Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 19 януари 2018 г.

Левски е Апостол на Свободата, а не на Нагайката



Из: Българското самоунижение, Момчил Дойчев

... Басните за "добрата Русия" обаче не вървят самостоятелно, а в комплект с омразата към "лошата Европа", която "винаги ни е тъпкала, залъгвала и мразела", помагала на "вековните ни врагове" и пречела на Русия "да ни освободи".

Ужасният комплекс за малоценност в комбинация с басните за "добрия" Дядо Иван и "лошата" Европа води до раждането на хибридни чудовища на "патриоти", милеещи за Русия, а не за България.

За модерния русофил България е някъде между Големия брат и Лошата Европа и, както казваше незабравимия Бай Тошо, "трябва да се снишим, докато отмине бурята", та пак да се топлим под мишницата на евроазиатската империя (както казваше проф. Николай Генчев, там няма как да ни зашлевят).

Робското мислене, че от България нищо не зависи, че винаги трябва да се прикрепим към нагайката, да не мислим и да мълчим, е основното оръжие и на стария, и на "модерния" русофил. Омаловажаването на суверенитета на България за него не е от значение, важно е да сме с Кремъл на царете, генералните секретари или на днешната клептокрация...

... Цинизмът им стига дотам да обявяват всички истински български патриоти за предатели. Но още Захарий Стоянов казва: "Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."

Не се посвениха да осквернят дори името и паметта на Апостола на Свободата. Впрочем защо той е Апостол на Свободата, а не на Нагайката. Защо иска да сме равни с другите европейски, а не евразийски и азиатски народи? Нямат отговор, разбира се.

"Който ни освободи, той ще ни и пороби" - това е пророческата истина, с философска дълбочина, но изкараха Захарий Стоянов "българомразец", защото е предал с тези думи същината на делото на Левски – да се освободим трябва сами, защото, ако друг го направи, ще го направи за своя интерес. А "освободените имат повече нужда от свобода, отколкото робът" (Пенчо Славейков).

А днес Левски е икона на неговите антиподи, на неграмотни "българи", обичащи повече чуждата държава и служещите на нейните интереси. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)


Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: