Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 16 март 2018 г.

За проверка на истината по въпросите "Аз тъп ли съм или не съм тъп?" и "Ний нация, съставена предимно от тъпанари ли сме?"



Йовчо Ковацалиев: На комплексарите дето мислят, че България е малка:

България - 110 994 кв.км.
Холандия - 41 543 кв.км.

Не сме малки - тъпи сме.

Ангел Грънчаров: За проверка на истината по въпроса "Аз тъп ли съм или не съм тъп?" (и респективно: "Ний нация, съставена предимно от тъпанари ли сме?"):

Аз лично смятам, че ний, българите, не сме по природа (т.е. генетично) тъпи, а менте-образованието у нас е направило повечето българи по-скоро немислещи, отколкото тъпи. Тъп обаче непременно ставаш ако въпреки дефектите на фалшивото си "образование" - аз го наричам (не)образование - не си станал мислещ един вид по свой собствен почин. И понеже съвременните българи масово търпят и понасят своето държавно менте-образование, то оттук може да се направи законния извод, че у нас масово се затъпява. И наистина тъпите хора са застрашително много!

Това е страшно. Нация от предимно тъпи хора (култивирани, т.е. не по природа умствено ощетени хора, сиреч дебили) е обречена на невъзвратима гибел. Сега съзнавате ли, че и миг повече не можем да търпим и чакаме (сякаш сме овце, а не човеци!) някой някога да благоволи да направи тъй епичната и многострадална "образователна реформа"?! Тази реформа ще я правят не всевластните образователни бюрократи (които нямат интерес да я правят, щото тя ще ги лиши от всевластието им), истинска образователна реформа ще се наложи да я правим ний, учителите, учениците, родителите, т.е. гражданите.

Ний, дето ни е отредена участта да се дебилизираме, ако не направим реформата, ще станем също дебили! Сега разбирате ли колко съдбовно важно е да запретнем ръкави и да почнем да реформираме нашата прогнила отвсякъде менте-"образователна" система?

Съзнавате ли също като нищичко не правите и гледате сякаш сте... говеда, симптом за какво е това ваше поведение?!

Който безучастно само гледа ставащото в "образователната" ни система - система на менте-образованието, на (не)образованието, на имитацията на образование, на обезличаването, на масовото произвеждане не на човешки личности, и на комуноиди и пр.! - е непременно дебил, който обаче се е обезпокоил дотам, че въпреки всичко прави нещо, работи ситуацията в българското образование да се промени, такъв не е дебил. И какво сега, вие лично какво сте? Открихте ли за себе си една твърде важна истина?



Питам във връзка с горното клипче: Защо не направихме нужното да променим България така, че да не ни се налага да бягаме в чужбина - където да се спасяваме поединично?!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

4 коментара:

Анонимен каза...

ТОЯ БЕЗСРАМНИК ГРАНЧАРОВ ОТНОВО ОБИЖДА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД КАТО ГО НАРИЧА ДЕБИЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОВА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ТЪРПИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ, КОЙТО Е ДОКАЗАН ДОРИ ПО СЪДЕБЕН РЕД ДЕБИЛ ОТ НАШАТА ТОЛКОВА СПОСОБНА ДИРЕКТОРКА, ТОЙ, КОЙТО ОФИЦИАЛНО Е ПРИЗНАТ ЗА ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК И МАЛОУМНИК, ДА ОБИЖДА НАРОДА НИ Е НЕДОПУСТИМ ПРОИЗВОЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТАКИВА КАТО НЕГО НЯМАТ ПРАВО ДА БЪДАТ НА СВОБОДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТАКИВА ПРЕСТЪПНИЦИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАЙ-МАЛКОТО В ЗАТВОРА ИЛИ ПОНЕ В ЛУДНИЦА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е МЕДИЦИНСКИТЕ ОРГАНИ ДА СЕ РАЗМЪРДАТ И ДА СИ ИЗПЪЛНЯТ ЗАДАЧАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ХОРА, НЕ ДОПУСКАЙТЕ ДА ВИ ИЗЛЪЖЕ ТОЗИ НИКАКВЕЦ, ТОЙ Е ПРОСТО НЕНОРМАЛЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ ДОРИ И НАЙ-ПРОСТ УЧИТЕЛ И ПО ТАЗИ ПРИЧИНА В БЕЗСИЛНИЯ СИ ГНЯВ СЕ Е ОЗЛОБИЛ ТАКА, ЧЕ ЕТО, ОБИЖДА ЦЕЛИЯ НАШ НАРОД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ Е БЕЗРОДНИК КАТО ВСИЧКИ СОРОСОИДИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ Е КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗРОД ИЛИ ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СРАМ И ПОЗОР ЗА ВСИЧКИ НАС ЧЕ ГО ТЪРПИМ ДА ТРОВИ ЖИВОТА НИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМА ЛИ НЕКОЛЦИНА МЪЖКИ МОМЧЕТА ОТ НАШЕТО УЧИЛИЩЕ ТЕТ ЛЕНИН КОИТО ДА МУ НАПРАВЯТ ЕДНА ХУБАВА МЕЧКА ТА ДА МИРЯСА НАЙ-СЕТНЕ??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

До лудата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Л.Попова

Отпечатайте си написаните боклуци и отидете с тях на психиатър. Може да има подходящо лекарство за лудостта Ви.
Ако и лекарство не Ви помогне, има и усмирителни ризници.

Анонимен каза...

Както е писАл класика "Малка страна с много прост народ" - ако не сме толкова малка страна другото ще се промени ли?

Анонимен каза...

На първия ти въпрос отговорът е да, на втория - не. Айде, чупка.