Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 18 февруари 2018 г.

Един гражданин, явяващ се иначе... "мръсник от класа", постави неудобен въпрос на млад свещеник, свързан с проблема що е грях


Поканих един млад човек от Пловдив, който учи за православен свещеник (може вече и да е завършил, не знам) да участва или да подкрепи една изобретена и инициирана от мен гражданска акция по подпомагане на демократизацията в едно пловдивско училище, тази акция се свежда до това група небезразлични към образованието на децата ни граждани да отидем в това училище и да поискаме разговор с ръководството му като начало и пр. За да повлияя положително на младия бъдещ духовник му казах ето какво:

- Вие, свещениците, следва да сте водачи в духовното възраждане на нацията, а не бездушни сеирджии... Хубав ден!

Като му дадох линк към публикацията ми, от която може по-подробно да се информира (нейното заглавие е: Спрямо ближния, който е съгрешил, трябва да бъдем великодушни: доброто начало у него даже и в последния момент може да възтържествува!) аз зачаках с интерес реакцията му. Тази сутрин разбирам, че младежът е благоволил да ми отговори ето какво:

- Ясно де, ама... Категорично не може да толерираме греха.

Което ме предизвика да му кажа ето какво:

- Кое е грях? Да сме свободни според вас, свещениците, е грях? Да се борим за човешките си права е грях, така ли? Да се ползваме от правата си е грях? Чувате ли се какво говорите? Вие християни ли сте? Знаете ли, че учението на Христос е религия на свободата?

Това му написах. Сега чакам с интерес да видя какво ще ми отговори младият бъдеш свещеник. Интересно ми е да разбера на какво са го научили в семинарията. Сигурно и там образованието ни не е бляскаво.

Аз съм много лош, подъл човек и затова дебна да разбера истината за образованието ни не само в типовите държавни училища, но и във всички останали... в това число и тия по религия. Понеже съм философ това особено силно ме вълнува. Мръсник от класа съм, да знаете това! И съм проклет като гражданин и като личност - упорит съм като... овен (зодия овен съм!).

Ето страницата на този млад човек: Александър Иванов. Той очевидно има и патреотична настроеност, естествено! :-) Откривам също, че този младеж бил Директор и главен редактор в Доксология БГ, т.е. един вид ми е и колега. Ето нещичко от тяхната страница:


Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Не сте нито лош, нито подъл. Просто сте наивен, повърхностен и агресивен. Затова не ви вземат насериозно и не ви обръщат внимание.

Анонимен каза...

Грънчаров "повърхностен"? :))) "Агресивен"? :)))) "Наивен"? :)))) Я помисли още малко че явно не си мислил като си писал тия глупости.............

Анонимен каза...

Да, и трите важат за него с особено голяма сила. Плюс ред други неща.

Анонимен каза...

Ако Грънчаров е "наивен, повърхностен и агресивен", какъв сте Вие, дето четене един "наивен, повърхностен и агресивен" и защо не можете без него, "наивния, повърхностния, агресивния"?

Анонимен каза...

Нали и аз трябва да се забавлявам с нещо. Ползувам Грънчаров за веселба.

Анонимен каза...

Значи Вашите забавления са наивно-повърхностни-агресивни, което означава само по себе си, че Вие сте наивен, повърхностен и агресивен.