Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 27 май 2018 г.

Цели 4 години минаха в тежки борби, в съдебни процеси, в лишения, в унижения заради принудителната репресивна безработица, в недоимък, в страдания и мъка!


Моя милост в любимото ми кафене и една... писана, голяма моя приятелка, сладурана и гальовница...

На тази снимка преди 4 години (тя е направена на 27 май 2014 г. - както ми напомни Фейсбук току-що) съм се снимал няколко дни след като на 19 май, предпразнично, бях за първи път опраскан и уволнен от пловдивската ПГЕЕ, в която съм работил общо 18 години като учител по философия и гражданско образование!

Та значи преди 4 години съм бил пак безработен (като сега), навършват се тия дни точно 4 години от първото ми изритване по чисто политически причини от мястото ми като учител по философия и гражданско образование.

Цели 4 години минаха в тежки борби, в съдебни процеси, в лишения, в унижения заради принудителната репресивна безработица, в недоимък, в мизерия, в страдания и мъка (в тия 4 години починаха най-близките ми хора, брат, майка - Бог да ги прости!).

Е, с Божията помощ някак издържах, сега ми предстоят още няколко тежки месеца унижения без никакви средства за съществуване (сега уволниха за да ми отмъстят дори и съпругата ми, също учителка!) - докато излезе решението на Върховния Касационен съд понеже аз спечелих делото против уволнението ми, съдът ме върна на работа, ала директорката, изпълнявайки указания от своите политически ментори на власт, ще обжалва това решение на Окръжен съд в Пловдив.


Но знаете ли кое е най-обидното за мен във цялата тази история? Ето кое: най-обидното за мен е ще всички тия ексцесии, всички тия гаври на самозабравилата се властваща образователна бюрокрация над един български учител се правят пред НАПЪЛНО БЕЗПРИСТРАСТНИЯ И ИЗПЪЛНЕН С УБИЙСТВЕНО БЕЗРАЗЛИЧИЕ ПОГЛЕД на нашата, така да се каже, "общественост", на колегите ми, на смразената от отвратителен страх училищна общност, това са ученици, родители, бивши и настоящи, ето кое е най-страшното и най-убийственото, вашето безразличие е най-страстното и най-убийственото!!!

И знаете ли защо е така? Ще ви кажа и това: ами защото ако вие не бяхте така безразлични, малодушни и страхливи, то въпросните разпищолили се властници от образованието нямаше да смеят да се държат така нагло, ерго, излиза, че виновни и отговорни за случващото ми се, за всичко онова, което ме сполетя и ми се стовари на главата, СТЕ ИМЕННО ВИЕ!!!

Това исках да ви кажа като казус, достоен за вашия размисъл. Зная добре, че няма да ви трогна изобщо. Нищо. Бъдете здрави! Проблемът си е най-вече ваш...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

13 коментара:

Анонимен каза...

ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АМИ ТИ СИ ИСТИНСКИ ТЪПУНГЕР (КАКТО СПОЛУЧЛИВО ТЕ НАРИЧА МОЯ НАЙ-ТАЛАНТЛИВ И НАЙ-ДОСТОЕН УЧЕНИК РАМОН МЕРКАДЕР!) ЩОМ НЕ РАЗБИРАШ ДОРИ ТОВА ЧЕ ХОРАТА СА БЕЗРАЗЛИЧНИ КЪМ ТЕБ ЗАЩОТО ТИ НЕ СИ ПРАВ И ЗАЩОТО ОЦЕНЯВАТ КАТО НАПЪЛНО СПРАВЕДЛИВО ВСИЧКО ОНОВА, КОЕТО ТИ СЕ СЛУЧВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩОМ И ТОВА НЕ РАЗБИРАШ, ЧЕ ХОРАТА СА НА СТРАНАТА НА НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА И НА НАШИЯ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ЗАЩОТО НИЕ СМЕ ПРАВИ, НИЕ СМЕ ДОБРИТЕ, ЕТО ТОВА ПОНЕ ДА БЕШЕ РАЗБРАЛ, НО НЕ РАЗБИРАШ ДОРИ И НЕГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТИ СИ ЗАСЛУЖИ ВСИЧКО ДАЖЕ ТИ Е МАЛКО ТОВА КОЕТО ТИ СЕ СЛУЧИ ОЩЕ НЕ СИ СИ ИЗКУПИЛ ВИНАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТИ ЗАСЛУЖАВАШ ДОКАТО СИ ЖИВ ДА РОВИШ В КОФИТЕ С БОКЛУК И ДА ЯДЕШ НАМЕРЕНОТО ТАМ ТА ПОНЕ МАЛКО ДА УСЕТИШ КОЛКО МНОГО СИ ВИНОВЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ СИ ДОЖИВЕЕШ ЖИВОТА КАТО БАБА ТИ МАРИЙКА СМРАДЛИВАТА, НАДВЕСЕН В КОФИТЕ ЗА БОКЛУК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! МОЯТ ЛЮБИМ УЧЕНИК РАМОН МЕРКАДЕР ДОРИ ПРЕДЛОЖИ ДА ТИ ПОДАРИ ТОЯГА С ВГРАДЕН КУЧЕГОН, ТОЙ Е ТАКА БЛЯСКАВ В ОСТРОУМИЕТО СИ!!!!!!!!!!!! ТОВА СИ ЗАСЛУЖИЛ ЗАРАДИ ТВОЯТА ЛУДОСТ, ЗАРАДИ ТВОЯТА НЕКАДЪРНОСТ, ЗАРАДИ ТВОЯТА НАГЛОСТ, ЗАРАДИ ТВОЯТА АМОРАЛНОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И ЩЕ КАЖА НА МОИТЕ ЛЮБИМИ УЧЕНИЦИ ОТ ТЕТ ЛЕНИН КАТО ТЕ СРЕЩНАТ ОКЪСАН И ОБУТ С МРЪСНИ ПАРЦАЛИ НА УЛИЦАТА ВИНАГИ ДА ТИ ПРАВЯТ МЕЧКА, ЕТО ТОВА ТИ СЕ ПОЛАГА ЗА ТВОИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! РАЗБРА ЛИ КАКВО ТЕ ЧАКА, ДУШЕВАДЕЦО ПРОКЛЕТ???????????!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Не е наш проблемът . Хората ти казаха , че няма вече специалисти в училище .Един едно завършил , а друго преподава , втори лапа пици в Италия , трети клетви хвърля като тази отгоре , ама не знае , че се връщат обратно !Бъдете добри бе хора !

Анонимен каза...

Аз искам да поставя ето този въпрос.

Кой и как ще обезщети нас учениците заради пропуснати ползи в нашето обучение по философия понеже две години не ни преподава известният специалист по философия господин Грънчаров, а някаква психоложка която сама не знае какво е философия и освен това няма право да преподава философия? Това научихме от блога на господин Грънчаров, казала му го инспекторката. Питам ще бъде ли наказана директорката заради това че изгони правоспособния учител по философия и на негово място назначи наше момиче, което даже няма диплома по философия? Искам да разбера и кой ще ни възмезди нас, потърпевшите ученици? Господин Грънчаров ни учи няколко месеца и ни научи на много неща, а новата учителка за година и половина не ни научи на нищо.

Ученик от 11 клас

Анонимен каза...

Много мина, малко остана - когато се върнете след няколко месеца "на бял кон" всичко ще се промени драстично и всеки ще е поставен на мястото, което заслужава!
Krassimir Doichev

Анонимен каза...

Т.н. "училищна общност" е скована от страх да не би да сподели съдбата ти. Щом тези хора, които трябва да възпитават децата ни в човешки добродетели, са "преклонили"глави пред грубите незаконни действия на самозабравили се "държавни" чиновници нямам и грам оптимизъм за бъдещето на нашата Родина!Съжалявам,но е така!

Кирил Тодоров

Ангел Грънчаров каза...

Аз също смятам, че такова малодушно поведение е недопустимо, особено когато се отнася за учители, възпитаващи младите със своя пример. Учителите нямат правото да възпитават младите на малодушие, на презрян страх, на използвачество, на подлизурство пред властващите и силните, на конформизъм и прочие, тия неща са строго забранени за учителите! Който учител си ги позволява сам си скъсва дипломата и би следвало, ако има морал, да напусне българското училище като недостоен за великата духовна мисия на учителя! Но така мисля аз, а аз съм в малцинство. Мнозинството мисли обратното на мен, то не виж да нищо смущаващо в описаното поведение. Затова и аз съм склонен да се откажа от своя оптимизъм за бъдещето на прокълнатото ни сякаш, но въпреки това свидно отечество...

Анонимен каза...

НО ВСЕ ПАК В МЕН МЪЖДУКАТ НЯКОЛКО МИЛИГРАМА ОПТИМИЗЪМ И... ВСЕ ПАК ПОСЛЕДНА УМИРА НАДЕЖДАТА! :)

Кирил Тодоров

Анонимен каза...

Да, точно така е, въпреки, че зад гърба им стои някой, те се страхуват от възмездие. И точно това ще се случи според мен, ще останат без работа и никъде няма да ги искат.

Ангеле, много са тези, които мислят като теб, но това е тяхна тайна, кажи- речи, всички, които редовно четат блога ти.

Предпазливи са - засега.

Maria Vassileva

Ангел Грънчаров каза...

Дай Боже да е така, дай Боже, ще се радвам много да излезе, че е така както казвате...

Анонимен каза...

Тези идиотски същества, имам предвид престъпниците управници, не могат да контролират вселенски закони и респективно човешки съдби, Ангеле. Те могат само да вредят на истинските хора и да искат да ги убият. Но дали ще бъдат убити по някакъв начин не зависи от видиотените, не може да бъде спрян процесът към по- добри времена, според мен. Идват години, в които и нашата планета ще се присъедини към съществуващите вече напреднали цивилизации. По- малко от един процент са хората, които пречат това да се случи и които искат да имат информацията, която вече е събрана, за да управляват само те. Няма да успеят, и сега ментални контакти се осъществяват с извънземни цивилизации, но засекретяването е финансирано от много малък брой хора, мисля, че и НАСА и КГБ обслужват тях. Така че, мозъкът ни ще проработи с пълен капацитет на 100 процента, ще научим от горе как да живеем отново по 100- 900 години, как планетата да бъде запазена, да бъдат изхранвани десетки пъти повече хора, да бъдат в добро здраве, да използват други източници на енергия и всичко ще си дойде на мястото според висши духовни закони. Затова мисля, че Бог не иска да бъдем бунтари и да оправяме света, самият Той ще го оправи. Ти съмняваш ли се в това? Недей се съмнява, остави на Него, приятелю, да въдвори ред. Тогава всички тези тарикати, мискини и идиоти няма да просъществуват и ще плащат за вредите. Те не са достойни, горко им...не съм пророк, но не е трудно, размишлявайки, човек да стигне до тези изводи.

Maria Vassileva

Ангел Грънчаров каза...

Интересни са тези изводи, ще помисля върху тях по-внимателно. Не съм обаче съгласен (заявявам това още сега) със слагането "в един кюп" на НАСА и КГБ, звучат ми безпринципно тези приказки, те имат явен конспиративистки привкус, което означава, че са изготвени в пропагандните лаборатории на империята на злото, респективно на КГБ. Относно Божия промисъл не мога да да се произнеса, но зная добре поне това, че Бог не би искал всички ние, човеците, да стоим безучастно и да гледаме как злите хора вилнеят и се издевателстват - и да чакаме Бог да ни спасява, а ние самите да не искаме да си мръднем дори и малките пръстчета, аз съм противник на такава една философия на нищонеправенето и на чакането нещата да се наредят от само себе си, вярвам, че Бог едва ли ще се нагърби да спасява такива отказали се от свободата си и от достойнството си хора. Така ми се струва, може да греша. Знам обаче и нещо друго: тия, които работят за злото, не стоят безучастни като нас, добрите хора, ето и това знам, изпитал съм го върху собствената си кожа - как тогава да стоя безучастен когато се опитват да ме убият?! Бог е вложил у нас, човеците, възможността да избираме, да мислим, но и също така и да действаме за това щото доброто да вземе връх над злото; силите на злото ще са безкрайно щастливи ако добрите хора застанат безучастни и със скръстени ръце, чакайки Бог да работи вместо тях за техния собствен човешки интерес.

Анонимен каза...

Точно така . Бори се за доброто .Господари на Ефира правят това доста успешно .

Анонимен каза...

Докато образованието е държавно, зависи от държавниците и тези в образованието няма да смеят гък да кажат без одобрението на първите. Страхът е голяма работа.

Emil Yordanov