Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 22 юни 2018 г.

Днес ще участвам в предаването "Законът и Темида" по БНР


Днес от 10 ч. ще участвам в предаването "Законът и Темида" по БНР (програма "Хр. Ботев"). Ще говоря за административния произвол около двете ми опрасквания (уволнения) и дългата и тежка съдебна сага, чрез която се опитвам да си защитя правата и достойнството. Директорката на пловдивската ПГЕЕ, която е извършителка на този произвол, се е отказала да защити позицията си, отказала е да участва в предаването.

Интересното е, че същевременно по решение на Комисията за защита от дискриминация (там тече разглеждането на преписка по моя жалба) ние, двете спорещи страни, сме в двуседмична процедура по преговаряне с цел сключване на споразумение, т.е. в наш общ интерес е да се ползваме от всяка възможност за срещи и за диалог.

След интервюто ми в радиото ще отида на площада пред Парламента за да се включа към протестиращите - да ги подкрепя и да протестирам срещу политически мотивираните репресии и уволнения (назначения) в системата на образованието. Можем да се видим там ако дойдете на протеста и вие. Вие в протестиизобщо участвате ли - или сте напълно доволни от всичко?

Желая ви хубав ден!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

Изслушах предаването. Ако съумеете да се отървете от селяшкия си долнобански диалект, може и да ви обърнат внимание.

Анонимен каза...

Диалект, диалект..., но когато нямаш интелект... ха-ха! (Отнася се за автора на горния коментар, да не стане грешка! :))

Анонимен каза...

Аз също изслушах предаването. Моите уважения, г-н Грънчаров! Без такива като Вас българското училище би бълвало само полуграмотни, опразнени от съдържание мозъци, прости консуматори, каквито са нужни на една мафиотска система. Всеки различен е враг на системата и го преследват. Но има и други училища, търсете съмишленици! Пожелавам Ви успех!

Анонимен каза...

Какъв диалект, бе хора? На много правилен български език и с много хубава дикция говори Ангел Грънчаров! Ако понякога променя думи, прави го съвсем съзнателно и това е стилистичен похват.
Да не би някой да си мисли, че не знае как се пише " схващам", " патриоти", "царят", "дело", когато ги е написал "сФащам, патрЕоти, царО, дЯло"? Промяната в правописа на тези думи е изпращане на отпратка от автора към читателя, ако не можете да разтълкуват е какъв смисъл влага в тази промяна, проблемът си е лично Ваш!
Ваш е и ако Вие самите говорите на диалект и приемате правилния говор като диалект само защото не е като Вашия!
Ваш е проблема и когато търсите в какво да го обвините, защото с нещо неговия начин на мислене Ви е засегнал или изобличил!
Оял се, необръснал се, неподстригал се се, леле, колко сме взискателни,колко прилежни и възпитани сме, това ли искате да покажете? Да, ама не това си мислят хората, мислят си как търсите повод да го унижите, да се заядете, да го смачкате! Като вечните повторения на едно и също от Удивителната, с цел да ни го набие в главите според принципа, че едно нещо като се повтаря безброй пъти ставало истина!
Пък и да беше диалект, това за грях ли ли се опитвате да му го вмените?
А тормоза, обидите, клеветите и лъжите Ви какво са тогава? Вашите греди, които не виждате- и треските, толкова безобразно възмутителни!
Как живеете с толкова злоба в сърцето, питам се аз, още ли сте здрави с толкова завист?
Мария Василева


Анонимен каза...

Който се впечатлява от "диалекта", а не от интелекта, е тъпак.

Анонимен каза...

Как Грънчаров да не говори деалектно? Той не може да казва буквите Л и Р. И затова говорът му прилича на говора на Ленин и на Костов. Хора с такова деалектно говорене не бива да бъдат допускани до медиите.

Анонимен каза...

И защо?

Анонимен каза...

Всички хора по света говорят на диалект , с изключение на новините по ТВ .

Ангел Грънчаров каза...

Така наречените "диалекти" и "акценти" в говоренето всъщност са израз на живостта и богатството на живия разговорен език. Който, разбира се, не бива да бъде тикан в някакви прекалено тесни рамки. Нека хората да си говорят различно, нека всеки да си има свой говорен стил, нека по свой оригинален и личностно обагрен начин да говори и да изразява мислите си, не можем всички да говорим еднакво, съвсем шаблонно! Знаете ли, прочее, какъв непоносим кошмар ще настъпи ако всички започнем да говорим все по един и същ типов, но за сметка на това "единствено правилен" начин?!

Тия, които бдят да говорим "без никакви грешки", всъщност не толкова за чистотата на литературния език са се загрижили, съвсем другаде "ги стяга тях чепикът". Те просто яростно ненавиждат човешката свобода, ето каква е болката на тия толкова "невинни" и "чистосърдечни" уж, но иначе съвсем комуноидни души, които мразят свободата на човека повече от всичко на света. (Естествено, на второ място те мразят и свободната личност, която живее със свободата си, ето това е нещото, което не им дява мира - и което насърчава бесовщината им!)

Анонимен каза...

Да така е .