Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 8 март 2018 г.

Страшно доказателство за тоталния морален фалит на образователно-възпитателната система на България



Лекар прострелва крадец и го остави да умре в изтичащата му кръв - без да му помогне, та да спаси живота му. (Могъл е да повика и бърза помощ, напълно възможно е било простреляният да оживее.) Не, лекарят е загрижен как да прикрие престъплението си и извиква приятел да му помогне да почистят от кръв - с надежда да не се разбере, че той е убиецът. Преди да стреля пък половин час бил гледал какво прави крадецът, наблюдавал го е от скришно място - и пак не е извикал полиция та да го хване; какво ли е чакал докторът в този половин час, какво ли си е мислил? Но мисълта ми е друга: "съвсем спонтанно" стотици и хиляди дори граждани от Пловдив и страната се вдигнаха в защита на... лекаря-убиец, вдъхновени най-вече от това, че крадецът, моля ви се, бил... циганин! (А циганите, знайно е, са "всички до един крадци и престъпници" и по тази причина "не заслужават никаква пощада", нали точно така "мисли" масовият немислещ българин?) Правиха се "спонтанни" протести в защита на "нашето свещено човешко право да... убиваме" всеки посетил без наше съгласие двора и къщата ни, пък какво пречи по тази логика да почнем да убиваме и тия, които по наше желание са влезли в двора и в къщата ни, ала в един момент са ни станали неприятни, хоп, гръмваме ги и точка! Борисов скочи и рече, че ще нареди да се промени закона - щото така, видите ли, искал... "народът", а народът, знайно е, "никога не греши". Точка по този въпрос. А ето и още нещичко, което написах тази заран във фейсбука:



Аз пак да си го кажа, пък вие ако щете ме послушайте, ако щете не ме слушайте. И който ви твърди обратното е слуга и защитник на истинските виновници за нашите беди и страдания, за нашата унизеност, за бедността ни, за срамотиите ни.

И още нещо ще добавя: ченгетата и комунистите така са се разпищолили, владеейки и управлявайки всичко в клетото ни, ала въпреки това все пак свидно отечество не за друго, а защото ний, гражданите, не си изпълняваме отговорностите, не си вършим работата, не си изпълняваме задачата; щото ние сме длъжни непрекъснато да противодействаме на тия наши главни мъчители, обирници, унизители.

Ако ние, гражданите, си бяхме на мястото, ако си изпълнявахме съвестно задачата, тогава нашите комунисти и ченгета щяха да бъдат по-ниски от тревата и нямаше да могат да правят злодеянията си, които правят сега! А те правят злодеянията си щото сме им позволили да ги правят, да, управляващите винаги правят това, което ние, гражданите, им позволяваме!

Това исках да ви кажа за размисъл, бъдете здрави!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: