Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 14 юли 2018 г.

Защо враговете на свободата говорят срещу Фейсбук?


Петко Симеонов се оплаква срещу "цензурата" във Фейсбук ето как; ще можете да видите и как му възразих по-долу:

Петко Симеонов каза: Разбрах, че съм във фризера, когато се опитах да публикувам този стар статус и се появи надпис: "Премахнахме тази публикация, защото изглежда като спам и не следва нашите Стандарти на общността." (Съветвам ви да ги прочетете.)

Ето го спама (12 юли 2010 г. в 19:04 ч.):

Една случка, която Дечко Узунов обичал да разказва за себе си. В Париж на официален прием го представили с всичките му титли - заслужил деятел на културата, народен художник, лауреат на Димитровска награда, герой на социалистическия труд, професор. Срещу него закачливо усмихнат плешив мъж му подал ръка и казал: "Пикасо".

Ангел Грънчаров каза: Добре де, г-н Симеонов, сега като пак публикувате същото, изобличавайки ФБ, как този път "церберите" допуснаха да не Ви сложат отново наказание?! :-) Или сега все още не се е намерил някой да се оплаче? За проверка и аз ще публикувам същото, за да видим дали мен ще накажат.

А че у Нашенско има чувствителни души, пишещи доноси за щяло и нещяло, има. Така е било винаги. Та май не американската фирма ни е проблема, той си е чисто наш, роден, български.

Между другото аз съм принципен противник на дърдоренето против Фейсбук. Да, свободата има някои неудобства и е свързана с известни рискове и дори безпокойства, но въпреки това е благо! А Фейсбук е свобода. Едва ли можете да отречете това. Без Фейсбук съвсем ще я закъсаме със свободата на словото в нашето свидно отечество, наричано напоследък с все по-голямо основание МУТРОЛАНДИЯ.

И понеже враговете на свободата у нас все още не смеят да забранят Фейсбук, те предприемат следната тактика: дърдорят против Фейсбук, та немислещите и наивниците сами да се откажат от него, т.е. да се откажат от свободата си. У нас дебили колкото щеш. Явно се разчита тази тактика да проработи.

Апропо, в българската секция на Фейсбук, предполагам, работят българи, а не американци, нали така? Какво има тогава да се чудим, че тя, тъй да се рече, е побългарена, е придобила ярък нашенски характер? Да псуваме обаче този дар на "американската проклета свобода" заради нашите чисто български кусури обаче не е справедливо и основателно - по моето скромно мнение...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

гАд каза...

Че Фейсбук бяха натиснати дори в Америка за някои от практиките си, а скандалите ги следват постоянно. :)
Зукерберг дори се обясняваше пред Сената :D
Американците сигурно и те са против свободата :D

Ангел Грънчаров каза...

"Американците" няма как да са против свободата, щото такова животно като "американците" нема, епа нема. Има най-различни американци, някои са против свободата, друга са горещи привърженици на свободата, сигурно има и такива, които са безразлични спрямо нея - така е навсякъде по света. Даже сред руснаците, сред които са най-много неразбиращите що е това свобода, има такива, които не само я разбират, но и я обичат. А е факт, че благодарение на Фейсбук голяма част от човечеството има възможност да практикува свободата, особено ония народи като нашия, които са на много задно място по отношение на медийната свобода. Тъй че плюенето срещу Фейсбук по моето разбиране е израз на ненавист спрямо свободата.