Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 28 август 2018 г.

Какво всъщност празнуват тъй "модерните" нашенски комунисти, отбелязвайки "героичната битка при Жабокрек"?



ПОЗОРЪТ С МАСКАТА НА ПОДВИГ

Понякога човек, като прочете нещо, наистина не знае да вярва ли на очите си. Онзи ден, в събота, попаднах на един пост от Никола Григоров, от който узнах, че и тази година в. "Дума" тържествено е отбелязал 74-та годишнина от шумкарската акция в местността Жабокрек на 24 август 1944 г.

На тази славна дата, точно преди 74 години, огромна шайка от 250 (а, според други източници, 350) шумкари, водена от Желю Демиревски и наричаща себе си "сборен Рило-Пирински партизански отряд", напада няколко обекта около Рилския манастир. Най-значителният от тях е Кочериновската почивна станция, където са на лечение 25 ранени и болни германски войници и един офицер; личният му пистолет е единственото оръжие в станцията. При нападението немските войници са поголовно избити, а станцията - разграбена и опожарена. Шумкарите побързват да избягат от района, но междувременно спират един автобус, от който извличат австриеца Райнхард Томашек, технически директор на българо-германското дружество "Гранитоид". Той е създател на електрификацията на цяла Югоизточна България, на редица ВЕЦ-ове, на Софийската минерална баня и на много други обекти. Томашек бива незабавно убит, а непълнолетната му дъщеря - зверски изнасилена и също убита.


След "деветосептемврийската победа", тази акция е шумно рекламирана като "най-голямата в историята на антифашистката борба акция срещу въоръжените до зъби хитлеристи". На мястото комунистите въздигат паметник и уреждат музей, а няколко художници-лакеи пресъздават на епичните си платна битката, която, ако се съди по въпросните платна, по своите мащаби и героизъм не отстъпва на Сталинградската. А всъщност тя е едно гнусно групово убийство, събирателен образ на цялото българско шумкарство по своята подлост и безсмислена жестокост. С присъщата им изключително ниска (най-меко казано) интелигентност комунистите не се свенят вече седем десетилетия да развяват като свой успех резултатите от тази "битка" - 25 убити германски военнослужещи срещу... двама ранени партизани. Това съотношение само по себе си доказва, че не се касае за никаква битка, а за едно клане - гнусно, подло и жестоко като самия комунизъм.


Разбира се, това никак не пречи на днешните "социалисти" ежегодно да организират във въпросната местност тържества, с които да почетат "подвига на героите". Една единствена грешка допуска Никола Григоров в своя пост - че нарича тази акция "кокошкарска". Всъщност кокошкарски са всички останали акции на шумкарите, традиционно увенчаващи се с убийства на селски първенци, с андрешковско унищожаване на общинските данъчни архиви и с мародерско плячкосване на десетки пчелини и мандри.


Описания на такива подвизи не липсват в "мемоарите" на уж най-грамотните между тях - като небезизвестния убиец Георги Боков. А един офицер от Съюзническата мисия в България след 9 септември разказва как веднъж слушал "на живо" за такива подвизи от пряк участник в тях. И, тъй като офицерът знаел само малко български език, а думата "мандра" се повтаряла в разказа като лайтмотив, накрая той попитал (съвсем чистосърдечно и доста наивно) разказващия: "Мандра? Това какво мандра? Таен база на СС-дивизия?"






Неотдавна по History Chanel беше излъчен документален филм, в който британски офицер-ветеран от войната разказваше за участието си в операцията "Маркет Гардън" за овладяване на гр. Арнем (на река Долни Рейн, Холандия). Описваше как се е промъквал към къща с голямо мазе, в което имало доволно много белези за противниково присъствие. Успял да се приближи плътно до прозорчето му и приготвил гранатата си, но само миг преди да я запрати вътре, забелязал там двайсетина германски военни, лежащи на носилки и на походни легла - очевидно мазето било превърнато в лазарет (също като Кочериновската почивна станция). Ветеранът с огромно вълнение разсъждаваше в какъв перманентен ужас е щял да прекара остатъка от живота си ако бил хвърлил гранатата само секунда преди да направи своето откритие. Привеждам тази кратка история само като основа за сравнение и за морална оценка на епичната шумкарска акция в Жабокрек.

Георги Д-р Карев


МОЯТ НЕОБХОДИМ ВЪПРОС ВЪВ ВРЪЗКА С ВСИЧКОТО ТОВА:


Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Анонимен каза...

КАК НЕ ТЕ Е СРАМ???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!ПОСЯГАШ ВЪРХУ НАШИТЕ СВЕТИНИ, ОЦАПВАШ С ДОЛНИ ЛЪЖИ И КЛЕВЕТИ ВЕЛИКИТЕ ПОДВИЗИ НА НАРОДНИТЕ ПАРТИЗАНИ, НА ЗАКРИЛНИЦИТЕ НА НАРОДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТИ СИ ФАШИСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! МРЪСНИК ГНУСЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАЖЕТЕ МОЖЕ ЛИ ДА БЪДЕ БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛ ТОЛКОВА НРАВСТВЕНО ПРОПАДНАЛ ЧОВЕК????????????????????? НИМА НЕ Е ИЗЦЯЛО ПРАВИЛНО НЕГОВОТО ОТСТРАНЯВАНЕ ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА, ИЗВЪРШЕНО ОТ ТЪЙ БДИТЕЛНАТА НАША ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА, ОТ ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА НА НАШЕТО СЛАВНО УЧИЛИЩЕ, НОСЕЩО С ЧЕСТ ИМЕТО НА ВЕЛИКИЯ ЛЕНИН!!!!!!!!!!!!!!!!! НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕШ ПОВЕЧЕ УЧИТЕЛ, МИЗЕРНИКО ПОДЪЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ ТИ ОТМЪСТИМ ЗА ПОРУГАВАНЕТО НА ДУХА НА НАШИЯ ВЕЛИК НАРОД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...


"...Истински удар в десятката е съобщението за една "неизвестна" и "героична" шумкарска постъпка - убийството на техническия директор на др-во "Гранитоид" Райнхард Йохан Томаник - немец от Австрия, довел електричеството в хиляди български домове. И тук е мястото да допълним: Томаник работи по това време по електрифициране на района и пътува с дъщеря си в запаления от шумкарите автобус, за който бе споменато по горе. Е, Хаджийски не казва, как, след като двама шумкари го свалят от абтобуса, го водят в канцеларията на дружеството, го насилват да отвори касата и го убиват, задигайки парите. А ще каже ли какво са направили шумкарите с дъщеря му и що за "фашист" е Томаник, та той, неговите убийци и изнасилвачи на невинната му дъщеря и наследниците на българските комунисти - социалистите все още продължават да наричат тази очевидно срамна, престъпна и мародерска акция за "най-голямата антифашистка".
А на всичкото отгоре продължават все така безсрамно да я въздигат и честват."
автор: ст. н. с. д-р Веселин Ангелов

Комунистите преименувани в социалисти, но правоприемници на бкп, като тия "интелектуалци" по снимките, които са правоприели и паметта за "великите подвизи" на безкрайно тъпата си, простата, супер инфантилната си предходница-столетница, известна с огромната си лъжа, че строи комунизма и, че сам-сама си се отказа от него! Известна и с още толкова много други и още по-лоши убийствени, гадни, тъмни, мрачни, ретроградни, престъпни, нехуманни и силно лъжливо-крадливи неща...Тия социалисти, изстъпанчени сега, пред очите ни нагло и безумно на снимките - с водачите си станишев, вигенин и манолова - низки, идиотски, жалки безличностни човечета, новите службогонци, слуги, популисти, верни бойци и огромни лъжци на "великата" си партия, а ако са искрени почитатели на комуно-социализъма си то: определено олигофренно-прости, като "великите" си предшественици! Идиотските сборища, като жабокрекското би следвало да се забранят, защото са пропаганда на войнстващия, но престъпен и осъден от историята комунизъм! Участващите в такива сборища би следвало да се привличат към наказателно преследване за непозволено афиширане на престъпното комунистическо минало! И следва решително да бъдат осъждани!
Каквооооо, добре ли те чух и този път!, Мимансе драг?! Че се присъединяваш към уж антифашистката сеч на партизанските разбойнишки орди?! И какво наистина е пазил при Жабокрек този германски фашистки отряд от 18 ранени войници и един офицер, само той с пистолет!?!
Ха, недей! А?!

2018.08.28г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

По повод тези изродски изпълнения се създава прословутия ЗЗД. Самата държава взема мерки да се защитава от попълзновенията на шумкарите, които са си "чиста проба" терористи.

Д-р Стефан Кючуков