Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 13 март 2018 г.

Живот и здраве да е, скоро по ПОтв ще стартира предаване с евентуалното заглавие "Изкуството да се живее"!


След като вчера предложих на ръководителя на ПОтв г-н Евгений Тодоров създаване на ново предаване (виж: Предлагам ТВ-предаване за духовна подкрепа на отделното човешко същество, предаване за личностно консултиране), той ми отговори положително, ето, впрочем, неговия отговор:

Здравей,

Между другото това е и моя стара идея, но явно в този живот няма да мога да я реализирам. Някъде бях чел за сериали с отворен финал, а зрителите сами дават какъв да бъде изходът от ситуацията или как да продължи сериалът. Преди десетина години правихме едни възстановки на съдебни процеси и преди да бъде произнесена присъдата правихме допитване кое е справедливо. И т.н. Твоето е по-различно, но - доколкото разбирам - би трябвало да има житейска ситуация и въпрос: какво решение да се вземе? Или нещо подобно.

За съжаление нямаме възможност тази ситуация да я разиграем нагледно, ще трябва да преразказва - предполагам. Добре е да се даде възможност на зрителите да предлагат истории от своя живот. Между другото, разни истории и въпроси се чуват в предаването на Маг Мариела - хората се двоумят и питат - да си заложат ли апартамента, за да започнат бизнес? Да заминат ли за чужбина и да изоставят родителите си...

По принцип съм ЗА, разбира се. Но трябва да положиш героични усилия да дисциплинираш зрителите да се включват само по темата.

Съседни дни са сряда от 11 часа или петък от 14. Мисля, че петък от 14 е по-добре - за да обявиш темата или сюжета в четвъртък и да подготвиш зрителите. Както решиш.

Евгений

Отговорих му ето как:

Здравей,

Благодаря ти за положителната реакция, за съгласието! Радвам се, че има възможност да опитаме с такова предаване. Да се надяваме, че работите ще потръгнат. Ще се постарая, според силите си, да спомогна това да стане. И аз мисля, че в петък от 14.00 е подходящо време за излъчване на предаването.

Изпращам ти някои снимки, които може да се използват за направата на началото на началото на самото предаване (не знам как точно се нарича това нещо, имам предвид как започва предаването?). Струва ми се, че първите 33 секунди от "Токата и фуга" на Бах са подходящи за музикален фон, ето клипчето, откъдето могат да се вземат (Дано не е проблем за авторски права? Но само звука, мелодията ще се вземе, не от самия клип.)



А относно името на предаването за момента ми се струва, че заглавието ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЖИВЕЕ сякаш е най-подходящо ако изходим от идеята на предаването. И може да се добави: "Личностно консултиране от Ангел Грънчаров" (примерно). Отделните излъчвания на предаването няма да имат обща тема, въпрос, по който да се разговаря, просто зрителите ще бъдат приканвани да разказват свои лични истории, да поставят свои лични проблеми, грижи и безпокойства, а пък като се изкаже някой зрител (аз ще провеждам диалог с него, ще му поставям някои въпроси), след това може и други зрители да се изкажат, да направим кратко обсъждане. Непременно трябва на екрана да стоят два телефона, за връзка на живо с предаването, и моят телефон (0878269488), за ония, които искат да се обаждат и да питат извън предаването.

Мисля, че е това засега. Ако възникнат други въпроси, ще ги обсъдим в процеса на работата.

Хубав ден ти желая!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Поредната простотия.