Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 8 септември 2018 г.

На 5 септември 1944-та Русия постигна онова, което загуби като свой капитал в България на 6 септември 1885 г.



В НРБ денят на Съединението 6 септември беше сведен до празник като за “сведение” на българите, гарниран със съответната пропаганда тактика на премълчаването и оневиняването на руската роля на съпротива срещу най-българския от всички възможни наши празници. Образно казано, Съединението беше “разжалвано” в периода на съветската окупация като най-българското събитие, сътворено по чисто българска воля в съвременната ни история, както руският император Александър III разжалва българския княз Александър I Батенберг. Лишава го от офицерско звание за наказание, че е подкрепил българския порив към обединяване въпреки против волята на Петербург.

Днес се радваме на възкръсване на българския интерес към Съединението с патоса, който той заслужава, макар и да остава на хартия по-малко “важен” от обявения за целта на продължаването на съветската окупация с други средства русофилски национален празник 3 март. Единственото, което могат да направят служителите на московския култ от петата му колона у нас е да помълчат или да се присламчат към честванията с надеждата, че техният проруски фанатизъм ще бъде пощаден от многобройните коментатори в медиите и от говорителите по официалните трибуни.

Ще трябва да ги разочаровам. Защото предлагам да се запитаме реторично, колцина българи биха отговорили правилно на въпроса с какво е важна датата 5 септември в още по-новата ни история. С ръка на болното сърце ще трябва да признаем, че много, много малко българи биха посочили правилно, че става дума за датата, на която през 1944-та година Сталин скъсва дипломатическите отношения с Царство България, които е поддържал дотогава, за да нареди окупирането на България, отказала при това не само да воюва със СССР на негова територия, но и да оказва съпротива на настъпващата Червена армия.

На 5 септември 1944-та съветска Русия постига онова, което имперска Русия загубва като свой капитал в България на 6 септември 1885 г. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

НЕОБХОДИМ КОМЕНТАР ПОД ФОРМАТА НА ВЪПРОСИ:



Да, имате ли някакви коментари на този толкова обиден факт, а, драги български родолюбци и патриоти?! Или не ви пука за нещото, наречено "национално достойнство"? Кажете нещо де, драги руски мекерета с очеваден курвенски манталитет?! Да не излезе, че ние, българите, освен че сме прочути с малоумието си, сме също и народ, съставен предимно от... курви?!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

ПРЕДАТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВРАГ!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗЪЛ ПРИ ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СЕГА РАЗБИРАТЕ ЛИ КОЛКО ПРАВИЛНО ТОЗИ ЗЛОДЕЙ БЕШЕ ИЗВЕДЕН ОТ НАШЕТО УЧИЛИЩЕ ПОНЕЖЕ Е ВРЕДЕН ЗА ДЕЦАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ ГИ ВЪЗПИТАВА В ОМРАЗА СРЕЩУ НАШАТА ТРОЙНА ОСВОБОДИТЕЛКА РУСИЯ, НА КОЯТО ТРЯБВА ДА СМЕ ВЕЧНО БЛАГОДАРНИ ЗА СВОБОДАТА, КОЯТО НИ Е ПОДАРИЛА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СЕГА РАЗБИРАТЕ ЛИ КОЛКО СПРАВЕДЛИВО Е РЕШЕНИЕТО НА ЛЮБИМАТА НА НАШИЯ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА?????????!!!!!!!!!!!!!!!! ТАКЪВ НАРОДЕН ВРАГ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДОПУСКАН ДА МЪТИ МОЗЪЦИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПОЗОР НА ВРАГА, ПРОДАЛ СА НА АМЕРИКАНЦИТЕ ЗА ШЕПА ДОЛАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!! БЕЗ ЖАЛОСТНИ СМЕ КЪМ ПРОДАЖНИЯ СОРОСОИД ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

"явно сме народ, съставен предимно от курви!" - така е, така е! Комунистическите активисти станаха яростни антикомунисти!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, хайде ако обичате дайте конкретен пример, при който комунистически активист е станал "яростен антикомунист". Ако не успеете да дадете такъв конкретен пример (име и фамилия на конкретен човек), ще приемем че сте отвратителна лъжкиня.

Ursus Major каза...

Ангел Иванов Грънчаров

Анонимен каза...

Погледнато от друга страна високият паметник повечето ще се замислят дали да го посетят.

Невена Големанова

Анонимен каза...

Да уточним за тези, които не знаят - "Г-н Грънчаров е от малкото автентични антикомунисти, обикновено яростните антикомунисти сега са били преди активисти, агитатори, доносници и агенти на ДС членове на БКП... Знаем за такива, които бяха истерични оратори на митингите на СДС, а после се оказаха агенти на ДС. Г-н Грънчаров по свидетелства от негови състуденти в СССР, още тогава, в сърцето на комунизма, е изказвал публично своето категорично мнение за несъстоятелността на комунизма във всяко отношение и безспорните предимства на демократичния Западен свят."