Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 21 август 2018 г.

Предложение от групата инициативни и небезразлични към образованието граждани, адресирано до ръководителката на РУО-Пловдив г-жа И.Киркова


Тази сутрин ми беше съобщено, че групата небезразлични към българското образование граждани възнамеряват днес да изпратят предложение (свързано с моята тъй скромна персона), което е адресирано до ръководителката на пловдивското образование г-жа Иванка Киркова. Предвид естеството на предложението (то има характера на отворено писмо, адресирано и до всички медии) и с оглед на това, че документът е отворен за подкрепа и от други граждани, си позволявам да го публикувам и в своя блог (който от вас желае да подкрепи с името си документа, може да го заяви, името му ще бъде прибавено към списъка на подкрепилите граждани); ето сега и самия документ:

До г-жа Иванка Киркова, Началник на РУО-Пловдив
ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

От група инициативни граждани, небезразлични към ситуацията в образованието

Уважаема госпожо Киркова,

Тъй като е скандално това, че учителят по философия и гражданско образование Ангел Грънчаров продължава да е безработен и без средства за съществуване (заедно със съпругата си, уволнена заради неговата твърда гражданска позиция за истинска промяна и реална демократизация в образователната сфера), то Ви предлагаме, предвид въвеждането на новия предмет "Гражданско образование" да го назначите на работа като свой съветник по осъвременяване на преподаването по учебните предмети "Философия" и "Гражданско образование".

Иначе казано, предлагаме Ви това, за което Вие отдавна сама би трябвало да сте се досетила – предвид качествата и постиженията на този така активен деец на пловдивското и българското образование.

Бихте могла да го предложите на г-н Министъра и за работа в екипа на МОН, ръководещ и направляващ промяната в преподаването на тия предмети в цялата страна.

Убедени сме, че същинска промяна може да има само когато МОН започне да използва в позитивна посока наличния личностен и творчески потенциал на страната – вместо, както прави досега, да подлага най-способните учители на какви ли не унижения и репресии.

Ще се радваме да ни известите за предприетите практически стъпки в предложената от нас посока.

21 август 2018 г.

Подкрепят предложението следните граждани:

1.Мария Василева
2.Любен Воденичаров
3.Юлия Михайлова
4.Стефан Василев
5.Виолета Чинчева

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

8 коментара:

Анонимен каза...

КАК НЕ ТЕ Е СРАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИЕ НЕ ГО ПУСКАМЕ В ЧЕРКВАТА, ТОЙ КЛИСАР ИСКА ДА СТАВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НАГЛЕЦ ТЪП!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМА ДОРИ ПРОСТ УЧИТЕЛ ПОВЕЧЕ ДА ДОПУСНЕМ ДА БЪДЕШ, А ТОЙ СЕ ВРЕ ДА СТАВА НАЧАЛСТВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КЪДЕ НАМЕРИ ТИЯ ЛУДИ ГЛАВИ ДА ПОДПИШАТ ТОЗИ "ДОКУМЕНТ"???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПЛАТИ ЛИ ИМ ДА СЕ ПОДПИШАТ В ТВОЯ ПОДКРЕПА??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАТОВА ЛИ СА САМО ПЕТИМА?????????????!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ УМРЯ ОТ СМЯХ!!!!!!!!!!!!!!!!!! А ЦЕЛИЯТ НАШ НАРОД СТОИ ТВЪРДО ЗАД НАРОДНАТА ВЛАСТ В ОБРАЗОВАНИЕТО И ЗАД ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Който си няма работа, троли администрацията. :-)

Ангел Грънчаров каза...

За Вас администрацията е божество, което гражданите не бива да безпокоят, така ли "мислите", другарко? :-)

Анонимен каза...

Най-после това предложение получи широк отзвук и одобрение не само в медиите - така ще въздейства благоприятно върху институциите.

Ангел Грънчаров каза...

Благодарим за подигравката, другарко! :-) Толкова сте добра, просто нямам думи...

Ангел Грънчаров каза...

Вие сте нещо като символ на високонравствената съвременна българска учителка :-)

Анонимен каза...

Имате ли вече отговор? Ще ви назначат ли на тъй желаната уютна службица?

Мария Василева каза...

Толкова злобари на едно място и то в блога на човека,близо три години от последните четири без работа!
Що за същества сте Вие, Боже мили? Какво Ви е направил на Вас Ангел Грънчаров?
Влизате в блога му от нездраво любопитство, за да се радвате на нещастието, което го е сполетяло ли?
И ако Босия умре, също ще се зарадвате, нали така, много повече ще се зарадвате, защото нещастието ще е по- голямо!
И хората с увреждания като протестират, и на тях ли се присмивате?
И животните по улиците, кучета и котки, също ги мразите, тровите или убивате с камъни, да, нали познах!
Нямате срам! Откъде сте толкова сигурни, че той няма право да бъде учител?
Знаете ли, нормалната реакция е Вие да изпитвате съчувствие към човека в беда. От къде се пръкнаха в тази държава толкова много ненормални -поведението Ви е сбъркано, манталитета Ви е сбъркан, от такива като Вас системата и държавата са сбъркани, загива страната ни!
Нормалните хора се присъедиха и подписаха към нашето искане, и в петицията за връщането му на работа се подписаха за кратко време над 100 човека.
Не можете да постъпвате като Грънчаров, нямате доблест, достойнство, чувство за справедливост и човещина, но това причина ли е да го мразите? И като го мразите, защо влизате в блога с цел да го унижавате и смачкате?
Вие нямате място в една европейска държава, нямате място сред хората, нямам намерение да Ви посоча с този език на омраза какво представлявате, но по- жалки и долни същества от Вас няма!
Искате всички да са като Вас, блюдолизци, порочни, лъжци, жестоки и безобразни, но не са! Въпреки че сте много повече на брой от нормалните хора, сте обречени на вечна гибел, мъртви сте, завист и злоба са основните чувства, които Ви мотивират, слепи и глухи сте, направо мъртви! Тежко Ви!