Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 17 юни 2018 г.

Ученик от ПГЕЕ: "Силно се надявам, че нещата ще се подредят и справедливостта ще възтържествува!"


Както вече Ви уведомих (вижте Вълнения на мои ученици по повод на предстоящото ми завръщане в пловдивската ПГЕЕ) един мой ученик от ПГЕЕ ми написа писмо, в което сподели своите вълнения по повод новината, че се завръщам (по решение на съда) пак в училището, в което съм учителствал толкова много години. Аз рискувах и без съгласието му публикувах нашата кореспонденция, той или не е забелязал това, или пък не се е впеатлил от него и снощи отново ми е писал; аз пак му отговорих и сега си позволявам (воден от някаква важна цел или задача) да публикувам кореспонденцията ни в блога си. Ето какво си казахме този път (по понятни причини съм принуден отново да скрия името на моя толкова приятен събеседник!):

Добър вечер, господин Грънчаров,

благодарен съм за бързия ви отговор, както и за личното запитване как съм, оценявам го. Аз съм добре, леко съм ангажиран, подобно на вас, но моите ангажименти са далеч по-леки от вашите, за момента. Задаването на въпроса ви е много мило, както и много ключово във взаимоотношенията между хората и често бива споменавано от хора като Дейл Карнеги в книги като "Как да печелим приятели и да влияем на другитe".

Относно знанията ми по философския цикъл най-вероятно, ако питаме преподавателя ми, отговорът ще бъде "да", но ако питате мен знанията са твърде субективно понятие, което за едни може да значи едно, а за други друго. Мнението ми е, че въпреки усилията си да избегна деградация през изминалата гадина тя се осъществи и то не само по предметите от философския цикъл, а и в останалите предмети на учебна дейност. Въпреки това пожънах доста успехи през изминалата година не само в училище, а и в личен и кариерен план.

Стига толкова за мен, изгледах видеата и се запознах със случая, смятам, че вие сте във правото си и че директорката превишава правата си. Силно се надявам, че нещата ще се подредят и справедливостта ще възтържествува. Моите адмирации за упоритостта ви! Радвам се, че не ви е повлияло тежко своеволието на директорката и че влагате енергията си в продуктивни каузи.

Очакваме ви на есен за новия учебен срок. Желая ви лека вечер и много здраве, щастие, късмет и още много много успехи в начинанията, с които се захванете!

П.П. Извинявам се за късния си отговор и ви благодаря за информацията.

Здравейте, г-н ...,

Благодаря Ви много за писмото! От него разбирам, че сте изключително интелигентен човек, изразявате се чудесно (който борави със словото е добър и в мисленето!); впечатлихте ме силно и по причина на едно друго обстоятелство: успял сте, въпреки изключителната сложност и обърканост, да се ориентирате добре в сложната ситуация около моя казус (около казуса с моето уволнение) и което е най-важното, реагирате по един човешки начин, достойно, не се държите малодушно! Това ми говори, че сте личност със забележителни качества, поздравявам Ви, признавам си, възхитен съм! Благодаря Ви и за моралната подкрепа!

Искам, прочее, да Ви кажа, че Вие сте първият ученик от училището, който прояви смелост и достойнство да реагира по този начин и то в писмен вид, в писмо. (Е, по време на протеста ми веднага след уволнението ми, когато седях там, на тротоара, до входа към двора на училището и други ученици се държаха достойно в интерес на истината, но и мнозина се държаха крайно унизително най-вече за тях самите; но това е нормално, ние, слава Богу, сме различни! С този мой протест за свобода в образованието аз, вярвам сте разбрал това, си позволих да направя един интересен експеримент, просто тествах реакциите на хората от нашата училищна общност, научих много неща, направих си ценни наблюдения и изводи за това какви сме ние, съвременните българи, каква е истината за нас и пр.)

Впечатлихте ме и с това, че сте запознат с Карнеги, това е добър избор на книга за един млад човек, който иска да постигне успех в живота си! Което и Ви го желая от сърце!

Моите разногласия с директорката са по принципни въпроси около това какво трябва да се промени в начините на общуване с учениците, кои са новите и по-ефикасни, съвременни подходи за смислено, пълноценно обучение и личностно развитие на младите хора, аз съм привърженик на принципа за свобода в образованието, на т.н. демократично училище. Ето по тия неща спорихме много с нея (и с представители на нейната свита), но за жалост тя не можа да се ориентира и да реагира адекватно, злоупотреби с властта си, позволи си недопустими неща, с което показа, че отговорностите на поста, който заема, просто не са й по силите.

Разбира се, у нас такива хора продължават да се ползват от властта по причина на това, че гражданите не реагират адекватно когато има нарушения и беззакония от страна на управляващите, ето по тази причина и ситуацията в страната ни е толкова тежка. Но аз въпреки всичко съм оптимист, постепенно с времето съзнанията на хората ще се променят във вярната посока, те ще осъзнаят, че за свободата, за правата и за достойнството си човек трябва да се бори всеи ден. Ето, Вие с Вашата реакция ми показахте, че очакванията ми са реалистични, че не съм някакъв фантазьор, че моята борба има някакъв голям смисъл; вярно, това не се разбира от много хора, но с времето всяко нещо ще си дойде на мястото.


Но да не философствам повече защото писмото ми ще стане много дълго; мисля, че все пак успях да кажа нещо важно, а най-важното е ето кое: поздравявам Ви за достойното държание! Живот и здраве да е наесен нищо чудно да се срещнем и в училище, да имаме съвместни занимания; вярвам, че в учебните часове можем да провеждаме интересни дискусии по истински важните въпроси!

Желая Ви хубав ден и приятно прекарване на наближаващата ваканция!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

ПОСТСКРИПТУМ: Г-н..., не зная дали Ви е известно това, но аз в мой блог имам обичай да давам публичен израз на всичко важно, което ме е впечатлило, моят блог е нещо като мой дневник (защо правя това е друг въпрос, Вие сте интелигентен и сам можете да си отговорите на него. Не зная дали сте разбрал, но по повод на първото Ви писмо аз реагирах (освен като Ви отговорих) и като... публикувах нашите две писма ето на това място:


Понеже не Ви бях питал и понеже не искам да Ви навредя, скрих името Ви, смятам, че не съм постъпил укорително, не съм злоупотребил с доверието Ви, въпреки че, признавам, направих нещо крайно рисковано, рискувам да Ви разочаровам като разберете как съм постъпил; но дано осъзнаете, че го правя с някаква възпитателна, така да се каже, цел, с оглед на това да помогна и на други ученици да престанат да се страхуват толкова, срамота е да се страхуваме и да се държим толкова малодушно, нали живеем все пак в някаква уж свободна страна?! Ето, за да помогна за освобождаването и на други хора от "веригите на страха" си позволих да постъпя така. Дано ме разберете и дано не се възмутите от постъпката ми. И с тия две наши писма възнамерявам да направя същото, пак ще скрия името Ви, бъдете спокоен, не искам да Ви навредя и да усложня положението Ви в училище. Но ако прецените, че съм постъпил грозно, кажете, ще махна и двете публикации, обещавам Ви! Не се притеснявайте, кажете каквото мислите, каквато и да Ви е реакцията, ще Ви бъда благодарен ако я споделите с мен. Моля, накрая, да не си мислите, че Ви писах тия свои любезни писма само "за да се представя пред хората", един вид моля не си мислете, че съм лицемер или подъл човек, който Ви използва и пр. Но все пак Вие решавате какво да си помислите. Моята съвест е чиста, аз винаги честно казвам каквото мисля, в писмата си до Вас сторих само това...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

АХ ТИ ПОДЛА И КОВАРНА ЗМИО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ОПИТВАШ СЕ ДА РАЗЛАГАШ МОРАЛНО УЧЕНИЦИТЕ, ТЕ СА НАЙ-ПОДАТЛИВИ НА ТВОИТЕ КОВАРСТВА И ЕТО ЧЕ СЕ МЪЧИШ ДА СИ ВЕРБУВАШ ЗАЩИТНИЦИ, НО НЯМА ДА УСПЕЕШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ ГО ОТКРИЕМ ТОЗИ УЧЕНИК И ТОЙ ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАК МОЖЕ ДА Е ТАКЪВ ГЛУПАК ДА НЕ РАЗБИРА, ЧЕ НЕ ДИРЕКТОРКАТА НИ, ДА НИ Е ЖИВА И ЗДРАВА, А ТИ СИ ВИНОВНИКЪТ ЗА ВСИЧКО???????????!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ ТЯ Е ПОСТЪПИЛА НЕПРАВИЛНО, А ТИ СИ ПРЕСТЪПНИКЪТ, КОЙТО НАРУШИ ДАРЖАВНИЯ ОБРАЗОВАТЕЛЕН СТАНДАРТ И НА ТОВА ЗАКОННО ОСНОВАНИЕ БЕШЕ УВОЛНЕН, ДИРЕКТОРКАТА НИ ПРОСТО ИЗПЪЛНИ ЗАКОНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЛЪЖЕЦО ПОДЪЛ, КАК НЕ ТЕ Е СРАМ ПОНЕ МАЛКО ОТ ПАДЕНИЕТО ТИ?!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМАШ ЛИ СЪВЕСТ, НЯМАШ ЛИ СРАМ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗМИЙО ДОЛНА И ПОДЛА, ЗАСЛУЖАВАШ ДА СТОИШ В ДУПКАТА СИ И НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ СМЕЕШ ДА СИ ПОКАЖЕШ ГЛАВАТА ОТ НЕЯ ЗАЩОТО ТЯ ЩЕ БЪДЕ СМАЧКАНА БЕЗ ЖАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НАРОДЪТ Е ОТРЕКЪЛ ТАКИВА КАТО ТЕБ, ЕТО ВЕЧЕ НА ИЗБОРИТЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СПЕЧЕЛИТЕ И 1%, А НИЕ ЦЪФТИМ, ЦЕЛИЯТ ПАРЛАМЕНТ Е ПЪЛЕН С НАШИ ХОРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! УМРИ ОТ ЗЛОБА, ЗМИЙО ОТРОВНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВАШЕТО ВРЕМЕ, ЛЪЖЛИВИ "ДЕМОКРАТИ", СВЪРШИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВРЕМЕТО СЕГА Е НАШЕ, НА ТИЯ, КОИТО ТЪРЖУСТВУВАМЕ ВЪВ ВЛАСТТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИЕ ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ ВЕЧНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А ВИЕ ЩЕ СИ НАМЕРИТЕ МАЙСТОРА СКОРО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ега сий, Мимансе! :-) Ти си бил супер компетентен и по гъбичките на краката! Браво! Представи си в най-новите екстра-айфони да има и медико-програма, която в отговор на сложени от нас резултати от кръвните ни и уринални изследвания, някои други данни също, казва, след секунди! :-): - Имаш гъбички! Те не са прости и толкоз банални, а уви, те водят и те карат...към...примерно рак... (Шегувам се де!) Затова човече, вземай мерки и то най-сериозни да се излекуваш от тях и да се предпазиш от тяхното пагубно последействие...:-)
Иначе от изброените средства..."моето" е Клотримазол! С активното вещество канастен! :-) И е ясно, че туй нещо - посочената програма, не чини и сега нищичко на господа медиците да бъде сторено и да бъде направено, ако и не съществува нейде, нарочно от тях скривано, потулвано и унищожавано...зарад пустинките им и бая височки, и ячки заплатки...Зарад и които често мошениците и некадърните между тях по-скоро те правят на болен и на оперируем...Увиииии, Ти как мислиш чоджум?!
Прав ли съм, или съм страхливата и ужасената жертва на поредната ужасяваща, но все пак, за щастие и силно конспиративна теория..:-)
А по отношение на друго темието с тези гъбички, може би не е вярно, а! Сигур имат гъбичките бая нещичко общо и с г-жа Лили Попова...Па защо не и, дори с госпожа Анастасосова....Прости им, Господи, на "разума", на олигофренията, а най-обобщено...и на сбърканото им съществуване...! :-)

2018.06.17г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Ега сий, Мимансе! :-) Ти си бил супер компетентен и по гъбичките на краката! Браво! Представи си в най-новите екстра-айфони да има и медико-програма, която в отговор на сложени от нас резултати от кръвните ни и уринални изследвания, някои други данни също, казва, след секунди! :-): - Имаш гъбички! Те не са прости и толкоз банални, а уви, те водят и те карат...към...примерно рак... (Шегувам се де!) Затова човече, вземай мерки и то най-сериозни да се излекуваш от тях и да се предпазиш от тяхното пагубно последействие...:-)
Иначе от изброените средства..."моето" е Клотримазол! С активното вещество канастен! :-) И е ясно, че туй нещо - посочената програма, не чини и сега нищичко на господа медиците да бъде сторено и да бъде направено, ако и не съществува нейде, нарочно от тях скривано, потулвано и унищожавано...зарад пустинките им и бая височки, и ячки заплатки...Зарад и които често мошениците и некадърните между тях по-скоро те правят на болен и на оперируем...Увиииии, Ти как мислиш чоджум?!
Прав ли съм, или съм страхливата и ужасената жертва на поредната ужасяваща, но все пак, за щастие и силно конспиративна теория..:-)
А по отношение на друго темието с тези гъбички, може би не е вярно, а! Сигур имат гъбичките бая нещичко общо и с г-жа Лили Попова...Па защо не и, дори с госпожа Анастасосова....Прости им, Господи, на "разума", на олигофренията, а най-обобщено...и на сбърканото им съществуване...! :-)

2018.06.17г. Владимир Петков-Трашов

Ангел Грънчаров каза...

Приятелю, наложи се тия коментари за... гъбичките да ги изтрия до един! Какво беше товачудо не разбирам?! За малко бях махнал модерирането на коментарите и веднага усетиха и се възползваха да напълнят блога със спам. Махнах ги, но се питам дали имаше нещо вярно в тия коментари или всичко и там беше лъжи? Ти прочете ли ги, кажи си мнението ако обичаш, и за гъбичките ли другарките лъжат?

Анонимен каза...

Прочетох ги Анчо и ги коментирах, защото ми харесаха и с пълнотата си, и с опита си! :-)
И тъкмо при слагането му, като видях, че ги няма...така съм бил стрепан и изненадан от твоето изтриване, че даже съм пуснал да се появи и двойникът на коментара ми! Без майтап!
А, иначе ми се струва, че не си размислил достатъчно и ти преди да ги изтриеш :-)
Не разсъди ли, че тези коментари са на един човек и той не може да е друг, освен прословутият
...Румен Бърцов! А?! Г-н Хлопаща дъска - също! А. от Австралия...дан изброявам! :-) Т.е. това си е нашият с тебе Миманс!Играчът със стилове! Доста висока култура имащ....Даже настръхвам от...бяла завист...само, като си я представя...:-) И да умееш интимно да влизаш под кожата на различните типажи....Та това е грандиозно....Този човек - е анонимен, но и извинен, заради ролите си тук в този блог...от човека-русофил (А. от Австралия), до мерзката роля на лили попова... И, само на нея ли...Той опита и Мария Василева да изимитира ... И а, а да успее...Нали! Та прости му! Той наистина ти помага! Мисля, че е привлечен от тебе..Възхитен е от тебе и по своему се мъчи със своите способности и виждания да раздвижва коментарите, да ги олицетворява доста точно стилово, да представя шаржирано опонентките ти...Използвайки напоследък все по-често и различни измислени, и несъществуващи имена...
С една дума Мимансе, страхотен си! :-)
А коментарите му за гъбичките са до един верни...с едно единствено изключение, според моето знание: Канастенът е фунгицидно средство, значително по-рано открито и назовано от аналога си клотримазол на полската фармацевтична фирма, която произвежда също канасген 1% крем, но под второто име, за избягване на лицензионните плащания...:-)
С тези си коментари вероятно е искал да ни внуши колко трудна е борбата с гъбичките анастасосова, киркосоева, лилипопсова, кръстайнова и още, и още колко техни подобия: чиновнически тъпигьози ретрогради, откровени подмазвачи, страхливци, подлизурки, щамове и разновидности...:-)
Да трудна е - виждам! Но не са непобедими тези гъбички по краката на обществото и на социума ни...както и...на хората! И те ще бъдат в крайна сметка победени, защото са мерзки, защото са гадни и, защото са много, ама мноооого зловредни!

2018.06.17г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Прочетох ги Анчо и ги коментирах, защото ми харесаха и с пълнотата си, и с опита си! :-)
И тъкмо при слагането му, като видях, че ги няма...така съм бил стрепан и изненадан от твоето изтриване, че даже съм пуснал да се появи и двойникът на коментара ми! Без майтап!
А, иначе ми се струва, че не си размислил достатъчно и ти преди да ги изтриеш :-)
Не разсъди ли, че тези коментари са на един човек и той не може да е друг, освен прословутият
...Румен Бърцов! А?! Г-н Хлопаща дъска - също! А. от Австралия...дан изброявам! :-) Т.е. това си е нашият с тебе Миманс!Играчът със стилове! Доста висока култура имащ....Даже настръхвам от...бяла завист...само, като си я представя...:-) И да умееш интимно да влизаш под кожата на различните типажи....Та това е грандиозно....Този човек - е анонимен, но и извинен, заради ролите си тук в този блог...от човека-русофил (А. от Австралия), до мерзката роля на лили попова... И, само на нея ли...Той опита и Мария Василева да изимитира ... И а, а да успее...Нали! Та прости му! Той наистина ти помага! Мисля, че е привлечен от тебе..Възхитен е от тебе и по своему се мъчи със своите способности и виждания да раздвижва коментарите, да ги олицетворява доста точно стилово, да представя шаржирано опонентките ти...Използвайки напоследък все по-често и различни измислени, и несъществуващи имена...
С една дума Мимансе, страхотен си! :-)
А коментарите му за гъбичките са до един верни...с едно единствено изключение, според моето знание: Канастенът е фунгицидно средство, значително по-рано открито и назовано от аналога си клотримазол на полската фармацевтична фирма, която произвежда също канасген 1% крем, но под второто име, за избягване на лицензионните плащания...:-)
С тези си коментари вероятно е искал да ни внуши колко трудна е борбата с гъбичките анастасосова, киркосоева, лилипопсова, кръстайнова и още, и още колко техни подобия: чиновнически тъпигьози ретрогради, откровени подмазвачи, страхливци, подлизурки, щамове и разновидности...:-)
Да трудна е - виждам! Но не са непобедими тези гъбички по краката на обществото и на социума ни...както и...на хората! И те ще бъдат в крайна сметка победени, защото са мерзки, защото са гадни и, защото са много, ама мноооого зловредни!

2018.06.17г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Прочетох ги Анчо и ги коментирах, защото ми харесаха и с пълнотата си, и с опита си! :-)
И тъкмо при слагането му, като видях, че ги няма...така съм бил стрепан и изненадан от твоето изтриване, че даже съм пуснал да се появи и двойникът на коментара ми! Без майтап!
А, иначе ми се струва, че не си размислил достатъчно и ти преди да ги изтриеш :-)
Не разсъди ли, че тези коментари са на един човек и той не може да е друг, освен прословутият
...Румен Бърцов! А?! Г-н Хлопаща дъска - също! А. от Австралия...дан изброявам! :-) Т.е. това си е нашият с тебе Миманс!Играчът със стилове! Доста висока култура имащ....Даже настръхвам от...бяла завист...само, като си я представя...:-) И да умееш интимно да влизаш под кожата на различните типажи....Та това е грандиозно....Този човек - е анонимен, но и извинен, заради ролите си тук в този блог...от човека-русофил (А. от Австралия), до мерзката роля на лили попова... И, само на нея ли...Той опита и Мария Василева да изимитира ... И а, а да успее...Нали! Та прости му! Той наистина ти помага! Мисля, че е привлечен от тебе..Възхитен е от тебе и по своему се мъчи със своите способности и виждания да раздвижва коментарите, да ги олицетворява доста точно стилово, да представя шаржирано опонентките ти...Използвайки напоследък все по-често и различни измислени, и несъществуващи имена...
С една дума Мимансе, страхотен си! :-)
А коментарите му за гъбичките са до един верни...с едно единствено изключение, според моето знание: Канастенът е фунгицидно средство, значително по-рано открито и назовано от аналога си клотримазол на полската фармацевтична фирма, която произвежда също канасген 1% крем, но под второто име, за избягване на лицензионните плащания...:-)
С тези си коментари вероятно е искал да ни внуши колко трудна е борбата с гъбичките анастасосова, киркосоева, лилипопсова, кръстайнова и още, и още колко техни подобия: чиновнически тъпигьози ретрогради, откровени подмазвачи, страхливци, подлизурки, щамове и разновидности...:-)
Да трудна е - виждам! Но не са непобедими тези гъбички по краката на обществото и на социума ни...както и...на хората! И те ще бъдат в крайна сметка победени, защото са мерзки, защото са гадни и, защото са много, ама мноооого зловредни!

2018.06.17г. Владимир Петков-Трашов