Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 25 април 2018 г.

Има - понякога! - правосъдие и справедливост и в България: спечелих съдебното дяло срещу уволнението ми!





Ето РЕШЕНИЕ № 561 на Окръжен съд в Пловдив

Благодаря най-напред на толкова добрия Бог: благодаря ти, мили Боже, за това, че направи нужното правото, правдата и справедливостта да възтържествуват!

На второ място тук искам да благодаря на младия и така способен адвокат Тодор Димов, който по чисто човешки, ценностни, благородни подбуди се захвана да ми помага (и то изцяло pro bono!), без неговата квалифицирана помощ аз това дяло нямаше да го спечеля! Благодаря ти, г-н Димов, за всичко - и най-вече за доброто и за проявената човечност!

Благодаря също така и на своите свидетели инж. Калин Христов и г-жа Мина Ветренска - за проявеното достойнство смело да заявят истината пред съда!

Не на последно място благодаря и на г-н Феодор Иливанов, адвокат от Пазарджик, моят адвокат по съдебното дяло (също спечелено) срещу предишното мое уволнение - благодаря му за безценния съвет, даден ми от него в етапа, в който аз водех това свое дяло без адвокат!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

13 коментара:

Анонимен каза...

браво, и поздравления за Вас и адвокат Димов! Надявам се "противната" страна да не обжалва? :)



sir Sven

Анонимен каза...

Според мен това няма да ви помогне. Или третата инстанция ще потвърди уволнението, или ако се върнете на работа, веднага ще ви уволнят пак. По-вероятно е първото.

пламен минчев каза...

справедливо решение.успех

Анонимен каза...

ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДОРИ И СЪДЪТ ДА ТЕ ВЪРНЕ НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА ПАК ЩЕ ТЕ УВОЛНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ОСВЕН ТОВА СПЛОТЕНИЯТ КОЛЕКТИВ НА НАШЕТО УЧИЛИЩЕ ОЩЕ УТРЕ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ПОДПИСКА ДО ВЪРХОВНИЯ СЪД ПРОТИВ ВРЪЩАНЕТО ТИ НА РАБОТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АЗ ЛИЧНО ЩЕ Я ОРГАНИЗИРАМ!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМА ДА ДОПУСНЕМ НЕКАДЪРНИК КАТО ТЕБ ДА БЪДЕ УЧИТЕЛ В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИКОГА НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Тая директорка не успя два пъти да състави законосъобразно една заповед за уволнение - явно не заслужава заеманата длъжност!
Явор Комаров

Анонимен каза...

Толкова се радвам!
T.K.M.

Анонимен каза...

Кой ще ти върне здравето?
Каменов

Анонимен каза...

Специални поздравления за успеха! Ти показа със спечелването на това прословуто дело, че образователната бюрокрация и оялите се образователни чиновници и техните слуги-директорите не са непобедими!Желая ти здраве и успех!

Stanislav Kosakov

Ursus Major каза...

Колко жалко, колко жалко наистина ...

Красимира Гинкова каза...

Поздравления! Знаех си! :)

Анонимен каза...

Тази старата мома бившата учителка не спира да ви яде кокалите.Абе такава простачка как е могла да бъде учителка, тази кокошчица няма акъл за 5 стотинки, знае ли че аз ако я познавах щях да и оскубя керливата перушина. Защо не я блокирате тази гнусна кучка, Ако я познавах щях да и ощава косъм по косъм таиз непрокопсаница стара и дърта баба мома.

Анонимен каза...

Поздравления и от мен! Много се радвам за този Ваш успех!

Сега е моментът, уважаеми г-н Грънчаров, ако имахме гражданско общество, да се понатисне та директорката да не обжалва решението Ви за връщане на работа пред Върховния съд! И Вие да започнете работа още през следващите дни. Но ние нямаме гражданско общество и по тази причина този най-важен регулатор и двигател на нормалността (и законността) у нас не работи. Желая Ви успех в последната съдебна битка - във Върховния Касационен съд.

Анонимен каза...

Радваме се с Жак и метафорично казваме, че ти доказваш, че Картаген не е непревземаем. И надеждата ни е, че в крайна сметка Картаген ЩЕ ПАДНЕ ОКОНЧАТЕЛНО ОТНОВО. И както един философ е казвал, че повторението в историята е повече комично, отколкото трагично. Просто защото с случая Картаген е комичен!

Иванка Топалова