Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 12 февруари 2018 г.

С враговете на свободата не можем да правим никакви сделки и компромиси!



Виж и: Гари Олдман - най-новият Уинстън Чърчил







Кратък мой коментар: Гледах снощи забележителния филм "Най-мрачният час" с Гари Олдман в ролята на Уинстън Чърчил. Филмът показва един истински велик човек в момент на върховно изпитание - когато трябва да вземе най-съдбовно решение; Чърчил е велик защото едновременно е и много умен, но също така е и твърде чувствителен, макар това външно да не му личи.

Не зная защо, но мен лично този филм ме разтърси - на няколко пъти се развълнувах необичайно силно! Може би защото у главния герой на филма, именно Чърчил видях нещо родствено на мен самия: самоотвержена, всеотдайна любов към свободата и абсолютно неприемане на тиранията! Да, на тази основа аз съзирам онази душевна близост, която е причина за дълбокия потрес, който преживях снощи.

И един крайно необходим извод си направих: с враговете на свободата не можем да правим никакви сделки и компромиси! С тях просто няма как да се споразумеем за нищо... И още нещо: нито една цена за свободата ни не е прекалена; да повторя и това мое убеждение, което се потвърди и във въпросния филм (пример: машинописката на Чърчил загуби в първите битки своя брат).

Да добавя още нещо, което според мен е важно. Във филма е показана и незаменимата с нищо друго роля на монархията: фатално е начело на държавата да застават случайни, преходни личности, чиито интерес е единствено личен; докато монархът носи съдбовната си отговорност, олицетворявайки субстанциалния дух на нацията; в това има нещо толкова велико, което с думи не може да бъде обяснено; но във филма е показано по неподражаемо фин начин!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

ГРАНЧАРОВ Е ПОКЛОННИК НА ВРЕДНОТО ЗАПАДНО ВЛИЯНИЕ У НАС!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ Е ПРЕДАТЕЛ НА НАШИТЕ НАРОДНИ ТРАДИЦИИ!!!!!!!!!!!!!!! ЧЪРЧИЛ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ А ГРАНЧАРОВ МУ СЕ ВЪЗХИЩАВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВИЖДАТЕ ЛИ КОЛКО Е ПРАВИЛНО ХОРА С ИЗВРАТЕНИ СЪЗНАНИЯ КАТО НЕГОВОТО ДА БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ОТ НАШИТЕ УЧИЛИЩА?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!