Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 22 януари 2018 г.

Безразличието, както е известно, до добро не води, индиферентността, нещо повече, е доказано пагубна!



Във връзка със създаването на фейсбук-групата ПГЕЕ-Пловдив: "Кръгла маса" по демократизацията се налага да информирам по съвсем официален път предполагаемите бъдещи партньори в начинанието (даже и медиите биха могли да станат добри партньори в нашето народополезно дело - стига, разбира се, да не преследват някакви други интереси, нямащи нищо общо с коренните интереси на народа, на гражданите, на човешката ни общност); ето, сторих го, ето моето писъмце до тия правещи се на разсеяни длъжностни лица (Да помогнем на заблудилите се... другарчета, а! :-) Няма лошо в това според мен, вие как мислите по този въпрос, а?):

До учениците, учителите и родителите, т.е. до цялата училищна общност на пловдивската ПГЕЕ
До Обществения съвет на ПГЕЕ в Пловдив
До Педагогическия съвет на ПГЕЕ в Пловдив
До г-жа Стоянка Анастасова, директор на пловдивската ПГЕЕ
До г-жа Иванка Киркова, Началник на РУО-Пловдив
До г-н Борислав Стаматов – В.И.Д. Обществен посредник на Община Пловдив
ДО ВСИЧКИ МЕДИИ
До г-н Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката
До г-жа Мая Манолова, омбудсман на Република България

КРАТКО СЪОБЩЕНИЕ ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО

от Ангел Иванов Грънчаров, гражданин, безработен учител по философия, страстен любител на дебатите – и горещ привърженик на демокрацията, който по тази причина си позволи да предложи провеждането на инициативата, наречена "Кръгла маса" по демократизацията на пловдивската ПГЕЕ

Здравейте, драги дами и господа от народа, от държавните институции и от медиите!

Имам приятното задължение да ви известя, че тия дни беше създадена фейсбук-група с наименование ПГЕЕ-Пловдив: "Кръгла маса" по демократизацията. Тази група, разбира се, няма как да замени (или да направи излишен) живия дебат лице в лице в сградата на самото училище, на който моя милост си остава горещ привърженик, но може да подпомогне значително основната ни работа. От този момент нататък ще можете да се ползвате от новата възможност за обменяне на мисли, която си създадохме. 

Ползвам се от случая да ви призова към по-голяма активност - понеже пасивността означава безразличие, а безразличието, както е известно, до добро не води, индиферентността, нещо повече, е доказано пагубна! Апропо, там, в групата (общността) ни във фейсбук вече има поставени някои въпроси, отправени включително и към вас; по тази причина мълчанието от ваша страна, тъй да се рече, ще бъде възприето не просто като проява на недобро възпитание, но и като израз на някакво властническо високомерие, което е крайно неуместно и компрометиращо в нашите въпреки всичко твърде демократични времена; а пък да се развява като знаме не нещо друго, а тъкмо продрания парцал на антидемократичността, си е чисто и просто едно крайно глупаво занимание.

Да си пожелаем успехи в тъй съдбовното, ала за сметка на това народополезно дело, с което сме се захванали! С общи усилия ще постигнем много - ето това съзнание би следвало да извади от състоянието на апатия тия, които неизвестно защо са й се отдали!

22 януари 2017 г., Пловдив

С УВАЖЕНИЕ: (подпис)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

5 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, представянето на различни текстове под формата на "ОТВОРЕНО ПИСМО" Ваш
"патент" ли е, или е взаимствано от някъде? Питам Ви защото много ми допада и искам да разбера доколко е уместно да го употребявам и аз по различни поводи.
С уважение инж. Иван Конов

Анонимен каза...

Хех! Грънчаров сам си прави комплименти уж от "Иван Конов"! :-)

Ангел Грънчаров каза...

Уважаеми г-н Конов, в моята битка с разпищолилата се до крайна степен властваща образователна бюрокрация ми се наложи да ползвам всичко обичайни лостове на демократизацията, а именно пределна гласност, публичност, от друга страна пък ми се наложи да отправям всекидневни комай провокации към въпросните бюрократи под формата на отворени писма; не съм наясно доколко е оригинално това, но по необходимост стихнах до тия похвати. Ползвайте се от тях свободно и спокойно, няма да Ви искам да ми плащате някакъв "лиценз" или "патент"! :-) (Прочее, няма вече нищо ново на тази земя, което да не е добре забравено старо. Примерно моето новаторство в обучението по философия е връщане към онова, което Сократ е правил преди 25 века.)

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Грънчаров,



Кореспонденцията Ви е заведена с № 94-151/22.01.2018 г.



Приемна на МОН

Анонимен каза...

Здравейте ,
Входящия Ви номер е АД–02-30/22.01.2018г .
Успешен ден!
РУО-Пловдив