Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 1 март 2018 г.

Скандално: прокурор подкрепи вербални терористи и "обоснова", че сипещите заплахи за живота на журналиста И.Инджев били имали "конституционно право" за това!


Даже в Словакия вече изпълниха заканите си и убиха журналиста Ян Куцяк...


... Някой читател може да сметне, че се опитвам да заблуждавам аудиторията като вменявам на прокуратурата твърдението, че да заплашваш с убийство (журналист), и да те разкрият (както е станало с три души, установени от МВР през пролетта на 2015 г.), е всъщност упражняване на конституционото право на мнение. Тъй като наистина звучи трудно за вярване, този път ще приложа снимка от писмото за отказ от образуване на на досъдебно производство във връзка с моя сигнал за заплахи с убийство от 15.02. 2015 г., подаден от мен по инициатива на МВР(!), което ми беше изпратено от Софийската прокуратура на 6 март 2015 г. В него на две места се говори за правото на заплашващите ме да ме заплашват на основание на… конституцията. Цитирам:

“Съгласно конституционния текст всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. В настоящия случай не може да става дума за престъпление по смисъла на чл. 162 от НК.


И още веднъж в края на писмото от 3 страници (в случай, че не ми е станало ясно):


“Изразяването на мнение, в конкретния случай – коментар, било то и с негативен за тъжителя характер или поддържаща противоположна теза, не може да бъде тълкувано като извършено престъпление по смисъла на чл. 162 от НК. Намирам, че в настоящия случай изразените мнения са проява на конституционната свобода на мнение, изразяване или политически убеждения. Както самият тъжител изразява своите тези в публичното пространство и с това упражнява своята конституционно гарантирана свобода на словото, то и последвалите коментари следва да бъдат съотнесени към проявлението на това право.

Прокурорът Ч. Железчев, който се подписал това писмо пропуска “малката подробност”, че тъжителят не е заплашвал никого, още по-малко пък с убийство, докато самият тъжител е заплашен в рамките на един ден от четирима души с разнообразни начини за убиване, включително черз отряване с полоний – руска “екзотика”, която не на шега отне живота на беглеца от руското “правосъдие” Александър Литвиненко, обявен за предател от тайните служби, чиито злокобни дейния той разкриваше. Поставянето на знак на равенство между обекта на агресията и “правата” на агресорите да заплашват със смърт откровено адвокатства и поощрява този вид агресия, която отново се изля, този път във Фейсбук в края на миналата година със заплахи да бъда обезглавяван, където и който ме срещне.

Остава да видим как съдът ще разтълкува свободата на словото ми спрямо овластения атакист Илиан Тодоров, който не ме заплашва чак с убиване, а само със закопаване жив ( ако може и семейно) под тежестта на глоба от 60 000 лева.


Кратък мой коментар: Смятам, че ний, гражданите, е необходимо да излезем на протест пред прокуратурата заради тези скандални документи, доказващи заставането й на страната на нарушителите на закона! Защото нещата са сериозни: какво още чакаме, заплашващите с насилие да изпълнят заканите си за живота на г-н Инджев ли чакаме, тогава ли ще протестираме?!


Какво чакаме та не протестираме все още: нима чакаме вербалните терористи да убият г-н Инджев? Чакаме побеснелите вербални терористи да изпълнят заканите си ли?! Какъв ще бъде смисълът "след дъжда да си турим качулка", т.е. да протестираме когато беснеещите вече са убили Иво Инджев, журналиста, който е от малцината честни български журналисти, имащи дързостта да пишат и говорят само истината?! Прокуратурата документално застава на страната на нарушителите на закона - и ние не излизаме да протестираме срещу това недопустимо безобразие?! Прокуратурата фактически дава карт бланш за убиването на големия наш журналист и ний се задоволяваме само да си чешем върховете на пръстчетата като приветливо тракаме с клавишите на клавиатурките си ли?! Не е ли позорно да се държим по този начин?!

Срамота е ако само се задоволим с мърморене и не излезем да протестираме: щото непротестирането на гражданите в такива случаи означава, че те волю-неволю съучастват и дори насърчават беззаконията на властващите!!!

А това пък значи, че трябва да поемем и отговорността за евентуалните злодеяния, аз лично такава отговорност не ща да поемам!!!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "Картаген" - имам предвид масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

7 коментара:

Ursus Major каза...

То па велика загуба ще е ако убият Иво Инджев, другия тъпунгер на свободна практика

Анонимен каза...

Меркадер, а ти лично би ли убил със собствената си ръка Иво Инджев или Ангел Грънчаров ако ти падне сгоден случай за това? Та да почистиш света от тия двама боклуци? :)))))

Ursus Major каза...

Не, хора умират всеки ден, па точно па за тия двамата няма да ме е яд и да съжалявам

Ursus Major каза...

Но иначе един бой, ей така, от сърце, бих им хвърлил и на двамата

Анонимен каза...

Смешно е как постоянно подканвате хората да излязат на протест по възможно най-безсмислени проблематики и как никой не ви обръща внимание. Имам чувството, че хората, които влизат в блога са тук, единствено за да се смеят и да се успокояват, че има и по-зле от тях.

Анонимен каза...

Рамон Меркадер, а би ли опитал понятно да обясниш на какво се дължи ненавистта ти към Инджев и Грънчаров?

Все пак даваш ли си сметка, че е забранено не само да убиваш човек, но и да биеш някой човек? Заплахите, заканването, публичното обещание да биеш някого също се преследва от закона.

Ангел Грънчаров каза...

Няма смисъл да го питаш. С идиоти диалог не се води. Идиотът Ментекадър е лесен за разбиране: той мрази всичко що е личност. Така е при комуноидите. Силно мразят това, което не са - и никога няма да бъдат. Можем да му пожелаем приятно беснеене!