Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 7 юли 2018 г.

Ето защо истинска реформа в образованието все още не се вижда на хоризонта...



И затова смятат, че свободата, която ще ги постави на заслуженото място, им е лично неизгодна. По тази причина те сами се борят срещу свободата си - щото техният интерес им диктува това!

Забелязъл съм, че свободата е обичана само от талантливите хора, от личностите... а те, за жалост, винаги са малцинство - особено пък в този момент у нас (когато талатливите българи продължават да бягат от страната).

Какво при това положение ще правим, приятели?! Кой ще осъществи многострадалната образователна реформа след като многозинството от учителите (и родителите, пък и учениците дори, за жалост!) крепи катастрофалното статукво с всички сили?!

А пък и властта, управниците (да не говорим за министреските чиновници, инспекторите и директорите) са на тяхна страна: щото те пък добре знаят, че прост, затъпял народ най-лесно се управлява?!

Излиза, че истинска реформа в образователната сфера искаме да правим само шепа свободолюбиви и правдолюбиви хора, които още сме ангажирани с образованието, въпреки че ни уволняват, репресират, гонят, обиждат, плюят, нещо повече, готови са дори да ни пребият с камъни!!!

А народът, а гражданите у нас гледат сеир, люпят семки, тъпеят, чешат се по главите - и не правят нищо, абсолютно нищо!!!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: