Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 20 април 2018 г.

Написах писмо по моя съдебен казус до екипа на предаването ЗАКОНЪТ И ТЕМИДА



До екипа на предаването Законът и Темида по програма "Христо Ботев" на БНР:

Здравейте, уважаема редакция,

Научих за Вашето предаване и реших да Ви информирам за моя казус, който е твърде интересен и показател за крайно тежката ситуация в едно българско училище: Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив. От 18 години работя в това училище като учител по философия и гражданско образование, ала в последните години ми се случиха невероятно интересни неща: новата директорка (назначена в 2010 година, тя, прочее, вече успя да изкара цели два мандата!) от 2011 година води същинска война с моя скромна милост, успя да направи какви не поразии, да извърши страхотни беззакония; на два пъти си позволи да ме уволни по смехотворни мотиви ("пълна липса на качества да бъде учител", т.е. чл. 328, ал. 1, т. 5 от КТ), съдът обаче отмени заповедта за уволнението ми, върна ме на работа, тя обаче пак ме уволни, и то по абсолютно същия параграф, сега отново тече тежък съдебен процес.

Та историята ми е твърде многозначителна и затова ще се радвам да бъде разказана на вашите слушатели - които, като данъкоплатци и граждани би следвало да са заинтересовани от това какво става в българските училища. Пращам ви три документа, от които можете да се информирате пределно пълно за случая, първият документ е исковата ми молба до съда, вторият е жалба под формата на отворено писмо до еврокомисаря по образованието г-н Тибор Наврачич, а третият е писмен вариант на моя защитна реч пред съда. Готов съм сам да разкажа пред слушателите на Вашето предаване за фрапантния и безпрецедентен случай на административен произвол.

Впрочем, моята история е разказана пределно подробно на страниците на моя блог; понеже я възприех като същинска изследователска "златна мина", я описах най-пунктуално на страниците на блога си. (Един признателните потомци ще са благодарни - защото ще могат да разберат в какви интересни времена сме живели!)

Това е. Ще се радвам да откликнете на писмото ми.

Желая ви здраве и високи творчески успехи!

С уважение: Ангел Грънчаров


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Много на място поставени въпроси и теми.