Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 26 май 2018 г.

Десният човек е пълноценно мислеща и живееща свободна, а това значи достойна личност - и е добър гражданин, т.е. е демократ


Вени Гюрова цитира някой си Venci Zdravkov: Имах някаква заблуда, че десните хора, са по - широко скроени, по - чели или поне, по - възпитани. Свещенна простота! Благодаря на Фб, че ми отвори очите! Простотията е еднакво поделена, между ляво и дясно.

Кратък мой коментар: Възможно е някой да се самоопределя като десен (дясномислещ, изповядващ дясната политическа философия или ориентация), но това да не е така, т.е. той да не е такъв. Само тогава е възможно да е простак: Б.Борисов е такъв най-красноречив пример (той просто лъже, че е десен, а всъщност си е типичен ляв шмекер( той сам не си вярва, че е десен, той мрази десните като типичен комунист!). Убеден съм, че сред почитателите на Б.Борисов е пълно с такива лъжливи "десни" и "антикомунисти". Гербещината е това: менте и чалга - плюс твърде много нагла простащина! (Герберите крадат не само държавни и европейски пари, те преди това откраднаха дори... дясната идея!)

А иначе изобщо не е вярно, че сред автентично десните хора хора имало също толкова простаци както сред левите; да си наистина осъзнат като десен човек се иска не само да си мислещ, образован, възпитан, културен, но и да си духовно издигнат, т.е. да си пълноценно живееща (свободна) личност. Изповядващите десните ценности са точно такива личности. Аз лично не познавам десен човек, който да е некултурен, да е простак, да е лъжец и пр.

Левите са крайно много ощетени в духовно и личностно отношение, те са материалисти и атеисти, използвачи, те са лъжливи и крадливи. Неоспорим пример за това какви наистина са левите са комунистите.

Десните хора пък са гръбнакът на свободните, проспериращите и човечни (морални) западни общества. Автентично десният човек никога не лъже, камо ли пък да краде. Той просто няма как да се държи като простак. Дясномислещият, изповядващият десните ценности е вярващ в Бога човек, не може да си десен човек и да не вярваш в Бога.

Изобщо гледайте мене що е да си десен човек и ще разберете какви сме ний, десните! :-) (Или си спомнете какви бяха Рейгън, Тачър, Кол и нашият Иван Костов - и ще разберете какво означава да си истински десен човек и политик.) Ние, десните хора, не само обичаме, но и живеем със свободата, т.е. борим се на дело за правата си, ценим личността и човечността, работливи сме, постигнали сме много в личното си развитие, имаме нужните постижения.

И в скоби ще кажа, че и сред левите много рядко има нравствени, възпитани и интелигентни личности, познавам такива, но това е голямо изключение; те просто са неосъзнати десни, просто живеят със заблудата, че са леви. Не може да си пълноценна човешка личност и да си ляв, изобщо не се връзват тия неща.

Не е вярно, че тия неща, ляво и дясно, били "остарели" и "неподходящи за ХХI-ия век". Напротив, особено са важни в наше време, в което левичарите се опитват да вземат своя реванш след краха си, свързан с пропадането на комунизма. В днешно време дори комунистите и милиционерите (Боко и компания) ги е срам да се нарекат леви, но това не ги прави автоматично десни. Аз вече казах какво означава да си десен човек. Десният човек е истинският човек и гражданин, той е истински демократ. Нима тия неща не са ни нужни в наше време? Нима такива личности не са ни нужни в наше време - особено пък в България, където (подобно на Русия) личностното начало открай време е варварски потискано и мачкано?

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: