Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 4 март 2018 г.

Потресаващо правдив пример за това що е "синдикална" мафия



"Синдикалистът", с извинение, Петров с писмо се подмазва на директорката на пловдивската ПГЕЕ - и препоръчва опраскването на жалващия се от директорските безобразия и беззакония учител по философия!

ПОЯСНЕНИЕ: Под "мафия" в случая разбирам тип отношения, при които липсва каквото и да било демократично съзнание и поведение, т.е. в най-уродлива форма се възпроизвежда бюрократичния принцип "Началството никога не греши!", респективно на което се потъпкват безцеремонно правата на ония, които имат дързостта да недоволстват и да се съпротивляват. Мафията, както е известно, е също така гореща поддръжничка на Сталиновия принцип "Есть человека - есть проблема, нет человека - нет проблемы!".

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "Картаген" - имам предвид масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

7 коментара:

Анонимен каза...

Синдикатите май се държат като брънка от мафиотската верига... А това не е само в тоя конкретен случай. Така е повсеместно из държавната администрация.

Лазар Пенев

Ангел Грънчаров каза...

Така е, повсеместно е така. Нямаме синдикати, по тази причина нямаме и демокрация. В нито една сфера на живота и отношенията у нас няма демократични отношения и поведение. Навсякъде се възпроизвежда този мутренско-мафиотски стил на отношения и поведение. По тази именно причина страната ни съвсем справедливо бива наричана МУТРОЛАНДИЯ.

Анонимен каза...

За публикуването на тази документи ще те съдим!

Анонимен каза...

Според мен писмото не е злонамерено и просто изразява загриженост. Приветствувам подобно отношение!

Анонимен каза...

Да, наистина имаме "загриженост", но от мутренско-мафиотски вид и сорт. В очите на мутро-мафиотите в това явно няма нищо злонамерено. За тях и убиването един човек, предполагам, е израз на подобен тип "съвсем добронамерена загриженост". Въпрос на ценности, другарко...

Анонимен каза...

Тук е на място, струва ми се, да цитирам коментара, с който се съгласявам напълно:
"Г-н Грънчаров, много вдъхновяващо е реагирането Ви на несправедливостите, с които се сблъсквате. Жалко е, че не всички граждани притежават самоотвержеността и безстрашието, неотклонно следване на моралните и истинни ориентири, всеотдайността към каузата на свободата и истината, които Вие проявявате в всекидневната си активна гражданска позиция.
Андрей Моллов"

Анонимен каза...


До коментатор Nr.4



А според Вас, като Ви плюе някой в лицето дъжд ли вали?