Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 21 февруари 2018 г.

Премахването на тиранията винаги е добро, свободата винаги е за предпочитане: защото с нея се живее по човешки начин!



Публикувано в: Мохамед ал Бармауи: Диктаторският режим в Сирия все още е на власт

Mohamad Albarmawi, който ми е приятел във Фейсбук, е извел на страницата си една своя оценка, която изцяло споделям, именно тази:

"Махането на един диктаторски режим може да носи само добро на една държава и един народ."

Написах му там следния коментар: Поздравления от мен за убедителното представяне при Ризова! Ето малък знак за пълната ми подкрепа: Премахването на тиранията винаги е добро, свободата винаги е за предпочитане: защото с нея се живее по човешки начин!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Точно така. Да махнат тиранина Асад и да дойде демокрацията и свободата на ония, брадатите, дето сеят свобода и демокрация из целия Близък Изток.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, ти свободата и демокрацията с... тиранията на брадатите ли ги свързваш? :-) Значи си привърженик на Оруеловата теза "Свободата е робство"... :-) Асад ти се вижда много "цивилизован" тиранин, така ли, той по-малко ли избива от брадатите или просто по-хуманно ги избива?

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, навремето и българите така плашехте с "брадатите демократи", как пък поне малко нещичко не ви се промени в акъла на вас, комунистите?!