Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 22 февруари 2018 г.

Че заслужаваме трус и то як, с оглед да осъзнаем какво си позволяваме в падението си, заслужаваме, но защо ли добрият Бог толкова много ни щади?




Имало е над 20 афтършока след земетресението край Пловдив и Асеновград, няма данни за пострадали и разрушения. Това съобщи за "Фокус" Мария Филипова - дежурен сеизмолог в Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. "Земетресението е на около 15 км. от Пловдив с магнитуд около 4.8 по Рихтер.

Дотук е цитата. А ето сега нещичко от мен:

Усетих тази нощ земетресението. Бях в леглото и съм спял. Изведнъж като се разклати стаята и падна нещо от етажерките се събудих и си рекох: "Ето, почна се!" - и зачаках да стане най-лошото. И... почнах да се моля на Бога да ни пожали! Жена ми също се размърда и каза нещо. Имам чувството, че благодарение на молитвата ми... земята сякаш утихна! Разбира се, може да ми се смеете колкото си искате, но аз вярвам, че Бог ни пожали тази нощ; не знам заради чия молитва ни пожали, не е важно, няма значение заради моята или заради нечия друга молитва стана това, но е факт, че Бог тази нощ ни пожали. Пожали ни милостивият Бог - независимо от това колко сме грешни и недостойни за жалене!

След първия трус - така е устроена човешката природа - дълго време мислих дали да ставам, дали да настоявам близките ми да се облекат за да излизаме навън, щото ако евентуално има втори, истински опасен трус ние вече да сме навън. Но реших да не предизвиквам паника. Чух, че съседката от горния апартамент стана, но други не я последваха. Стадното чувство май е причина за това да остана в леглото, въпреки че за малко бях готов да рипна. Даже, спомням си, почнах да мисля каква ли вещ да си взема ако тръгна да бягам от апартамента (освен дрехи). Реших, че поне един лаптоп непременно трябва да взема със себе си. Плюс "бисквитката" за мобилния интернет! Но като се сетих, че трябва да я търся в чантата разбрах, че не ми се става. И с всичките рискове от това си останах в леглото. Даже, представете си, съм заспал след това! Което е изцяло глупаво.


Да, помня и това че си помислих дали да не звънна на старата ми майка и да питам как е положението при нея. Винаги когато има земетресение се питам дали то не е в район, близък до родния ми край - и дом. Но реших да не будя майка си. Реших като стана да проверя в Мрежата. Е, оказа се, че епицентъра на земетресението бил съвсем близко до мен, до пловдивския ми дом, на "хвърлей" място бил - в съседния на кв. Тракия, квартала където живея, град. Това съвсем ме успокои. Но сега ще й звъня за да я успокоя, че всичко е наред, телевизиите ще я уплашат много като кажат, че епицентърът е съвсем близо до Пловдив. Такива работи. Човещина, какво друго да каже човек?

Че заслужаваме трус и то як, с оглед да осъзнаем какво правим и докъде сме я докарали, какво си позволяваме да правим и пр. заслужаваме, но защо ли добрият Бог толкова много ни щади? Давате ли си сметка колко е задължаваща тази негова милост?! Помислете ако искате поне над това.

А във Фейсбук написах като станах ето какво:

От БАН ни успокояват за земетресението, но като знам какъв лъжлив доклад същата БАН написа за АЕЦ-Белене - не им вярвам вече за нищо!

Хубав ден ви желая! Бъдете здрави!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

ПО-ДОБРЕ ИДИ ДА СЕ ПОЛЕКУВАШ В ПСИХИАТРИЯТА ЗАЩОТО СИ МНОГО ЗЛЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ИЗКРЕЙЗИЛ СИ СЪВСЕМ - ПОРАДИ НЕГОВАТА МОЛИТВА БОГ НИ БИЛ ПОЩАДИЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ИДИОТ С ИДИИОТ!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ ОЩЕ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ НИКАКЪВ БОГ НЯМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВИЖДАТЕ ЛИ СЕГА КОЛКО Е ПРАВИЛНО УВОЛНЕНИЕТО НА ТАКЪВ ДОПОТОПЕН ОБСКУРАНТ КАТО ГРЪНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!! ОБСКУРАНТ АКО НЕ ЗНАЕТЕ ЗНАЧИ ВРАГ НА ПРОСВЕТАТА, НАУКАТА И ПРОГРЕСА, ДА, ТАКЪВ Е ТОЯ ГРАНЧАРОВ ДЕТО СЕ ПРАВИ УЖ НА МНОГО МОДЕРЕН! ТОЙ Е ИСТИНСКИ МРАКОБЕСНИК!!!!!!!!!!!!!!!! ДОБРЕ ЧЕ ГОСПОЖА ДИРЕКТОРКАТА НИ ОТЪРВА ЗАВИНАГИ ОТ НЕГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМА ДА МУ ПОЗВОЛИМ ДА МЪТИ МОЗЪЦИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ С КОВАРНИТЕ МУ ДИВОТИИ ЗА БОГ, ЗА АНГЕЛИ, ЗА САТАНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПРЕСТЪПИ ПРАГА НА НАШЕТО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!! ТАКИВА МРАКОБЕСНИЦИ КАТО НЕГО НЯМАТ МЯСТО В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Грънчаров, ти дотам ли стигна да искаш за народа ни силно земетресение и сурово божие отмъщение? Ти наистина от злоба ще се пръснеш някой ден. Защо мразиш толкова нашия толкова изстрадал народ?

Анонимен каза...

Старческа деменция, ако не знаете, това е заболяването на лудата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, която освен това е и смахната комунистка.
На края ще я вземат дяволите, в които тя уж не вярва.