Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 7 юли 2018 г.

Николай Колев-Босия ни дава нравствен пример и постъпва като истински християнин




Не бихте ли редуцирали исканията си - примерно оставка за Московски, но не на целия парламент? Така биха изглеждали по-реалистично.

Познавам системата достатъчно добре. Аз се боря срещу тази система от години - защото тя не е мръднала, само стана по-смрадлива. И двете ми искания са напълно изпълними. Дали това ще стане приживе или ще стане малко след смъртта ми, това няма особено значение. Искам да ви кажа че досега няма тяло, което да е останало и което да носи нещо добро за човечество. Нито мумиите на египетските фараони са донесли идеи и послания, нито мършите на Ленин и Георги Димитров са донесли нещо, нищо не са донесли, освен смрад. Духът, идеите, посланията, това е силата, която остава в човека. Ако аз плюя на духа си и гледам да запазя тялото, това означава, че аз съм мъртвороден. Има тяло, което живурка, съществува, докато си отиде, докато се разложи. Това съм го писал в стиховете си, в есетата. Разберете - аз правя това, защото опитах всичко останало. (Прочети ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ)

МОЯТ ИЗВОД:


Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

10 коментара:

гАд каза...

Никой нищо не му прави, сам си е взел решението. Евентуално може и сам да се откаже. Да не са го вързали и държат гладен... ?

Ангел Грънчаров каза...

Наистина ли дотолкова не разбираш какво става или само се преструваш че не разбираш? Феноменално е ако наистина до такава степен съвсем не разбираш какво става...

гАд каза...

Някой си пробва да извива ръце. Не това е начина.
Той не е и представителна извадка, че всички да скочат заради исканията му.
По същност прилича повече на терорист

Ангел Грънчаров каза...

Боже мили! Нищо не разбираш. Не си ли чувал за това, че при демокрацията всички имаме равни права, от което следва, че всеки гражданин е "представителна извадка"?! Т.е. становището на всеки гражданин тежи колкото това на всеки друг.

Думата "морал" за нещо говори ли ти? Апропо, животът на този човек е застрашен. И това ли нищо не значи за теб?

гАд каза...

Да, заради това имаме избори на които се печели с Мнозинство.
Той САМ поставя СОБСТВЕНИЯ си живот в опасност. Сам може и да спре.
Заплахите да се отнеме живот, ако не бъдат изпълнени исканията им са приом на терористите.

Ангел Грънчаров каза...

Ама наистина ли думата "морал" съвсем нищо не значи за теб? :-( Апропо, не си ли забелязал това, че у нас демокрацията е мнима, лъжлива, менте?

Анонимен каза...

Как така, не правим нищо?? Това, че не ни "дават по телевизията" не означава, че не правим нищо - медитираме всеки ден.

гАд каза...

И какво морално има в неговите действия?
Опит за грубо извиване на ръце.

Ангел Грънчаров каза...

Никакво "извиване на ръце" в случая няма, камо ли пък грубо! Изопачени ти са тотално понятията. Тук по-скоро има опит за морално въздействие върху душите на управниците, т.е. в случая има опит за морално "извиване на души", ала понеже у управниците такова нещо като души няма, то очевидно няма и какво да бъде извивано! :-) Тези управници също като теб хал-хабер си нямат какво е това душа, какво е дух, какво е морал и прочие. Как можа да възприемеш техния изцяло мутренско-милиционерски "стил на мислене", с извинение че употребявам думата мислене?!

гАд каза...

Изобщо не коментирам тяхното мислене. Единственото което коментирам е начина на действие на Босия.

Разбира се, че е грубо извиване на ръце.
"Ако не направите това което искам, ще умра."
И отстрани пригласят - как можете, заради вас ще умре човека ... "Автократорът Борисов убива пред очите ни един поет и гражданин, а ние гледаме като идиоти и нищо не правим за да го възпрем! "
Това ако не е извиване на ръце, то не знам какво е. Много точно го сравних горе с терористите. Взел е за заложник собственият си живот и заплашва да го отнеме ако всички не му играят по свирката.
Но има малка подробност, никой не му отнема живота, той сам е решил да се самоубие. Той не е поставен от властта в такава ситуация.
Така не се прави, утре някой друг ще реши да си поиска нещо друго на същият принцип. Но няма как да се угажда на всеки самоубиец.