Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 13 юни 2018 г.

Как да се освободим от сексуално робство, можем ли да си извоюваме свобода от собствената сексуалност?



Ангел Грънчаров: Да помогна поне малко за преодоляването на тежките душевни терзания, които измъчват душите на крайно хомофобски настроената част от българите! :-)

Tasko Tasev: Мастурбирането не е секс...

Ангел Грънчаров: А какво е?

Tasko Tasev: Ръкоблудие все още му казват.

Повечето мъже не се самозадоволяват, не обобщавайте...

Boyan Arnaudov: Хахаха! Вие да не сте правили анкета, че знаете. Аз пък съм на обратното мнение и ако не се самозадоволява един мъж значи нещо не е наред с него.

Naiden Dimov: А смятате ли го за "нормално" при липса на партньорка?

Tasko Tasev: Има аварийни моменти, но горе става дума за практика.

Ангел Грънчаров: Мъжете мастурбират и при наличие на партньорка... Сексът със самия себе си (автоеротичността) е съвсем закономерен етап в развитието на сексуалността, този вид леснодостъпен секс при повечето (или дори всички) мъже си остава най-основен, сигурен и поради това напълно нормален начин на задоволяване.

Владимир Петков: Бе самата чиста и свята истина хортуваш Учителю благ! И моят извод е същий! Освен което има и още един момент за допълване, което доста клети мъже, импотентни нещастници :-) и с намалено (функционално, или генно) либидо изобщо не са и чували... А то е.... Дъл си струва да им възраждам надеждите... А!? :-) Хайде, от мен да мине, като сме тръгнале да ги ограмотяваме тия люде... А То е великото информънтно свойство на човека и в частност на пениса му и на либидото му да търпят промени в желаната информънтна посока... след мастурбация... Сиреч, след контролирана инфо или спортна атака... на исканата функция... Каквоооо... пак ли не ме разбрахте... дебили!? :-) Абе спортувайте, движете го... търкайте го... бастуна! Анадъмо!? :-)

Ангел Грънчаров: :-) Прощавай, да те запитам нещо важно: а какво казва великата информънтност относно това грях ли е човек да мастурбира? Второ, а уврежда ли си тялото и ума мъжът като мастурбира прекалено често? Трето, което вълнува най-вече младите: колко пъти седмично (дневно?) е допустимо да се мастурбира без риск човек да стане пълен дебил? Ето поне на тия въпроси ме интересува твоето мнение, приятелю от Варна, ти си мъдър човек, моля те, отговори не толкова на мен, а на младите хора, от чието име дръзнах да ти задам тия толкова неудобни, моля ви се, въпроси! :-)

Владимир Петков: Ако под мъдрост разбираме не толкоз и, само обобщения някак наш опит от четенето на хубавата литература, а тя е увличащата ни, полезната ни, не само със забавността си, но преди всичко с преносимостта ни в сходните на нашия светове и разбира се, с искреността и с истинността си ...но и частиците наш личен опит, притурен и насложен с първия....Оооо, тогаз и при тия определения... бих признал в отговор на твоите важни и от името на пловдивските ти ученици въпроси добри ми, приятелю, че: Първо, в моята информънтна философия, чиито Бог е Информънтната....Великата Проста, безкрайно притегателната и неизмеримо...божествено сложната Единичка, засега не съществува грях, като осъдително от нея деяние...поне в посочената област :-) ! Т.е. изводът тук е: - Млади хора, мастурбирайте си на воля! :-) И дан се бърка с великото прозрение на вожда, на пролетариата ленин, наистина вложено в картината от някакъв руски художник-пролетарий, в която владимир илич сочи на народа си, а обобщено и на световния пролетариат ....ни по-малко, ни повече да върви смело към светлото комуно-социалистическо бъдеще! Историята показа, обаче и уви, че илич е пратил точно, вярно, безспорно и непреклонно пролетариата: - На ХУЙ! А съвременният остроумец е написал върху същата картинка следната истинна, горчива и точно на мястото си фраза от неговото, на владимир илич ленин име : - Таварищи, идите, пожалуйста на хуй! :-) Второ: - Има си божествени механизми, които не ще ви позволят да прекалите и да помрачите живота си, САМО и единствено, като си го правите денонощно, ежечасно и ежесекундно това Ходене на Хуй, в нашия си конкретно-исторически замисъл и смисъл...:-) Да сме наясно, в моята философия няма понятието "прекалено"! Всеки си мастурбира в границите на своите нужди, специфики, условия и възможности....:-) Тук бих могъл да посоча моя личен опит, но той едва ли има някакво всеобщо и задължаващо ви значение...:-) Така, че ще се въздържа да ви смайвам с излияния от рода: - Аз пък, си мастурбирам всеки ден в сюблимното мъжко време...:-) На третия ти въпрос, мили ми, приятелю, с висок риск да те разочаровам с
философията си, бих отвърнал чисто, просто и най-сериозно с не! С мастурбиране дебил толкова не се става, колкото с липсващо четене!! :-) На увличащата ме, на моята си, на интересуващата ме, на чудесната книга! Дебил става не този, който мастурбира, не този, който го "прекалява", а този, който прекалява с нечетенето! Който не си е намерил да чете подходящата за ума, разсъдъка, съзнанието и нивото му книга, и следващите й...Мисля, че, който не чете книги си е жив нравствен, умствен, интелектен и сърдечен инвалид! Че е първият безспорен кандидат за прозвището и за същността дебил! :-) Изводът, всеки кандидат-дебил :-) може да си го направи сам! Или тъй не ставало то ... А?! А кажете как?! С игри на компото до пет сутринта и с виковете ви: - О, май Гот! ?! Нали?! :-) До кривата круша ще я докарате тогава ...Дерзайте! :-) Дан забравите редовно да тренирате...включително и, чрез мастурбиране,...:-) А също и това, че, без подходящото четене все пак то, може да ви доведе и до дебилизъм! Най-отговорно! Истинно и честно ви го казвам!

Naiden Dimov: В тази връзка ми хрумва и друго, не сме ли така по независими (с мастурбиране), от жените манипулаторки, които ползват секса като оръжие за да постигнат своите финансови цели, или искат да превърнат мъжа си в нещо като слуга...

Ангел Грънчаров: Владимир Петков Благодаря ти сърдечно, далечни ми (териториално, не иначе) приятелю, за твърде съдържателния отговор! Искам само да вметна нещичко, ей-така, за да върви разговорът. Въпросният Ленин, както се писа и доказа, бил, моля ти се, педераст, дето се казва, не му стига, че е комунист, ами и педераст, моля ти се, бил този толкова злобен сифилистичен урод! (В тази връзка преди малко написах на стената си ето това, то има отношение към обсъжданата тук тема: "Сексуалната незадоволеност е първоизворът на човешката завист и злоба. Фройдистка е тази философия, но за сметка на това е вярна.". Второ,което искам да ти кажа във връзка с толкова добрия ти отговор на моите въпроси (позволих си да ти ги отправя от името на младите хора, които не смеят много да питат то тази толкова щекотлива тема), та второто ми допълнение е следното: мастурбирането може да не е причина за дебилизирането на младите, прав си като казваш, че нечетенето на книги е такава причина за дебилизирането им, но нека да признаем и това, че младите не четат книги тъкмо защото са така много заети с това да обслужват щенията на... пишчицата си, ерго, оказва се, че робуването на собствения си пенис пак в крайна сметка води до въпросната тай застрашителна, особено в наше време, дебилизация на младежта. Но има и нещо друго, което ще добавя по повод репликата-въпрос на моя ученик Найден Димов, засега спирам тук, ще се радвам да кажеш какво мислиш по повод на тия мои вметки.


Ангел Грънчаров: Naiden Dimov Поставяте много важен въпрос, в който се съдържа и отговора му. Да, така е, мъжът в някакъв смисъл е по-добре да бъде роб на своя пенис, отколкото да бъде двоен роб, и на пениса си, и на женската вагина, това двойно робство е значително по-тежко. В някакъв смисъл благодарение на въпросното мастурбиране мъжете хем си спестяват безброй грижи около обслужването на женските капризи, хем в някакъв смисъл си запазват свободата. Разбира се, ония, които се отдават да служат на духовното, встъпват в страшна битка със сексуалния си нагон, някои, именно тия с най-твърд дух, успяват да станат аскети - и така постигат истинска свобода. Такива хора осъзнават, че има един род наслаждения, именно духовните, които са значително по-истински, по-висши и по-силни от насладите на плътта или на пениса. Но вероятно тази свобода е твърде трудно постижима в днешно време, тялото си иска своето. Особено младото тяло. В този смисъл с напредването на възрастта човек постепенно придобива все по-голяма свобода по отношение на желанията на тялото, което е предпоставка духът на човека да става все по-възвишен, а духовният му живот - все по-богат. Това е благодатта на старата възраст, когато е грехота човек, имащ вече пълна свобода и от нагона си, да не се отдаде на най-възвишени духовни занимания. А младите, ако познаят любовта (истинската любов), само тогава ще могат да изпитат и пълноценните плътски наслади, тия две неща не бива да се отделят. Но това вече е друга голяма тема.

Станислав Йовков: Друго си представяме!

Ангел Грънчаров: Според това кой за какво си фантазира при самозадоволяване може да се определи с точност каква му е сексуалната ориентация :-) Но има и нещо крайно неприятно за въпросните хомофоби, свързано с обяснението на извора на тяхната ненавист към обратните. И то е: защо трябва да мразиш обратните, твоята омраза дали не е симптом за това че им завиждаш за нещо? А именно за това, че те действително са успели да постигнат ония удоволствия, за които ти все още само си мечтаеш. Аз лично смятам, че силно демонстрираната ненавист към обратните е точен показател за скрити (латентни) хомосексуални копнежи... Получаващите достатъчно удоволствие в секса просто няма защо така силно да мразят обратните...

Ангел Грънчаров: Станислав Йовков Ами как да ви кажа, любовта към себе си е в основата на всичко. Нашето либидо съдържа като своя конституираща матрица влечението към себе си, щото всъщност ние удоволствието го фиксираме така или иначе върху собствените си органи (т.н. ерогенни зони), а това означава, че без нас самите (т.е. нашите органи, способни да ни доставят удоволствието) за нас няма как изобщо да има каквото и да било удоволствие. Не зная дали успях да изразя същината на проблема.

Станислав Йовков: А дали има хора, които действително имат сексуално влечение към себе си?

Ангел Грънчаров: Станислав Йовков Да, нарцисизмът е доста срещане явление. Става дори така, че даже влюбеният обича по-скоро себе си отколкото партньора си, имитира отдаденост, а всъщност го прави защото любовта към него самия го води; той по-скоро на самия себе си си доставя наслади; коварно нещо е нарцисизмът.

Ангел Грънчаров: В този смисъл, накратко казано, ние фактически сякаш постоянно правим секс... със себе си, дори и когато това става посредством другия, именно сексуалния партньор. По тази причина не бива така глупаво да бъдат обиждани хомосексуалните...

Naiden Dimov: А смятате ли че Фройд е гениален, понеже е разгадал механизмите на човешката психика и е лекувал хората единствено с терапия, а не с лекарства.

За разлика от днешните лекари които разчитат предимно на химията.

Ангел Грънчаров: Naiden Dimov Да, Фройд е доказано гениален, а тия, дето го хулят или не го разбират се държат така защото са толкона посредствени, че не могат да осъзнаят величието на гения Фройд.

Naiden Dimov След Фройд се осъзна, че с химия психиката не може да бъде лекувана, а само може да бъдат притъпявани някои нетърпими психически болки. То и телесните болести не могат да бъдат лекувани само с обезболяващи, нали така?


Naiden Dimov: Точно така, само може да бъде притъпяван симптома но не и причината която го поражда.

Т.е. днес никой не се интересува от причината, а целта е да имат печалба фармацефтичните компании.

Т.е. освен че не можем да стигнем нивото на фройд, но и нямаме интерес...

Ангел Грънчаров: Naiden Dimov Психиатрията у нас е толкова нехуманна колкото е нехуманна и образователната ни система. Същото се отнася и за здравеопазването ни като цяло.

Naiden Dimov: Абсолютно лично съм се убедил имам близък, който дълго години страда заради нехуманноста.

Ангел Грънчаров: Naiden Dimov Аз още преди близо 25 години (когато създадох своя Център за развитие на личността) започнах работа в тази посока, именно за култивирането на едно хуманно отношение не само към психично болните, но и към човеците у нас изобщо. Щото в днешното ни болно време е много сложно да се каже кой е истински психично болен и кой не е. В психиатриите просто отиват ония по-човечни (чувствителни) хора, което обществото е смазало дотам, че са капитулирали повече да се борят

Naiden Dimov: Да, които "здравото" общество е смазало, и обявило за ненормални. А всъщност много болести и терзания могат да се излекуват с разговори, анализи, разбиране и човешко отношение, но явно на никой не му се занимава защото ровенето в човешката душа изисква усилия време търпение, по лесно е да изпишеш шъпа лекарства пък ако оцелее, ако не има други...

Ангел Грънчаров: Naiden Dimov Да, лекува най-много човешкото отношение и разбирането. Ако разговаряме и се разбираме ние си лекуваме психичните травми.

В нашите психиатрии лекарите просто нямат време да разговарят с болните и наистина само ги тъпчат с лекарства, та упоени да им се махнат от главата...

Naiden Dimov: Много точно казано..

Nedelin Boyadjiev: Психотерапевтичното лечение е продължителен процес. Колко по-лесно е пациентът да се нагълта с хапчета или да му бият инжекции.

От друга страна, психотерапията е и скъпо платена, поне - на Запад.

Ангел Грънчаров: Nedelin Boyadjiev Душевното здраве е нещо скъпо, да не кажа безценно, все пак...

Станислав Йовков: Ангел Грънчаров По-скоро за друго ми стана любопитно. Да кажем повечето хора имаме привличане от срещуположния пол, други от същия пол, други от животни, други към млади, към стари, към предмет и т.н. Та дори към определени вещи. Това, че дори че имаме желания, влечения към каквото и да било - основата на желанието е чисто физическото ни задоволяване или поскоро искаме да угодим на себе си, понеже предимно харесваме себе си и целим да се задоволим ...- това го разбрах. НО има ли хора, които изцяло се възбуждат сексуално не от друг обект, а само от себе си? Хора които не проявяват никакъв сексуален интерес към друг/а?

Ангел Грънчаров: Станислав Йовков Тия хора един вид са си самодостатъчни, те дори могат да се влюбят в себе си, те себе си харесват, от себе си се възбуждат, със себе си правят секс, те са си един вид самодостатъчен свят. :-) Това именно е нарцисизмът. Той като тенденция стои в основата на развитието на сексуалността при всеки човек, той е отправната точка на развитието на самата сексуалност; това нещо го има при всеки, но повечето хора разчупват тази сфера на автоеротичността и стигат до същинската еротичност, когато е необходим друг човек за достигане на пълноценно сексуално удоволствие, тогава човек и дава, и получава удоволствие. Душевните проекции на такава една автоеротична нарцистичност са още по-интересни за изследване.

George Georgiev: Разказвали са ми случай, когато група момчета си говорили, като на анкета, дали мастурбират. Някъде по средата на групата, едно от момчетата, отсякло, че той никога не е правил и няма да прави такива неща. Останалите момчета, също започнали да отричат. На първия отрекъл, обаче му останал прякора "Чики"! :-)


ЗАБЕЛЕЖКА: Във Фейсбук тази публикация се намира на ето това място.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Отврат! Грънчаров е гнусен стар развратник! Който развращава младите! Ето по тази причина съвсем правилно го уволниха. Такъв пропаднал човек като него няма морално право да бъде учител!