Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 9 юни 2018 г.

Тъй талантливият в наглостта си самодържец Путин извърши чудо: на път е да освободи и българите от отровата на русофилството!



... Днес с удовлетворение констатирам колко променена е позицията на най-видните критици на АЕЦ “Белене”. С изключение на някои експерти, повечето вече опонират на управленско-опозиционното единство в обслужването на руския интерес в контекста на руските планове за енергийно заробване на България. Нещо, което, меко казано, никак не правеха преди 5 години в името на илюзията, че така излишно се политизирал въпросът и така сме щели да отблъснем широката публика. Само че вече аудиторията на критиците на руския проект така се стесни в резултат на това отстъпление, че сега си хвърляме шапките от радост, че изобщо я има все още, че и е тръгнала да се обединява дори.

Несъстоялият се дебат на плоскостта на руското проникване обслужи московската пета колона. Критиците на проекта на практика съдействаха на противника, съгласявайки се да го принизят на битово ниво от гледна точка на мислещата част от аудторията, на която беше сервирано обичайното меню от кръчмарски сметки без кръчмаря, вместо за се засегнат въпроси като заплахата да имаме още една руска ядрена база на наша територия. Витаеше страх или поне нежелание от конфронтация с московската пета колона. В резултат на което тя изкласи до сегашната бетонирана от общото проруско статукво “коалиция Белене” в парламента, правителството и президентството.

Интересното беше, че българите, които не бяха подложени на пропагандна обработка в страната, гласуваха на референдума против инкарнацията на руския ядрен Франкенщайн и на практика срещу мегаломанските ядрени амбиции на ядреното лоби на Русия у нас посред рязко засиления скепсис на японците и европейците спрямо перспективите на ядрената енергетика изобщо. От гласувалите в чужбина български граждани 47,2% бяха „за“ развитието на ядрената енергетика чрез нова централа” (както беше формулиран въпросът за референдума). „Против“ бяха 50,8% от гласувалите. Резултат, който беше почти огледален на гласуването в самата България, където референдумът иначе се провали заради ниската избирателна активност.


Не бива да забравяме, че той така или иначе се състоя по инициатива на БСП и Борисов играеше по тази причина “опозиция”, нареждайки да се гласува “против”. Дори в самия ден на референдума на 27 януари 2013 г. той заяви, че това се налагало, защото ГЕРБ били “последовлна партия”, т.е. щом той е спрял проекта на 28 март 2012 г., значи и на референдума трябва да се гласува против възстановяването на централата.

Както се вижда, ГЕРБ проявяват последователност само в лъжите за своята последователност. Партията вече се бори да победи БСП на терена на русофилството като по-правоверна трансмисия на плановете за увековечаване и засилване на зависимостта от Русия.

Днес паякът на “коалицията Белене” е властелин в царството на дезориентираните насекоми. Изтъкал си е мрежите за лов на “мухи без глави” сред лековерната част от бългаската фауна с помощта на контролираната от власта проруска пропаганда и може да си позволи да хитрува тактически. Прави го единствено, за да не каже някой в Брюксел и Вашингтон, че проруската позиция на партиите в Народното събрание е 100 процентна. Съответно на ДПС беше поверена ролята да имитира “плурализъм” под формата на скетицизъм относно успеха на начинанието с разкопаването на Беленския атомен труп. С това ни най-малко не беше попречено на НС да вземе вчера решението операцията по вдъхването на нов живот на мъртвеца да бъде пренесена в правителствената лаборатория, където дори и по формал(ин)нен признак няма условия за опозиционност. ...

Путин вече освободи Грузия и Украйна от русофилството. Чудех се какво може да направи и за нас в това отношение при положение, че явно не е в състояние да помогне за българското изтрезнавяне с пряка военна агресия поради членството на България в НАТО. Но таланливият самодържец намери начин да се изяви и в това отношение. Благодарение на него ”отломките” имат обединителна кауза.

Путин на практика изобличи Борисов. Пет години той се отбраняваше срещу всеки плах намек за зависимостта му от Кремъл. Главният му коз беше тъкмо спирането на проекта АЕЦ “Белене”. Путин сега му го отне и истината лъсна. Борисов млъкна гузно, пращайки на талази в медиите своите камикадзета да обслужват победоносно поражението му на този фронт с аргументите на БСП, Атака, ВМРО и прочее явни инструменти на руското влияние у нас.

А дали Путин ще пати на български терен, това изглежда съмнително все още. Но поне се открива шанс за това.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

5 коментара:

Анонимен каза...

Според мен ще е добре да имаме още една АЕЦ. Така ще станем много по-енергонезависими. Бъдещето е в ядрената енергетика.

Ангел Грънчаров каза...

България няма бъдеще ако Русия й тури ръка, другако! Ще станем колония на Руската империя. Пълна зависимост от Русия, не само енергийна, но и политическа. Защото говорите за някаква "независимост", другарко лъжкиньо?

Анонимен каза...

Защото - за разлика от вас - обичам независимостта, другарю Грынчарав.

Ангел Грънчаров каза...

Не може робът да обича независимостта, другарко. Не можеш някой да обича това, което не знае що е. Което никога не го е преживявал или чувствал. Робът обича зависимостта, иначе казано, тиранията от страна на господаря си. Тъй че думата "независимост" и думата "свобода" за Вас лично, другарко, не значат АБСОЛЮТНО НИЩО. Искате да кажете, че обичате... НИЩОТО ли? :-)

Анонимен каза...

Напротив. Обичам много неща. Например пържен свински дроб.