Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 1 юли 2018 г.

Решавам да зарежа писането и философстването и ще се зафана с... краставичарство, сериозно говоря: ще ставам краставичар!


Решавам от учителството да се преквалифицирам в... краставичарството, да, сериозно говоря, ще ставам... краставичар, не се смейте, ще почвам бизнес с производство на краставици, ето, вчера даже си купих тази полезна книга, в която има всичко за краставиците и това как правилно да се отглеждат! Ставам значи краставичар, ще сея краставици, имам и земя, всичко имам, ще си правя и парници, с това ще се занимавам докато имам сили де, щото съм на възраст вече.

В тази връзка ще ви кажа нещо интересно и смешно, а именно ще ви разкажа как вчера на събора в село Ягодово (виж: Сцени от събора в Ягодово), където бях, ме осени тази велика идея да ставам краставичар. Там с един приятел бяхме отишли да продаваме книги, той е агроном по образование и беше донесъл да продава тази книга за краставиците, а аз, за мой срам и резил, бях донесъл куп от моите авторски (философски и психологически) книги. Стана така обаче, че аз не посмях да отворя сергийката си с философски и психологически книги, щото се уплаших народът да не вземе да ме линчува за подигравката (!), докато моят приятел обаче успя да продаде цели... две книги (едната продаде на мен!). (Продаваше книгата си евтино, тя струва 5 лева, той я даваше за 2 лева, ако искате да си купите тази полезна книга, ето страницата на този предприемчив млад човек, обадете му се, ще се разберете сами за сделката.)


Да, обаче аз там, на събора, като слушах песните и гледах танците (хората) на нашия тъй необичащ книгите народ стигнах до идеята, че с писане на книги в тази отчайващо нечетяща страна няма как да постигна нещо, но ето, с отглеждане на краставици нищо чудно не само да се прехранвам в отреденото ми за живот на тази земя време, но пък, защо не, току-виж може и да забогатея (видях там сарая на Гергов и по тази причина се замислих за забогатяването, той е забогатял от отглеждане на прасета, аз обаче защо пък да не забогатея като него от отглеждането на краставици?!). И ето, вчера от събора в Ягодово се върнах с тази велика идея да се откажа от писането и от учителстването (от философстването) и да се посветя на отглеждането на краставици! (Покрай краставиците ще отглеждам и кокошки, зарази яйцата ще ги отглеждам, ще се занимавам с отглеждане на кокошки-носачки, това е, реших да забогатявам и ще го направя!)

Това е. Еврика, открих най-сетне истината, която ще ми удължи живота, да се надяваме! Край, ставам краставичар! Ако някой иска да сподели предстоящото ми забогатяване нека да даде заявка да стане мой съдружник, заедно тогава ще забогатяваме.

Хубав ден ви желая! Бъдете здрави! И не се косете много от това, че аз открих начин за забогатяването си, и вие ще откриете своя, но за това трябва да дойде подходящият момент! Търсете, продължавайте да търсите своя начин да направите много пари, желая ви успех в търсенето!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

15 коментара:

Анонимен каза...

Жалък си, таваришч Грънчаров. И никого не плашиш. Но тогава, току-виж, се запознаеш с истински хора на пазара. Освен ако не станеш някой частен търговец. Тогава няма надежда за теб и ще се познаваш само с откачалки и промити мозъци. Така, де, твои себеподобни.
А предвид неоправдано голямото ти самочувствие - нищо чудно.
Нали щеше да умираш? Сега протести подкрепяш, нов бизнес започваш...
Кое НПО ти плаща, впрочем?

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч комуноиден дебил, нямаш право да ме наричаш таваришч щото тази титла я давам само аз на комуноидни чукундури като теб. Второ, ще ти се наложи да преглътнеш моите странности, щото нямаш личностния потенциал да разбереш личност, имаща моето ниво. Вий, комуноидите, сте нещо като кутрета, който нощем вият и квичат, гледайки величествената Луна. Кой ми плаща ли? ЦРУ и ФБР не могат да се разберат на 5оя организация съм по-полезен и по тази причина ми плащат и двете. Може да идеш да поревеш пред работодателите ти... страшно много съм богат!

Анонимен каза...

Грънчаров, достатъчно е човек само да погледне "оценките" под всяка твоя душевна помия, за да разбере кой е комунистът-комплексар тук. Очевидно е, че си от най-лошия тип хора - онези, които не приемат каквато и да е критика. И се вижда, че дори само при някакъв по-"приятен" въпрос започваш с цветущите обиди.
И ти не си никой, че да раздаваш "титли" на хората. Особено така неграмотно.
Не мислиш ли, товарищ?

Ангел Грънчаров каза...

Хубавото е, че в моя блог комуноидите си мислят, че обиждат стопанина на блога, именно моя милост, на... комунист, което, както и да се погледне, е мое чудесно постижение! :-) А пък и самият факт, че успявам така хубаво да вбесявам тази "човешка", с извинение, също така некадърна, тъпа, аморална, изцяло безлична и завистлива измет, е най-сигурния положителен атестат за мен, който не може да се сравни с никакви похвали и дори награди! :-)

Комуноиден дебил да те нарече "лош", си е направо атестат за това, че си изключително добър човек, за което признание смирено благодаря, таваришч комунодиный дебил - макар че, дето се казва, просто немаше нужда да ме фалите толкова! :-)

Апропо, и квалификацията за "неграмотност", издадена от анонимен завистлив некадърник, която не е направил нищо смислено в живота, също е изключително ценно за мен признание - за моята тъй очебийна интелигентност и духовитост.

Панимаеш теперь как стоят дела, таваришч комунодная тупая гнидо? :-)

Анонимен каза...

1. Нека не забравяме кой е следвал в СССР.
2. Ако всичките си ученици наричаш "комуноидни тъпи гниди", не се чуди защо не си учител не само в ТЕТ-а, а и в което и да е училище.
3. Аз съм ти бивш ученик, който винаги яростно се е противопоставял на псевдо рационалните ти решения на казусите.
4. Замисли се защо все още нямаш внуци.
5. Явно всеки, който не е съгласен с теб, е "измет". Но явно така оправят всички, които са следвали в Ленинград и вместо да са благодарни за тази възможност, плюят по системата.
6. Повярвай ми, товарищ Грънчаров, аз далеч не съм неграмотен или анонимен. Просто нямам желание да се занимавам с дърти и закоравели комунисти в съда. Там, където също е пълно с такива.
7. Не ти ли е твърде голямо самочувствието за индивид, подкрепящ хомосексуализма и голотата?
8. Защо винаги си сам по протестите си?
9. Защо не докажеш, че си "интелигентна и духовита личност", като престанеш да се занимаваш с ПГЕЕ и не намериш нещо смислено, което да направиш с живота си?
10. Едва ли думата "опраска" е подходяща за речника на световно признат философ.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, вие, комуноидите, сте известни с това (което науката отдавна е доказала), че разменяте местата на истината и на лъжата, т.е. за вас лъжата е истина, а истината - лъжа. Тоест представяте си и говорите всичко тъкмо наопаки на действителното, на реалното. Обичате лъжата толкова, колкото ний, философите, обичаме истината. Ето сега как стоят работите в действителност, извън твоята извратена представа за тях:

1.) Моя милост е следвал в СССР и точно това го направи антикомунист за цял живот. (Видях истинското, неподправено лицце на комунизма и се отвратих от него завинаги!)

2.) Тъпи комуноидни гниди наричам само тъпите комуноидни гниди като теб; учениците си наричам просто ученици - щото са си такива. Уволниха ме тъкмо защото обичам истината и също така си позволявам да я пиша и говоря. У нас правдолюбивите (и свободолюбивите) личности сме гонени от не само от училищата, а и отвсякъде.

3.) Нямаш право да се наричаш мой ученик, щото нищо не си научил от мене, панимаеш тепер?! (Казах ти, няма нужда да ме хвалиш постоянно, което в твоите очи и "псевдорационално", е във висша степен рационално, но поради извратеността си няма как да осъзнаеш и признаеш това.

4.) :-) И защо нямам внуци? :-) Ти мен ме остави, замисли се за себе си, комуноидчо: а ти защо нямаш и никога няма да имаш... жена? :-) Злобата ти те издава... мастурбирането води до идиотизъм.

5.) За мен измет (иначе казано боклук, отпадък) е само този, който наистина е измет, именно като теб. В "Ленинград" не съм учил по простата причина, че градът на Петър Велики не е основан от сифилистика Ленин, който ти толкова силно обичаш. (Казах ти, всичко възприемаш лъжовно, противно на очебийната истина, тъпи дебилни комуноиде!)

6.) Сам доказваш, че не само си тъп и неграмотен (това също си личи очебийно), но си и извратен, т.е. живееш с лъжи, храниш се с лъжи, мразиш истините. Като капак на всичко си също така и страхливец, хубаво е, че и това си призна! :-) Страх те е от съда защото признаваш, че боравиш само с лъжи и клевети по мой адрес, нали така?! :-) Апропо, ако си прав, че съдът е пълен с комунисти, тогава ти имаш шансове, тапънарино, тогава си разкрий самоличността, тъпи страхливецо! (Виждаш ли, че изобщо не ти се удава мисленето?! сега разбираш ли защо не можеш да се наречеш мой ученик?! Просто моите ученици няма как да са толкова тъпи като теб...)

Ангел Грънчаров каза...


7.) А пък индивид, срамуващ се от голотата, е сексуално незадоволен комплексар, който по тази причина се плаши толкова силно от хомосексуалността си, че се счита длъжен постоянно да демонстрира ненавистта си към гейовете! :-) (Ето че и в моите часове по психология вместо да внимаваш в уроците си се отдавал в сексуални фантазии по адрес на любимеца си... Ленин!)

8.) На протестите си никога не съм сам, с мен (и зад мен) винаги стои многохилядната общност от моите приятели и симпатизанти. (Апропо, не е толкова лошо човек да е сам, Христос също е бил сам! Очевидно комуноидността ти води дотам да виждаш всичко съвсем наопаки на вярното и доброто.)

9.) Моят живот, таваришч, е напълно смислен и пълен с постижения. Понеже съм духовно богата и развита личност. Помисли обаче за своята анонимна, страхлива, нищо добро непостигнала комплексирана и затова така злобна и завистлива личност. Между другото, комуноиде, нормалното е да се тревожиш за себе си, за своята личност; като се грижиш толкова за мен да не би да искаш да признаеш, че ти самият си дотолкова безличен, че просто нема за какво да се грижиш?! :-)

10.) Думата "опраска" е от речника на световно-признат премиер, чиито поклонници също като него се занимават с опрасквания - щото са жалки и нещастни тъкмо колкото него. Аз като философ, обичащ истината, само описвам реалността каквато е. И тук нищо не си разбрал.

Давай нататък. Диалогът взе да ми харесва. Макар че не заслужаваш да говоря с теб (щото си прекалено подъл, страхлив и глупав), се налага да те образовам поне малко с оглед да разбереш какво е това мислене - щото съм заклет и при това съм много добър учител, което също си ми личи, поради което въпреки скромността си няма начин да не го призная (казахме, обичам и почитам истината най-много от всичко друго). :-)

Анонимен каза...

Грънч, ако не беше стар, щеше да си вървежен и забавен. Но за годините ти не отива да обиждаш така всеки, който не е съгласен с теб и ти казва някои болезнени истини директно.
Нещо повече - бивш ученик, който ти остави с 6 съм.
Впрочем, товарищ, как се е казвал Санкт Петербург по времето на СССР? Или явно аз историята не я познавам?

Анонимен каза...

Товарищ Грънчаров, само ще ти кажа да не започваш война, която не можеш да спечелиш.
Каквото имах да питам - аз вече го зададох. Друг е въпросът, че ти винаги бягаш от отговорите на неудобните ти въпроси.
Няма да спечелиш делото за уволнението ти от ПГЕЕ.

Ангел Грънчаров каза...

Към мен, Тодоре, ще се обръщаш само с господин. Още повече че съм представител на твоя класов враг :-) Апропо, аз вече спечелих делото за уволнението ми от ПГЕЕ. Питам се обаче ти защо се вреш в тази история, страхливи мерзавецо?

Анонимен каза...

Защото, Ангеле, ще бъдеш уволнен за трети път. И тогава връщане няма да има.
Трябва да се радваш, че начело на ПГЕЕ е това неадекватно ръководство, защото, ако имаше по-твърди и трезвени ръководители, изобщо нямаше и да уважат делото ти.

Ангел Грънчаров каза...

Само с господин ще се обръщаш, таваришч Тошко. :-) Я сега обясни какво щяха да ми направят "по-твърдите и трезвени ръководители"? :-) Между другото делата в съда, за твое сведение, неграмотнико, няма начин да не се "уважават", ти дори и това ли не знаеш?!

Ангел Грънчаров каза...

Тодоре, таваришч, едно малко въпросче може ли? Ще ти го задам за всеки случай: ти ли се подвизаваш като "Рамон Меркадер"? :-)

гАд каза...

Тамън се чудех какво толкова коментирате на краставичарството, а вие сте го обърнали на надвикване :D
Малко в стил пенсионерски клуб.

Ангел Грънчаров каза...

Не се надвикваме, сторило ти се е... Просто обучавам таваришч комуноида на елементарно мислене. И на елементарен морал. Щот той дори не знае какво тия две неща представляват.