Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 19 февруари 2018 г.

Игричките около т.н. "Луков марш" се командват от чегетата от ДС по поръчка от Москва


Момчил Дойчев: Искам да чуя от привържениците и противниците на Луков марш едно и също: декларация против съветската окупация и за евроатлантическата ориентация на България! Тогава ще им повярвам!

Рафаил-Росен Стефанов: Аз съм противник на Луковмарш (и на самия Луков). Декларирам, че осъждам съветската окупация, а също така Съветския съюз, извратените комунистическа, фашистка и националсоциалистически идеологии, и "социалистическия строй". Декларирам, че твърдо подкрепям евроатлантическата ориентация на България.

Ангел Грънчаров: Вие обаче от свое име правите тази декларация. Нали не смятате, че всички противници на Луков марш мислят като вас? :-)

Рафаил-Росен Стефанов: Не, не мисля. Разбира се мога да декларирам само от свое име.

Ангел Грънчаров: Няма да чуеш, Момчиле, такава декларация нито от едните, нито от другите. Щото те са от един и същ отбор, разиграват най-тъп водевил срещу заплащане. Плаща им го един и същ господар, чието местонахождение е в Москва...


Момчил Дойчев: Ангеле, страшно си прав. Ама наистина страшно. Не става дума за онези честни хора и от двете страни на противопоставянето по повод личността на ген. Луков, която е нещо различно от личността на организатора на Луковмарш. Става дума за смисъла на самото ново противопоставяне комунизъм-фашизъм, антифашизъм-антикомунизъм и за това кой и защо го организира. Комунистическите мафиоти използват даже своите антиподи за своите цели - присвоиха си с лъжи и фалшификати Ботев, Левски, Стамболов... та чак до ген. Луков. Помня като слон как Боян Расате бе избран от ДС за младо лице на "новия (пост)комунистически национализъм, за ролята на Александър Лилов в това стратегическо комунистическо начинание още със създаването на ДДД (Дясно демократично движение) и какви хора стоят в сянка зад БНС и го финансират, пред което даже легионерите изглеждат демократи, а не са!

ДОБАВКА: Виж също и Кому служи ожесточаването на политическата полемика? с автор Момчил Дойчев (Там той и цитира моя коментар ето как:

... Защото и организаторите, и противниците на „Луковмарш“ черпят легитимност от тази авторитарна сила. Искаше ми се да чуя от привържениците и противниците на Луков марш едно и също: Декларация против тоталитаризма – независимо дали нацистки, фашистки или комунистически, против съветската окупация на България и в защита на демокрацията и евроатлантическата ни ориентация. Но не съм такъв наивник. Няма да чуя, както тъжно ми напомни и Ангел Грънчаров, такава декларация „нито от едните, нито от другите. Защото те са от един и същ отбор, разиграват най-тъп водевил срещу заплащане. Плаща им го един и същ господар, чието местонахождение е в Москва...“)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

2 коментара:

Анонимен каза...

На съдебно дело, Грънчаров, се ходи със сако и вратовръзка! Още ли не сте го научили??

Ангел Грънчаров каза...

Ний пък ризите си, другарко, обичаме да ги носим без вратовръзки. Ха сега вземи от злоба се обеси с некоя... вратовръзка! :-)