Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 18 януари 2018 г.

Държавата ни е овладяна от мутрите, с любезното съдействие и ноу-хау от Московията и нейните метастази у нас!


Юлиан Войнов (Julian Voynov): Проблемът с корупцията в България не е точно в това, че всичко е концентрирано в едни ръце, които разпределят “порциите” в страната. Защото ако беше само това, то може да се каже, че едни фирми и кръгове от фирми просто печелят единствено или многократно повече поръчки, което се отразява и на техните финансови резултати, за сметка на други фирми, които не могат да се доредят до обществени поръчки.

Въпросът е, че всъщност дори и фирмите, които печелят да са едни и същи, те печелят с многократно завишени цени и с брутално некачествена работа. Т.е. тук става въпрос не просто за “взятка” от някой служител или политическо лице, за да класира някоя фирма за сметка на друга, а за съучастие на властта в кражбата на обществен ресурс с ясното съзнание, че ще се откраднат пари и ще се свърши некачествена работа!

Корупцията в България е узаконена кражба на държавни (на данъкоплатците) средства, без срещу това да има адекватна услуга. Защото ако имаше, можеше да се прави някакво сравнение с корупцията в западните държави (където също може да се предостави некачествена услуга, но това не е предварително заложена цел).

Така че тук не говорим за корупция в смисъла, който този термин има в западните държави. Тук говорим за изграден механизъм за кражба и преразпределение на средства към близки до властта фирми, които не предоставят услугите, за които им е платено, въпреки че платената цена е многократно по-голяма от пазарната (пример: оградата с Турция или санирането на панелките). Това поведение вече не е просто корупция. Това поведение е светоглед, имащ много общо с крепостничеството, според който светоглед народът е рая, който следва да бъде презиран и унижаван, за да може богопомазаната (комунистическа) аристокрация/номенклатура/олигархия да живее охолно без за това да понася последствията от своите вредни, нелогични, антидържавнически и антипазарни решения!

Ангел Грънчаров: У нас (и в Русия, а също и в тираниите на постсъветска средна Азия) не става дума просто за корупция, а за цяла престъпна олигархична организация на държавата и обществото, при която всяка икономическа активност може да се развива само ако е толерирана от властта, от управляващите. Ние нямаме капитализъм, а имаме олигархично-мафиотски и мутренски, т.е. най-уродлив посткомунистически държавен строй, в който богатство се създава единствено благодарение на близостта на "бизнеса" до властта. Властта ражда богатството у нас чрез кражби от държавата, чрез престъпна злоупотреба с власт от управляващата мафия.

Всъщност ченгетата от ДС са активната сила, която дирижира стройния концерт на олигархично-мутренската ни мафия. Става дума за престъпност, която владее държавата, а държавата ни е напълно мафиотизирана и мафиотска. Тази е същината. Тук не може да се говори просто за корупция. Тук имаме нещо много по-страшно от корупция. Просто за корупция говорят тия, които обслужват интересите на ченгесарската мафия. Не е ли смешно БСП и ГЕРБ, дето са душата на "корупцията", да афишират, че се борят срещу корупцията и мафията?! Пак ли искат да ни баламосват с това, че гущерът щял, видите ли, сам да си отхапе опашката?! :-)

Vasil Damyanov: Точно така. България не е корумпирана държава. Корумпирана е Румъния например, където, както казват, се влизало гол в операционната с плик с пари. България е 100% мафиотизирана. А това е нещо съвсем различно и много по-страшно.

Димитър Митев: Ангел Грънчаров, споменавате и Русия и аз се сетих за един богат руснак, с когото се бях запознал преди време. Занимава се с дърводобив в Сургут. Той твърдеше с лека ирония, че не е от най-богатите руснаци. Казваше, че за да си сред най-богатите руснаци, трябва да си приятел на Путин, а той бил "само" приятел на приятел на Путин. В тая връзка ако тук става въпрос за партиен тоталитаризъм, то Русия върви към едноличен тоталитаризъм. Тук поне се сменят ГЕРБ с БСП с или без ДПС... Гарван гарвану око не вади, но се появяват кръгове или поне някои личности, в някоя от партиите, които се стараят да изобличат кривиците на противника... поне пред населението... за пред Темида не успяват... В Русия не се допуска критика към "вожда".


Ангел Грънчаров: Димитър Митев, скоро и у нас към вожда (Боко Борисов) няма да е възможна никаква критика, натам отиват работите и у нас. Комунистите от БК(С)П и комунистите от ГЕРБ, т.е. двете крила на комунисто-милиционеро-мутренската ни мафия и олигархия ще се споразумеят (както е в Русия), ще си поделят завинаги порциите от кражби и в резултат "демокрацията" ни ще стане досущ същата като в Русия: никаква, ще стане само проформа, мнима, лъжлива, фалшива обвивка на един по същество авторитарен олигархичен режим. Натам отиват работите и у нас. В момента на управляващата мафия е необходимо да разиграва някакъв пошъл "демократичен театър" и единствената причина за това е да може да се крадат европейските фондове. Когато Европа спре фондовете поради страшните кражби, тогава вече няма да има нужда да се преструваме, че сме някаква пишман-демокрация и тогава "театърът на демокрацията" ще бъде закрит, ще се смени ориентация към руската Евразия, ще ни изгонят от ЕС и от НАТО, а двете мафии, българската и руската, ченгесарската и кагебистката, които и сега работят в тясно взаимодействие и в пълен синхрон, ще се обединят напълно. Нищо чудно тогава Русия да погълне България и да се осъществи тъй лелеяното от всички русофили провъзгласяване на Задунайската губерния на Руската империя, Путин вече ще е станал император, а Боко ще стане губернатор или паша на Задунайската губерния. Не фантазирам изобщо. Натам вървят работите ако народът ни продължи да спи.

Всъщност при олигархичното устройство (каквото го имаме в Русия, в България и в тираниите на постсъветска Средна Азия) е глупаво да се говори за "корупция" - щото там няма нищо друго освен корупция, която е единствената държавна политика. Да говорим за корупция в условията на олигархично-мафиотска държава е същото като в публичен дом да говорим за... любов! :-)

Станимир Пенев: По-скоро, проблемът е, че корупционният модел се простира и мултиплицира от върха на държавата до последното село в България. И колкото е по-малка общината, толкова е по-чудовищен проблемът! В малките общини нещата са на ниво робство. Нали помните Ценко Чоков? Страшното е, че държавата ни е овладяна от мутрите, с любезното съдействие и ноу-хау от Московията и нейните метастази у нас!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: