Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 28 януари 2018 г.

Колко по-точно дебилизиран трябва да си, че да те е страх, че някога и някак може да си загубиш... пола?



Джендър за начинаещи, Daniel Smilov

Джендърът е много опасен, защото може да е и от женски пол. На български Джендърът е Род. Нещо може да е от мъжки род, а пък да е от женски пол. И обратното. Дяволска работа! Със сигурност отваря пътя към Пъклото, макар че тази врата си е по принцип отворена.

Например, “Меркел е лидер на Европа”. Знаем, че като е лидер по род, Меркел не става автоматично мъж по пол, а си остава Ангела. Но много хора се бъркат.

Или пък ако жена стане Ректор или Директор, тя обикновено не си сменя пола.

Джендър идеологията е много опасна, защото настоява, че това всичкото е правилно и нормално. С една дума, че космонавт, ректор, директор, лидер и мениджър могат да са жени, без те да си сменят пола или дори полата (колкото и да е трудно това при космонавта). Или без да им казват ректорки, директорки, мениджърки, космонавтки и лидерки, както го правят по-необразованите. Но могат да си бъдат другарки. Дяволска работа!

Неджендър идеологията е по-проста във всеки един смисъл. Тя е от два вида. Първият е традиционен и просто настоява, че пол и род винаги и на всяка цена съвпадат в природата и обществото. Лидерът е винаги мъж, а да не говорим за космонавта или воина. Воинички, както знаете, няма. Е, амазонките, но това е бял кахър. По-сериозни проблеми за теорията може да създаде Диванът. Ако освен от мъжки род, той е и от мъжки пол, трябва много да внимавате къде сядате!

Втората неджендър идеология е прогресивна и тя настоява нещото, което си сменя рода, да си сменя и пола в разумно време. Та ако жена стане лидер, тя трябва да развие (по естествен път или оперативно) вторични, а след това и първични мъжки полови белези. До този момент тя ще е така да се каже в изпитателен период. Удобното на тази теория е, че с неодушевени предмети като диваните тя може да се справи много лесно – един дърволец за нула време ще закачи на дивана нужните му полови атрибути. Но вниманието при сядане трябва да се запази.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: