Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 19 януари 2018 г.

С инат, мързел и ходене през просото докъде я докарахте?!



Публикацията В Швейцария учителите се радват на феноменална свобода да организират учебния процес по собствена преценка и тъй изразителното мълчание на моите дежурни оплювачи по блог (те винаги се умълчават когато благодарение на такива публикации се оказва, че моите новости, заради които властващите образователни бюрократи ме опраскаха (уволниха), в най-напредналите страни по света отдавна са правило и дори вече са традиция!) предизвика съвсем закономерната реакция на г-жа Мария Василева, ето нейния коментар в отделен постинг, казаното в него заслужава да бъде изтъкнато подобаващо (стига истината все пак да значи нещо за нас, стига лъжата за нас да не е единствената максима на живота ни):

Мария Василева каза: Злобните анонимници ("Лудата с удивителните", Меркандер и подобните му) винаги мълчат пред такива публикации или цитати на световно известни личности. Що мълчат? Ето образованието на Швейцария и Финландия потвърждава неговите твърдения, вече са реализирани неговите тези до голяма степен, ама тези тук наши самозабравили се бълхари (прав е австралиеца!), се правят на ударени! Ах, колко им е хубаво да ходят в Швейцария и северните страни, ама за пазаруване и харчене само, да видят и опитат как живеят "белите" хора, но да се поучат нещо от тях, о, не, дума да не става! При нас всичко е по-хубаво, без труд може да живееш - като крадеш, лъжеш и сервилничиш! Собствениците на банки, тези от Парламента и големите фирми ходят там с велосипеди на работа, луда работа! Как ще се учим от такива държави бе?! Там единият родител като работи живеят нормално, никакъв проблем с една заплата за храна, консумативи, жилище и кола, разсъждават и възпитават децата си нормално, дават в работата си всичко от себе си и са щастливи от това.

На Коледа акцентират на даването, не мислят за получаване, най-хубавите ресторанти и зали са отворени от членуващите в някой клуб - за да могат самотните, възрастните и тези, които имат най-ниски доходи да ползват там безплатно луксозно меню, а самите членове на клубове се превръщат в обслужващ персонал; към 11 вечерта, когато си тръгнат ощетените в някакво отношение, те празнуват за час и после до 2-3 часа слагат ред, мият и чистят. Да, така живеят богатите. Ходят из планините семейно по празници и се радват на най-прости неща като ски и шейни, без пиянства, пукотевици и преяждане... ама ние нашето си харесваме, няма да признаем никога, че някъде в нещо бъркаме.

Няма да подкрепяме Грънчаров сега! Обаче утре някой министър на образованието като въведе неговите идеи, тогава ще му ръкопляскаме колко е велик и напредничави, нали така? Ние слушаме само и предимно началствата. Може добро да иска да ни направи Грънчаров, ама... или не е тоя начина, или нищо няма да се получи, или е невъзможно, това, което той иска, или е дебил, тъпунгер, луд!

Е, няма друг като бълхарите на тоя свят, на бялото викат "черно", роптаят, а не се помръдват, не им пука за бъдещето на страната им, живеят с чувството, че са много хитри, способни, а едва свързват двата края 90 % процента, ама добре били, бе, не щат промяна!

Завистливи и злобни сънародници, стигнахте до дъното, утайка на обществото на света станахте, глухи, слепи и неми сте, далече от всякакъв морал! С инат, мързел и ходене през просото докъде я докарахте?

Спрете да отричате заслугите на себеподобните си, да богохулствате, да преиначавате нещата и да се оправдавате! От лъжи и уж невинни пороци до убийства се стига. Лягайте всички долу да се покаете - за да имате право да гледате Грънчаров в очите! Голяма сте простотия! Ама много голяма! От такива като него ще дойде спасението, а не от лъжливите ви политици и от "държавата".

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 коментара:

Ursus Major каза...

Бай Ангеле, гледам, попиваш:
" ... дебил, тъпунгер, ..."

Анонимен каза...

Дебилке Ментекадър-Анасссстассссосссова, да не искаш да кажеш, че ти си измислила думите "дебил" и "тъпунгер" ли ма? :))))))

Анонимен каза...

До Рамон-Кукундер-Кретендер - достоен ученик на лудата с удивителните:

колко сте жалък и колко ниско сте паднал!
Никой ли не Ви поглежда, че единствено като пишете тъпотиите си в блога на Грънчаров получавате мизерно внимание.
Профилирал сте се като най-големият "тъпунгер" тук, нямащ равен по примитивизм на себе си!
Ако бях на мястото на Грънчаров, нямаше да имате повече достъп тук.