Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 21 април 2018 г.

Попадение право в десетката на Иво Инджев: "Колкото по-малко пият руснаците, толкова по-малко вярват на Путин"!




С интерес проследих най-новите новини от Русия, преди да са остарели по нечия заповед. Две от тях са крайно необичайни за тази страна.

Едната, разгласена от в. “Комерсант” с позоваване на Световната здравна организация, гласи, че руснаците пият напоследък по-малко.

Другата, оповестена от официалната статистика в държавата, изглежда още по-отрезвяващо: рейтингът на Путин, който по официални данни спечели поредното си увековечаване във властта на 18 март т.г. с главозамайващите много над 80 на сто гласове, броени от “когото трябва”, бил спаднал рязко вече под 50 на сто. Май даже се движи към дъното на някакви си 44 процента одобрение.

Да допуснем, че този път ни снабдяват с новинини, близки до истината. Защо ще го правят, не ми е дадено да знам. Може би са задействани някакви висши имперски съображения за объркване на противника чрез периодично захранване с истини, за да пробутват след това на поданиците всички лъжи, които им сервират в обичайните особено големи количества.

При това положение излиза, че между пиенето и доверието към Путин има пряка връзка.

Колкото по-малко пият руснаците, толкова по-малко вярват на Путин.

Да пием за изтрезняването на руския народ! Само трезвите братушки могат да ни освободят от своите лакоми протежета в нашата Татковина, които се равняват по ставащото в тяхната Матушка. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: