Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 17 март 2018 г.

Как в руския свят ликвидираха тая проклета "ерес на човекопоклонничеството"




Школьники с криками "Россия!" вытаскивают алкоголь и продукты из разграбленного магазина во время беспорядков в Таллине… Пьяный, проклиная "бандеровцев", разбивает стекла припаркованных в Донецке автомобилей... Грузинское село Тамарашени возле Цхинвали разрушено войной и мародерством... А вот Владимир Путин хохочет, услышав вопрос россиянина, жалующегося, что ему приходится платить налог на дорогу, которой не существует. Теперь гогочущие депутаты сгоняют академика Сахарова с трибуны. Еще одна сцена объединяет две эпохи: очередь за хлебом в перестроечной Москве и очередь на вступление в партию "Единая Россия".

На телеканале "Белсат" 16 марта премьера документального фильма "Этот безумный, безумный, безумный "русский мир". Живущий в Минске режиссер Юрий Хащеватский, автор известных картин "Обыкновенный президент" об Александре Лукашенко и "Лоботомия" о конфликте России и Грузии, давно интересуется темой экспансии "русского мира". Это словосочетание используют в разных контекстах. "Русский мир – это не про нас. Мы русские люди, но это не значит, что мы россияне", – говорил Александр Лукашенко, но подразумевал он нечто совершенно иное. Для Юрия Хащеватского и его главного собеседника, историка и политика Юрия Афанасьева (1934–2015), "русский мир" – это особое состояние холопства, подчиненность власти, которая презирает и уничтожает население собственной страны и постоянно нападает на соседние государства. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Няколко пъти ти писах за силата, но ти не вменяваш...

Не са те руснаци освободили, сега щеше да приказваш турски, не че не го можеш и сега де, като перде, таван, кавrа, леке - всеки ден говориш турски, значи си роб, ОК?...

И тия страшни руснаци те освободиха, ама как живее роб като свободен, та това е гигантсkи стрес! Той си иска султана...

Сега 3апада като западна клюкарка скочи в простотията си - Путин е лош, ще го демонизираме...

Скоро Запада ще охладнее и като кученце ще запее друга песен - че да не се изпари в небитието, така както е възмутен, и тогава не знам кой ще яде и дебелее, след 3-4 руски ракетки, много дебелаци ще идат, те си знаят къде, ама не в рая, че рая ще се вмирише, ок...

Бе само ти обяснявам библейски, че си слаб там, ок, философ мамин мой...

Нека на забравяме Бог - той не спря две войни, а защо си мислиш че ще спре трета?...

Но Бог е справедлив, а на тая планета живеят 90% боклуци, така че ако ги намалят нема лошо, а? Философски де...

Много смет се навъди на Земята...

Ти мислиш че Бог е улав и не вижда кво става ли? Ти христиенин ли си чоджум, или Папаз Чаир?

Сиктир гит, пезевенк !

Ма как ме разбра бре, серсем, ма ти шпрехаш турски без проблем, а, хеким сахиб на бълхàрското самомнение...

А. от Австралия

Анонимен каза...

Грънчаров, ти не си философ ти си една платена марионетка.Продължаваш само да говориш глупости и да защитаваш нечии интереси.Към горното мнение искам да добавя някои неща:
Гледай да бъдеш здрав, защото със сегашната здравна система ако се разболееш тежко, тежко ти.Преди 89-та леля ми се бори с рака 7 години, а през 2012-та, майка ми я умори за 5 месеца.Къде е развитието в здравната система питам???
Мен лично ме мотаят постоянно, а проблема ми се задълбочава и аз започвам да си мисля за самоубийство.
Не ме интересува формата на управление, интересува ме това, че като ида на лекар се подиграват с мен буквално и постоянно говорят за пари и прочее.
Система в която човека няма сигурност не е никаква ситема.Недей защитава американците, защото тяхното благоденствие се дължи на страданието на стотиците милиони хора по света, които биват ограбвани и убивани, за петрол, газ диаманти или каквито и да е други ЛАЙНА.
Ти също имаш син и той живее тук.С празни приказки и демагогии няма да направиш живота по-добър за него.Мисли за него, щом не ти пука за хората.

Ангел Грънчаров каза...

Вторият коментиращ си обича комунизма, мрази американците и се прекланя пред таваришч Путин, ерго, е най-образцов комуноид. На такива никой и нищо не може да им помогне. Неспасяем случай са.