Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 3 юни 2018 г.

И вие като мен ли не знаехте тази стара българска поговорка?




Уместно е да се знае тази поговорка особено във връзка със започналия тия дни в Стара Загора нов етап на "възродителния процес" на комунистите и ченгетата (сега представящи се за "патреоти"!), целящи да предизвикат етнически конфликт в тъй свидното ни отечество - в угода на руския интерес от дестабилизирането на България (с оглед изваждането й от ЕС и НАТО и натикването й в евразийската кочина на таваришч Путин!)...

ДОБАВКА:



Маститият патреотин Каракачанов теперь веке ке отслабне най-после, он явно по тази причина, щот прекалено много е ял проклетите турски вкуснотии, е така надебелял - и затуй е намразил всичко турско: открих най-сетне извора на непресекващия му тъй чист патреотизъм! :-)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Не ща турчин за съсед. Не обичам маанетата. Обичам тишината.
А вий, Грънчаров, обичате само казачок и честушки, като нормален възпитаник на СССР.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко ма, що се изказваш от мое име ма?! Да съм те упълномощил да говориш от мое име?

Второ, аз не съм "нормален" възпитаник на СССР, и котките по улицата знаят, че аз съм тъкмо ненормален възпитаник на СССР.

По тази причина, другарко, да Ви уведомя най-официално, че обичам упадъчна западна музика, примерно рок и джаз, панимаете меня теперь?

Извадете десет петолъчки от мозъка си и си го запишете там - да го знаете. И си рипайте после колкото си искате руски частушки и казачок... щом са Ви така мили на сърцето... както е при всяка нормална комунистка като Вас.