Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 15 август 2018 г.

Въпреки че сме зле - най-бедни в Европейския съюз сме! - оказва се сме значително по-добре от руснаците!



Васил Данов: При 140 милиона население руснаците имат 40 милиарда долара спестявания. Българите при 7 милиона население имат спестявания на домакинства 65 милиарда лв. (39 милиарда долара!).

А сега де! Нали руснаците бяха много по-добре от нас? Нали всичко беше по мед и масло? Каква стана тя? Те били голи като църковни мишки. Ако разровим структурата на спестяванията, картинката ще стане още по-красноречива.

Аллооооу, русофилитеее! Да се скривате в миша дупка и да си затваряте продажната устица, че мамичката....

Самите руснаци си го казват: пред вас сме направо аборигени. Стига сте пищяли "Най-бедни сме"!. Гърция и Португалия 35 години бяха най-бедните в Евросъюза, но не си скубеха косите и не го афишираха. Както бяха най-бедни, така към тях емигрираха 200 000 българи, още толкова албанци и не знам колко от останалите народи.

Руснаците ще ни ги давате за пример само по пиянство. За другото имаме достатъчно добри примери в останалите държави и в нашия си народ.

"Фактор.бг"

Въпрос: Въпреки че сме зле - най-бедни в Европейския съюз сме! - оказва се сме значително по-добре от руснаците! Това какво ви говори?! Какво то ви показва?

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

4 коментара:

Анонимен каза...

"Аллооооу, русофилитеее! Да се скривате в миша дупка и да си затваряте продажната устица, че мамичката...." - ТИПИЧНИЯТ Ганю. Ако не си на неговото мнение, иска му се да те пребие.

Ангел Грънчаров каза...

Другарю русофилстващ комуноид, а вие, комунистите, какво правехте с тия, които навремето не мислеха като вас?

Анонимен каза...

И на вас ви се ще така да постъпвате, а? Браво. Само че няма го майстора! Ще търпите ВСИЧКО, защото има свобода на словото. Панимаете ли теперь? :-)

Ангел Грънчаров каза...

Не, другарко, не ни се ще. Ако ни се щеше, щяхме да бъдем като вас, комунистите. А ние сме демократи, т.е. обратното на това, което сте вие, комунистите. Ако ние бяхме като вас, комунистите, ако ни се искаше да постъпваме като вас, ние щяхме вече да сме направили това, което вие направихте с нас навремето. Но понеже не сме като вас, не го направихме. И по тази причина вие, комунистите, сега се държите така нагло. Щото знаете че ний, демократите, не сме като вас, комунистите. И сте напълно убедени че сме коренно различни от вас, комунистите. Ако не бяхте толкова сигурни в това, щяхте така да се страхувате от нас, че изобщо нямаше да се държите така нагло - както се държите сега. Щото сега изобщо не ви е страх от нас, демократите. А не ви е страх защото знаете, че не сме като вас, комунистите. Сега разбрахте ли каква е истината по този въпрос? Занапред не се и опитвайте да шикалкавите повече, щото ви липсва умствения ресурс за това, да не говорим пък за моралния...