Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 10 април 2018 г.

Брюксел ми даде доверието си, Брюксел ме подкрепи и ме насърчи да продължа борбата, а вас лично към какво ви подтиква Брюксел?


По повод публикацията със заглавие Получих отговор от Европейската комисия на своя жалба срещу несправедливо третиране от органи на образователната власт или по-точно по повод на писмото, което получих от чиновник на Европейската комисия, се появиха вече първите очаквани, но за сметка на това не по-малко многозначителни реакции: мерзавците не скриват възхитата си от "поредния удар", който получих, а пък другите, нормалните хора не скриват обезпокоеността си (щото най-вероятно не са успели още да разчетат верния смисъл на полученото от мен безценно послание от Европа). В тази връзка ми се налага да направя следното изявление, насочено именно към разкриването на този верен, на този автентичен и адекватен на истината смисъл, който ни е така съдбовно потребен.

Аз лично не съм изобщо разочарован от отговора, който получих от Европейската Комисия. Напротив, радвам се, че така ми отговарят. Разбрах, че ако ми бяха отговорили по някакъв друг начин щеше да е значително по-лошо. А сега всичко е о`кей, всичко си е на точното място. Ето какво имам предвид.

Ние, българите, не можем само да стоим и да чакаме от Брюксел да въвеждат ред в нашия съвсем неподреден български дом. Ние, самите българи, гражданите, следва да се погрижим сами да въведем ред в своя български дом. И ето, във връзка с преживените от мен издевателства и гаври от страна на самозабравили се властници от образователно-възпитателната държавна сфера не бива да се чака европейците да дойдат, да накажат разпищолилите се до крайна степен наши управници, не, ние, гражданите, ние, българите, сами трябва да свършим тази работа! Трябва сами да работим за да въведем ред, повтарям, в нашия така неподреден български дом. Така мислят свободните хора, ето, на това основание отговорът на Брюксел на моята жалба го разчитам така: българи, недейте да чакате ние да свършим вашата работа, сами си свършете работата, а докато вършите тази неотложна работа по реалното декомунизиране, реформиране и демократизиране на образователната (и правораздавателната) сфери, вие ще промените и собственото си съзнание и ще осъзнаете най-после, че е крайно глупаво да стоите, да чакате друг да ви свърши работата, а вие в това време и малкото си пръстче да не мръднете. Така аз разчитам писмото на Брюксел и тази негова позиция изцяло съвпада с моята собствена, аз също смятам, че никой друг освен нас, гражданите, не трябва да свърши цялата работа по въвеждането на ред в прогнилите, в прогизналите от комунизъм (и то в най-уродлив, мутренско-ченгесарски вид!) сфери на нашия народен и държавен живот, ние сме тези, които трябва да въведем ред и чистота в нашия толкова неподреден, пълен с всякакви боклуци и мръсен общ български дом.

Да, Брюксел фактически ми казва: Грънчаров, продължавай да се бориш, прави нужното, че да победиш сам, да направиш онова, което трябва да бъде направено! Намери си съюзници, но продължавай борбата с не по-малък плам и жар! Това ми казва Брюксел и за мен тази реакция е израз на голяма, направо безценна морална подкрепа - и на невероятно силно насърчение! От Брюксел не ми казват: Грънчаров, ти само стой и гледай, а ние в това време ще разпердушиним разпищолилите се властници! От Брюксел ми казват: учителю и гражданино Грънчаров, ние ти имаме такова голямо доверие, че смятаме, че ти сам можеш да си решиш казуса и проблема; продължавай все така по поетия път на тежка борба за промяна в образованието - ние сме на твоята страна! Да, аз така разчитам тази проява на нескривано доверие към мен. Те смятат, че не е нужно да се месят тъкмо щото вярват, че аз сам мога да постигна тържеството на правдата и на справедливостта. Това е то адекватното на съвременността мислене на Брюксел, което е нещо ново за нас, щото ние всичките (не изключвам даже и себе си) продължаваме да живеем с коварната илюзия, че някой друг (вместо нас) може да свърши цялата работа по промяната към добро в свидното ни отечество. Аз като писах на Брюксел съм очаквал те да се намесят и да ми помогнат, но ето, те вярват, че мога да се справя сам; това, както и да го погледне човек, е голямо доверие, признание и насърчение!

Това е. Аз така възприемам нещата. И по тази причина се чувствам окрилен. Нека мерзавците и скудоумците да ликуват колкото си искат като прочетат това мое изявление.

Бъдете здрави! И си правете нужните изводи от казаното. Брюксел мен ме подкрепя и насърчава да продължа борбата, а вас лично с това писмо към какво ви подтиква Брюксел? Да продължите да стоите безучастни и да продължавате да се радвате на невероятно пищния сеир ли?! Към това ли ви подтиква Брюксел или към нещо друго ви подтиква? Размърдайте си проклетите мозъчни клетки де, аман, излагате се вече с тия неподвижни мозъчни клетки, които уж дремят в немислещите ви глави! Това исках да ви кажа само. Останалото вече можете да осъзнаете сами, надлежно прилагайки своя ум. Стига да го освободите най-после от оковите, в които той е окован. Но това си е вече ваша работа. Имам ви доверието, че можете да се справите с проблема си сами...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БРЮКСЕЛ МОЛЯ ВИ СЕ ГО БИЛ "ПОДКРЕПЯЛ"????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! С ТОВА СВОЕ ИЗЯВЛЕНИЕ ПОКАЗВАШ ПЪЛНАТА СИ НЕАДЕКВАТНОСТ: БРЮКСЕЛ ПОДКРЕПЯ НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА И КАЗВА ЧЕ НЯМАШ НИКАКВА НАДЕЖДА ДА СПЕЧЕЛИШ БИТКАТА С НЕЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩОТО ИСТИНАТА И ПРАВДАТА И СПРАВЕДЛИВОСТТА Е НА НЕЙНА СТРАНА!!!!!!!!!!!!!!! Е НА НАША СТРАНА ЗАЩОТО НИЕ СМЕ НАРОДЪТ, А ТИ СИ НИКОЙ!!!!!!!!!!!!!!!! ТЕБ НИКОЙ НЕ ТЕ ПОДКРЕПЯ НИТО У НАС, НИТО В ЕВРОПА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (ПОДКРЕПЯТ ТЕ САМО ТРИМА ЛУДИ КАТО ТЕБ И ПЕТТЕ ТИ НЕНОРМАЛНИ ЗРИТЕЛЯ НА ПЛОВДИВСКАТА ОБЩЕСТВЕНА ТЕЛЕВИЗИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ЦЕЛИЯТ НАРОД Е С НАС И ОТ ЕВРОПА ДАЖЕ ОТЧЕТОХА ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИКОГА НЯМА ДА УСПЕЕШ ДА ИЗЛЪЖЕШ ХОРАТА У НАС ЧЕ ИСТИНАТА Е НА ТВОЯ СТРАНА!!!!!!!!!!!!!!! ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ТОВА, ЧЕ ЩЕ ИЗЛЪЖЕШ СЪДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИЕ ВЕЧЕ ИМАМЕ ПЪЛНАТА УВЕРЕНОСТ ЧЕ СЪДЪТ ЩЕ ПРИСЪДИ ПРИСЪДА В ПОЛЗА НА НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА КОЕТО ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТИ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА УЧИТЕЛСТВАШ НЕ САМО В НАШЕТО, НО И В НИТО ЕДНО ДРУГО БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ ТИ СЕ НАЛОЖИ С БАБА ТИ МАРИЙКА ДА СТАНЕШ КЛОШАР ЗАЩОТО НЯМА ДА ТЕ НАЗНАЧИМ ДОРИ И ЗА МИЯЧ В ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ НА ПЛОВДИВ!!!!!!!!!!!!!!!!! И ОБЩИНСКАТА ВЛАСТ Е В НАШИ РЪЦЕ И ЩЕ СИ ПРАВИМ КАКВОТО ИСКАМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ ТИ СЕ НАЛОЖИ ДА ЯДЕШ БОКЛУЦИ КАТО ТВОЯТА ПРИЯТЕЛКА БАБА ТИ МАРИЙКА И НЕЙНИТЕ КОТКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОВА Е ТВОЯТА ЗАСЛУЖЕНА УЧАСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Честито АIG заедно с малоумния ти Брюксел, егати, тоя AIG не разбира че има и други държави на света които са супер и без Брюксел...

Анонимен каза...

Направо ти дадоха цялата си подкрепа, спор няма! :-) :-)