще разберат, че е глупаво да си само сеирджия и ще почнат да се изказват.

Анонимен каза...

Такива като Василева само блокиране знаят, но аз, понеже съм добронамерен към вас, ще ви кажа защо. Защото когато едната страна (вие) е щурава и бетоноглава, а другата - без всякаква вероятност да загуби (директорката ви Атанасова ли беше, ква беше...), тогава няма никаква полза от заемане на СТРАНА. Сеирджийството е единствената етична позиция. Такава съм заел и аз.

Анонимен каза...

До лудата с удивителните:

1. Вашият бивш колега се казва Грънчаров, а не "ГРАНЧАРОВ".
2. Лично ние го подкрепямe на 100% и такива като нас са повечето читатели на този блог.
3. В силата на Грънчаров никога не сме се съмнявали - за това особено ни радва, че тази негова духовна сила за Вас ("НЕГОВИТЕ ВРАГОВЕ") се е превърнала в "тирания".

Анонимен каза...

Ами да - в приемното време, какъв е проблема да се отиде тогава?! Лошото е, че ситуацията, която описваш е кофти - тя винаги ще се измъкне с някой от тези аргументи - родители, деца и т.н., но винаги може да се опита. Община, испекторат - не съм запознат с процедурите.

Христо Марков

Ангел Грънчаров каза...

Остава в такъв случай да отидем в петък, от 14.00 часа, дано по това време имаш възможност да дойдеш, ще ти звънна да те предупредя. Ще предупредя и другите хора, изказали готовност да дойдат и с очите си да видят каква е ситуацията. Впрочем, сега се сещам, че отдавна искам да те поканя във воденото от мен предаване "На Агората..." По Пловдивската обществена телевизия, то е от 11 часа в четвъртък, ето, заповядай този четвъртък, ще говорим по каквито си въпроси искаме, за политика, за литература, за нрави, за всичко "интересно" в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ. Ще се радвам да можеш да гостуваш на зрителите на ПОтв и на предаването. Ще ти звънна утре да те предупредя, дано имаш възможност да дойдеш.