Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 20 март 2018 г.

Тъжна родна картинка: продължавам безуспешно да търся свидетел за съда, който да е непосредствен очевидец на случилото се в пловдивската ПГЕЕ!


Тия дни ми се наложи да си търся свидетел за пред съда, който да е непосредствен очевидец на ексцесиите, на които бях подложен в пловдивската ПГЕЕ от самозабравила се директорка, назначена от ГЕРБ; става дума за репресиите и гаврите преди да бъда опраскан за втори път от нея: тази властница води същинска война срещу тъй неприятния й учител по философия и гражданско образование, които си позволява да има не само свободолюбиви идеи и ценности, но и дори, представете си, демократично поведение! Разбира се, никой от работещите в момента колеги-учители не смее да стане мой свидетел и да каже истината пред съда - щото ако си позволи тази волност и него неминуемо ще го последва жестоко, безпощадно отмъщение от страна на директорката. Да, ама ето, касае се за борба за справедливост, борба за истината, а пък това са все пак учители, духовни наставници на младежта! Как е възможно сред тях да има такова малодушие - и такъв позорен страх: все пак живеем във край на второто десетилетие на XXI век?! Реших да разговарям с един човек, когото смятам за по-смел; ето нашия разговор (по етични причини няма да издам самоличността му):

Аз: Здравейте! Как сте? Искам да поговоря с Вас по важен въпрос. Моля при първа възможност да ми дадете знак, че имате възможност да поговорим за няколко минути.

Един по-смел "тетаджия": Здравейте, господине! Споделете какво Ви тревожи.

Аз: Необходим ми е свидетел в съда. Делото ми е на етап Окръжен съд. Размишлявайки, осъзнах днес, че единствено Вие можете да ми бъдете свидетел. Имам Ви пълно доверие. От Вас сега зависи дали ще се върна на работа в ПГЕЕ или директорката ще ме победи и пропъди. Нейни лъжесвидетелки ме оплюха така, че тя спечели делото в Районен съд. Имате възможност да направите едно добро дело. Апелирам да си дадете съгласието да бъдете мой свидетел пред съда. Моля Ви да се съгласите да станете мой свидетел. Вие единствен доказахте през изминалите години, че не сте страхливец...

Един по-смел "тетаджия": Страх ме е от последици после. Иначе с удоволствие.

Аз: Вие нали не сте вече ученик в ТЕТ-а? Какви последици може да има от това, че сте казал истината? Вие вече сте свободен човек. Не е забранено да се говори истината. Като свидетел само това ще Ви се наложи да кажете. Аз не Ви карам да си измисляте нещо.

Един по-смел "тетаджия": Нека зорлем не си създавам проблеми. Нека да Ви припомня Ляпчевия лозунг: "Со кротце, со благо се стига надалеко!"

Аз: Не ме разбрахте изглежда. Не Ви предлагам да правим нещо опасно. Просто да се явите в съда и да кажете каквото сте видял с очите си. Толкова опасно ли Ви се струва това? Нима смятате, че някой ще Ви отмъсти за това че говорите истината?

Един по-смел "тетаджия": Страхувам се. Знаете какви са тези хора. Те имат голяма власт и дълги пипала.

Аз: Мисля, че са напразни тия страхове. Вие вече не зависите от директорката на ПГЕЕ. Нали сте си взел дипломата? :-)

Един по-смел "тетаджия": Страхът е нещо голямо...

Аз: Хубава работа! Изненадвате ме! Аз Ви смятах за смел човек! :-) Шегувате ли се или просто Ви мързи да дойдете да свидетелствате в съда?

Един по-смел "тетаджия": Страх от последици, това е. Иначе нямам нищо на против.

Аз: Боже мили?! Точно това от Вас не съм го очаквал?! Похвалих Ви че сте смел човек и хоп, Вие ме разочаровахте! Бях сигурен, че няма да Ви е страх. Майтапите ли се като говорите за някакъв "страх"?!

След този въпрос човекът, който нарекох Един по-смел "тетаджия" вече почти денонощие мълчи...

И така, продължавам безуспешно да си търся свидетел за пред съда, който да е непосредствен очевидец на случилото се в пловдивската ПГЕЕ през последните няколко години. Колегите-учители, към които се обърнах, категорично ми отказват да ми станат свидетели: не искат да си създават главоболия. Не знам какво да правя. Тъжна родна българска картинка. Пиша това, надявайки се на чудо. Ами току-виж, като по чудо, някой набере смелост и сам реши да ми стане свидетел?! Има още 5 дни, в които този човек може да заяви, да ми каже за преживяния свой поврат към истината и доброто. Съдебното ми дяло ще се състои на 26 март, в началото на другата седмица...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

16 коментара:

Анонимен каза...

ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАКТО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА НИКОЙ, ПОВТАРЯМ, АБСОЛЮТНО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ПОДКРЕПИ ГРАНЧАРОВ ПРЕД СЪДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОВА ПРОСТО ПОКАЗВА КАК СЕ ОТНАСЯТ ХОРАТА ОТ СПЛОТЕНИЯ КОЛЕКТИВ НА ТЕТ ЛЕНИН КЪМ НЕГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИКОЙ НЕ ГО УВАЖАВА, ЗАТОВА НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ГО ПОДКРЕПИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ Е ИСТИНА ЛЪЖАТА, ЧЕ ХОРАТА ГИ БИЛО СТРАХ ОТ ДИРЕКТОРКАТА, ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ И ИЗМИШЛЬОТИНИ ГРАНЧАРОВИ!!!!!!!!!!!! НИКОЙ В НАШИЯ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ НЕ ГО Е СТРАХ ОТ НИЩО, А ДИРЕКТОРКАТА ПРОСТО СИ Я ОБИЧАМЕ, ЗА КАКЪВ СТРАХ ГОВОРИ ТОЯ НИКАКВЕЦ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!! ИСТИНАТА Е ЧЕ ПОНЕЖЕ ТОЙ Е ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК ТО ЗАТОВА И НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ГО ПОДКРЕПИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ГРАНЧАРОВ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА РАБОТИ КАТО УЧИТЕЛ НЕ САМО В НАШЕТО НО И ВЪВ НИТО ЕДНО ДРУГО БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАСЛУЖЕНО ТОЙ Е ИЗГОНЕН ОТ ВСИЧКИ УЧИЛИЩА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРЕДАТЕЛИ КАТО НЕГО НЯМАТ МЯСТО В БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА НЕГО НЯМА НИЩО СВЯТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ ДРЪЗНА ДА ПОХУЛИ ДОРИ РУСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ПУТИН, КОЙТО Е ОБИЧАН НЕ САМО ОТ РУСКИЯ НО И ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАКЪВ УЧИТЕЛ МОЖЕ ДА БЪДЕ ТАКЪВ ИЗРОД?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРИЯТЕЛИ, ПОЗДРАВЯВАМ ВИ ЗА МОРАЛНАТА ТВЪРДОСТ - НИКОЙ НЕ СЕ ПОДДАДЕ НА СЪБЛАЗНИТЕ НА ГРАНЧАРОВ И НЕ ПОЖЕЛА ДА МУ СТАНЕ СВИДЕТЕЛ ПРЕД СЪДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ГОРДА СЪМ С ВСИЧКИ ВАС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Възможно е хората просто да не искат да имат нищо общо с вас.

Анонимен каза...

... понеже просто си обичаме директорката. Разбрахте ли защо не искаме да свидетелстваме за тебе?

Ursus Major каза...

Тъпунгерю Грънчаров, я разяснете на широката аудитория защо не сте си осигурили свидетели овреме, а сте се разтичал едва преди втората инстанция?
Защо нямахте адвокат до последно?
И защо несподелянето на вашата гледна точка е страх, малодушие и да не ви изреждам тъпизмите. Ако на това са ви научили в Русията бадева сте яли държавни пари навремето.
И въобще, защо не направите принт-скрийн на този разговор с уплашения млад човек, можете да му скриете името във всеки един графичен редактор, дори в Пейнт-а на МС, да видим кой този, който толкова се страхува? Че ако човек не знае за какво става въпрос, ще рече, че го карате да обира Народната банка, пък той се дърпа.

Анонимен каза...

Ramon Kretender,
Вие сте най-големият страхопъзльо,които досега не е посмял да напише нещо с истинското си име. Явно осъзнавате, че пишете само тъпотии и затова се криете като мишка.

Анонимен каза...

Маймуните имат вроден страх от змии. Директорката на ПГЕЕ е змия и то отровна.
След седемгодишната й власт, учителите и учениците са мутирали в хипнотизирани маймуни.
А чрез мафиотската структура, наречена синдикат на директорите, се упражнява от директорите на училищата по престъпен начин абсолютна власт над учителите.
Всеки учител, които е станал неудобен за един директор, автоматично (солидарно) става неудобен за всички останали директори, без изкючение.
Като уродлива, многоглава ламя - това е синдикатът на директорите, които само в една безправна държава като България легитимно може да съществува.

Анонимен каза...

До лудата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Лудостта Ви не е оправдание за нискоинтелигентнотo Ви поведение и отвратителното Ви раболепие към една заслужаваща само презрение директорка.
Ако лекувате тежкото си психическо състояние може и да прозрете, какви идиотщини сте говорила, писала и правила.

Мария Василева каза...

Тук става средище на хора, които искат да унищожат Грънчаров. Това, че го оставиха без работа и да се разправя със съдилища, не ги удовлетвори. Не става въпрос за критика на възгледи и идеи. Критиката хората все пак я приемат нормално, колкото й да е унищожителна. Нещо по- лошо се случва, в пълен унисон с убийствата на хора, които напоследък се извършват навсякъде и зачестиха в Пловдив Признак на тежко заболяване на обществото, четете обидите и коментарите по- горе. Когато не сме съгласни с някого, нещата се оправят в диалог с него и ако не става, с избягване.
Не разбирам това стълпотворение на недоброжелатели в блога, на тях лично с какво им пречи Грънчаров, освен това, че мисли различно? Застрашава ли ви той и с какво?

Анонимен каза...

ПРЕДЛАГАМ ЗА ОЗНАМЕНУВАНЕ ПОБЕДАТА НА ПУТИН СПЛОТЕНИЯТ КОЛЕКТИВ НА ТЕТ ЛЕНИН ДА ПРЕДЛОЖИ УЧИЛИЩЕТО НИ ДА СЕ НАРЕЧЕ ПГЕЕ ПУТИН!!!!!!!!!!!!!! СЪГЛАСНА СЪМ С ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА НЕКАДЪРНИКА ГРАНЧАРОВ, ТОВА НАВРЕМЕТО ГО ПРЕДЛОЖИ ТОЙ, НО ГО ПРЕДЛОЖИ НЕСЕРИОЗНО, КАТО ПОДИГРАВКА, АЗ ГО ПРЕДЛАГАМ СЪВСЕМ СЕРИОЗНО!!!!!! НЕКА ДА НАПРАВИМ И ПОДПИСКА ПО ТОЗИ ПОВОД!!!!!! СМЯТАМ, ЧЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТИ ЩЕ Я ПОДКРЕПЯТ!!!!!!!!! ДА ЖИВЕЕ ВОЖДЪТ НА ПРОГРЕСИВНОТО ЧОВЕЧЕСТВО ГОСПОДИН ПУТИН!!!!!!!!!!! ДА ЖИВЕЕ ВЕЧНАТА ДРУЖБА МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И ВЕЛИКА РУСИЯ!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Да живее лудата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, да излага и в бъдеще любимата си директорка - от нейните мечи услуги само директорката става за смях.

Анонимен каза...

Не, Василева. Грънчаров с нищо не може да ме застраши. Просто изразявам презрението си и неуважението си към него и хора като него. Тези хора имат само една хубава черта - стават за забавление. :-)
Лично аз с твърде много голямо удоволствие сеирджийствувам на идиотските съдебни процеси, които се водят между съвсем разумната директорка и твърде много заблудилия се Грънчаров.

Анонимен каза...

До коментатор Nr.11

Голям сеир ще падне, ако Грънчаров спечели делото и ако съдбата отреди, той да стане директор. Такива като Вас изведнъж ще запеят друда песен - да не се биете със себеподобните си, кой прав да се мазни на Грънчаров!

Анонимен каза...

Анонимник 11 а защо си толкова страхлив и така старателно криеш името си? :-) Може би защото си самата "толкова разумна директорка"? :)))

Анонимен каза...

Да нека госпожа анонимната фенка на директорката ако обича да каже кое нещо, направено от любимката и е НАЙ-РАЗУМНОТО? За да разберем какво разбирате под разумност.

Анонимен каза...

Ке видим, Грънчароу, ке видим кой ке спечели судебното дело! (нема да си ти :) )

Анонимен каза...

Хора вие сте ненормални,с промити мозъци,предполагам поради това че ще израстнали във времето на великия Тодор Живков.Сплотения ви колектив служи единствено да ЛИЖЕ задника на любимата ви директорка!Жалки сте,треперите над мизерните си учителски заплати...гъзолизници...Срам ме е че уча в тази комунистичеко-мафиотска система и че всеки ден преподавате на връсниците и съучениците ми...Червени продажни мишки!Но нищо,господ си знае работата,аз няма да говоря повече...Само помнете че дявола дълбок казан е приготвил за долните ви души!