Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 22 юни 2018 г.

Можете да чуете пълния запис на моето интервю в предаването "Законът и Темида" по БНР, програма "Христо Ботев"



Из: За съдбата на един български учител, Автор: Анелия Торошанова

Как и защо на два пъти е уволняван един учител по философия и гражданско образование от Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив, който в продължение на 18 години е работил в това училище, а освен това в продължение на 7 години е преподавал в пловдивския университет?

„Научих за Вашето предаване и реших да Ви информирам за моя казус, който е твърде интересен и показател за крайно тежката ситуация в едно българско училище: Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив. От 18 години работя в това училище като учител по философия и гражданско образование, ала в последните години ми се случиха невероятно интересни неща: новата директорка (назначена в 2010 г., тя, прочее, вече успя да изкара цели два мандата!) от 2011 г. води същинска война с моя скромна милост, успя да направи какви не поразии, да извърши страхотни беззакония; на два пъти си позволи да ме уволни по смехотворни мотиви („пълна липса на качества да бъде учител“, т.е. чл. 328, ал. 1, т. 5 от КТ), съдът обаче отмени заповедта за уволнението ми, върна ме на работа, тя обаче пак ме уволни, и то по абсолютно същия параграф, сега отново тече тежък съдебен процес. (Прочети ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ)

Чуйте АУДИОЗАПИС на целия разговор.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Време е да поотслабнете. Ояли сте се като шопар по Коледа. По-малко папане, повече физическа активност. И по-малко хленчене за неща, за които САМ сте си виновен!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, не можем всички да сме така съвършени като Вас самата и да немаме никакви недостатъци! :-) Смилете се малко над нас, грешните смъртни хора: та ний не сме богове кат Вас, неземно съвършената и ослепително красива богиня! :-)

А иначе относно това, че за всичко, което ми се случва, САМ съм си виновен, сте напълно права, само где видяхте, моля ви се, некакво "хленчене"?! :-) Май вие квичите по мой адрес и дращите каквото Ви дойде на акъла, уж сте била съвършена, уж сте била безгрешна, сякаш сте истинска богиня, само дето туй нещо изобщо не Ви личи по поведението?! :-)

Бъдете малко по-великодушна в духовно отношение де, другарко, излагате се направо! Или Вий просто не знаете що е това дух, а, кажете де, да чуем, знаете ли що е дух, що е морал, що е човещина, що е доброта, изкажете се по тия въпроси, стига сте мислила единствено за моята персона и за моите недостатъци?! :-)

Вие докога ще се изживявате за нещо кат мой персонален "държавен контрол", другарко?! Не се ли усещате, че тия блажени времена, в които можехте да си врете носа в чуждите работи, отдавна минаха?! :-(

Давате ли си сметка в кой свят изобщо живеете, другарко анонимна комуноидке?!

Анонимен каза...

Правилно ! Браво Ангеле !