Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 7 април 2018 г.

За свободата на медиите ние, гражданите, трябва да се борим и то на дело, не само на думи!



Nerry Terzieva: Затвор. В затвора на националните телевизии сме. Разбирам - има дни, в които събитията ти осигуряват затвор за дълго време. Но поне едно прозорче 40/40 сантиметра може да се измие и оттам да се мярка светът около затвора. #Журналистико мио, измий си прозорците!

Ангел Грънчаров: Има такова прозорче, това е Пловдивската обществена телевизия, единствената изцяло свободна гражданска и демократична медия. Само дето огромната част от народа няма достъп до нея, понеже доставчиците на телевизиите предвидливо я изключват от своя списък! Ний, гражданите, ако бяхме наистина граждани, бихме могли да ги принудим да включат ПОтв, ала ето, не го правим: всеки от нас би могъл да заяви твърдо на своя доставчик, че ако не включи ПОтв, ще се отпише от него; ако тази акция в защита на медийната свобода бъде подкрепена от повече хора, аз съм убеден, че ще постигнем много!

Но ние само се оплакваме, а нищо реално не правим за да променим ситуацията! Излиза, че главните виновници за тежкото положение и в тази област, липсата на медийна свобода и свободна журналистика, сме пак ние, гражданите, дето не се борим за правото си да сме информирани, дето нищо не правим за да отстояваме правата си! От всеки един от нас зависи всичко, но се искат дела, действия, борба, протести: когато ние, гражданите, си застанем на мястото и почнем да си изпълняваме ролята, едва тогава и нещата ще почнат да застават на своето място - и България ще започне да се оправя.

Няма ли една страна активни граждани, борещи се за правата си, тази страна почва да погива в тиранията на самозабравилата се безконтролна комунисто-ченгесарско-мутренска олигархия и мафия!

Ако наистина милееш на свободата на медиите, не позволявай Пловдивската обществена телевизия да бъде убита: подкрепи на дело ето този призив!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: