Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 2 март 2018 г.

Два велики шедьовъра на абсурдистко-административната лирика, сътворени от тъй правдолюбивия дух на многострадалната директорка на пловдивската ПГЕЕ



Крайно недиалогичната директорка на пловдивската ПГЕЕ най-сетне проговори! Едва днес имах щастието на се докосна до нейния тъй изтънчено-административен душевен свят благодарение на посещението ми в централата на Комисията за защита от дискриминация, където въпросната властваща особа от образованието се е изповядала в писмен вид. Имате възможността и вие да прочетете тези два велики шедьовъра на абсурдистко-административната лирика, сътворени от нейния тъй борчески дух. Ето, полюбувайте се, насладете се, утолете своята толкова гореща страст по истината:















Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "Картаген" - имам предвид масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

9 коментара:

Анонимен каза...

Как е възможно такава личност да е директор на учебно-възпитателно заведение?! Та тя самата се нуждае от възпитание. Хубаво е че все пак си признава, че е уволнила Грънчаров само защото я критикува. Ако не бях възпитан щях да я нарека "гъска", но се въздържам от тази квалификация.

Анонимен каза...

Анастасова е добър човек, отличен преподавател и директор на високо ниво.

Анонимен каза...

Вода ненапита, госпожата....Само си изпълнявала директорските задължения и между другото е изфабрикувала, някак си в хода на изпълняване на задълженията си, около 30-40 приложения с доказателства и компромати. Това е, на българина му дай само да се оправдава, такива оправдания ще измисли, че "ум да ви зайде"! А учителя е без средства и работа, тя няма, представете си, нищо общо с това! Искала да му помогне, значи...искала, ама не успяла...А един директор трябва да е успешен, да намери начин да се справи, когато учениците обиждаха и унижаваха учителя. Той търсеше разбиране и помощ тогава, защото директора затова е там, когато ученици не изпълняват вътрешния ред, да ги санкционира, някой ученик да е бил наказан дисциплинарно? Така тя създаде условия на безнаказаност и търпимост по отношение на учениците и на наказания и нетърпимост към учителя! Предаде го на учениците да го разкъсат и не се намеси, за да има после право да направи това, което направи. И педагогическия нагаждач и той, един банален казус не може да разреши.
Оставам с впечатлението, че нищо няма да се промени към добро в българското образование, ако не се пометат всички глупави, 124 ли бяха,нареждания или инструкции отгоре. Коренна промяна се иска, да ги пращат във Финландия да се обучават тези привърженици на статуквото и директори- прилежни изпълнители, от цяла Европа приемат за обучение там ,да видят как стават нещата, защото са най- добри. Първо Министъра трябва да замине за 1 година поне, ведно с цялата армия от МОН. Тогава ще разберат, евентуално, че Грънчаров е напипал верния път и ще трябва да му се извинят. Този човек е за Министър, а те го направиха за резил, това е България. Ако имате деца и внуци по света, ще ме разберете.

Анонимен каза...

Документът звучи съвсем разумно. Културен, ясен стил на интелигентен човек. Според мен е добър директор.

Анонимен каза...

Истината е, че самата директорка и заместник-директорката Камелия Стоянова насъскваха приближените до дирекцията ученици-активисти да се държат гаменски в часовете на Грънчаров. Та да може после директорката "да помага" на Грънчаров, а именно да произвежда планината компромати, които тя сътвори. Интересното е обаче, че даже и в тия изцяло отровени отношения директорките успяха да разбунтуват срещу Грънчаров само 1-2 класа, останалите класове и ученици се държаха съвсем нормално - понеже огромната част от учениците одобряват неговия подход. А директорката постоянно лъже, че Грънчаров не бил преподавал, че бил незнам какъв си, което е недопустимо за един ръководител. Тя или е изцяло неграмотна спрямо новите подходи спрямо учениците или е напълно злонамерена. Трябва да си напълно пристрастен или сляп за да не виждаш каква мръсница е тя. Горните хвалебствени въздухарски коментари ги е писала или тя самата, или приближени до нея подлизурки. Тия хора нямат капчица морал!

Анонимен каза...

Тази другарка как си позволява да клевети един учител и то по философия?! Той не бил зачитал никакви правила, моля ви се! Това е една лъжкиня и клеветница! Като не разбира що е демокрация да се махне от длъжността, която очевидно не е по силите й!

Анонимен каза...

ИЗЦЯЛО ПОДКРЕПЯМ ПОЗИЦИЯТА НА НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ САМО АЗ НО И ЦЕЛИЯТ СПЛОТЕН ОКОЛО ЛЮБИМАТА НИ ДИРЕКТОРКА КОЛЕКТИВ НА ТЕТ ЛЕНИН ЗАСТАВА ЗАД НЕЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТЯ ЩЕ ПОБЕДИ ЗАЩОТО НЕЙНОТО ДЕЛО Е ПРАВО!!!!!!!!!!!!!!!! ГРЪНЧАРОВ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ УЧИТЕЛ НЕ САМО В НАШЕТО НО И В НИТО ЕДНО ДРУГО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Стига сте плюли срещу Анастасова.Грънчаров не е лош човек, но безкрайната му налудничева пропаганда му изяде главата.Философията е повече от безкрайно мърморене срещу определен народ или система на управление.

Ангел Грънчаров каза...

Никой не "плюе" срещу Анастасова, дадени хора я критикуват не без основание. Нима смятате, че тя е безгрешна? Защо наричате критиката "плюене"?

Каква "пропаганда" имате предвид, и какво е "налудничевото" в това, което съм правил? Бихте ли се пояснил? Разбирате ли, че с това твърдение фактически признавате, че съм уволнен за наказание за това, което правя в блога си?

Що е философията според Вас? Нима смятате, че философите следва да са безучастни спрямо една нехуманна система на управление не само в образованието, но и в държавата ни като цяло?